Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

SAKSIDA PATLICANLARIM

Gectigimiz pazar gunu yaptim Saksida Patlicanlarimi
ancak bugun blogda yerini alabildi...



Malzemeler :

3 adet patlican
2 adet domates
4 dis sarimsak
1 adet yesil biber
1/2 adet kirmizi biber
3 kasik zeytinyag
4 adet milfoy hamuru
tuz, karabiber



Nasil mi Yaptim ?

Once soganlarimi dogradim zeytinyagda sotelerken dogradigim
patlicanlarimi biberlerimi ve domateslerimi ilave ettim,
sarimsaklarida dograyip tencereme dahil ettim.

Hepsini kisik ateste pismeye biraktim. Milfoy hamurlarimi muffin
kaliplarimin icine yerlestirdim, isittigim firina surdum, kisa surede
kabardilar ve pistiler, burada bir ip ucu, milfoyleri kaliba yerlestirince
catalla delin birkac yerden , boylelikle ic kismi kabarmiyor cok fazla.

Milfoyler hazir, saksi gibi icleri bos durumda, ilimis patlicanlarimida
bu saksilara yerlestirip servise cikardim, cok leziz ve hafif oluyor,
denemenizi oneririm.

Afiyet Olsun.
Zeynep

11 kişi ne demiş, ne sormuş:):

fethiye dedi ki...

pek hos bunlar!!

Sibel dedi ki...

Çok pratik bir tarif! Hem fırında, hem milföy hem de patlıcanlı. hmmmmm....

Nefin dedi ki...

ay nasil guzel bir fikir...
hem de kolay.
cok hos gorunuyorlar, ellerine saglik.
mmmmm, ne guzel seyler yapiyorsunuz yaaa, kiskaniyorum valla...
sevgiler
zeynep acaroglu

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Zeynepcim,

Super bir fikir,

Gecenlerde bende milfoy hamuruna etli bir karısım sardım ve bohca sekli vermeye calıstım. Oda guzel oldu.

Bu daha bir guzel olmus, en kısa zamanda denenecektir.

Ellerine saglık.
Sefgiler
Cigdem Karal

tuhfe dedi ki...

Çok güzeeeel, ellerine sağlık Zeynep abla. Afiyet olsun.

Selamlar

Nefin dedi ki...

zeynep veya diger arkadaslar, birsey sormak istiyorum.
su mesela sibelin ve bazi arkadaslarin isimlerinin yaninda resim cikiyor ya, onun icin mutlaka bir program mi download etmek gerekiyor? bizim isyerinde birseyler download etmek yasak oldugu icin sordum.
bir de bazi bloglarda goruyorum, hit counter veya hava durumu belirten seyler var, onlar icin ne yapmak gerek...
son bir soru, portakal agacindaki gibi yorumlarin ilk sayfada bir yerlerde, hani ilk birkac kelimesiyle gorunuyor ya, iste oyle gorunmesi icin ne yapmak gerek?
bir bilen varsa beni aydinlatabilirmiiiii????
Acemi Blogger Zeynep Acaroglu

yemekvebiz dedi ki...

Ne iyi yaptinizda geldiniz, tesekkur ederim, evet bu cok SIK bir sunum oluyor,misafir gelince ozellikle, bunu anneannemden ogrendim, misafirin gelince herzaman ona ozel birseyler yapildigini hissetmeli, emek verdigini gormeli, bu ona duydugun saygiyi gosterir derdi, bende uygulamaya calisiyorum, gayet hafif ve lezzetli oluyor, afiyet olsun hepinize...
Zeynep
Not: sevgili zeynep sana email ile anlatirim, sorularin yanitlarini.

Nefin dedi ki...

ben de gecen yillarda tvde bir programda izlemistim. milfoy hamurunu sepet gibi yapiyordu. hamurdan seritler kesip ustune sap gibi koyuyor, o sekilde firina veriyordu. harika gorunuyordu.
dolapta hamurum var, tatilden donunce yapayim hemen bu saksilardan, ama once muffin kalibi da almaliyim, neyse uzun zamandir istiyordum zaten.

Zeynep Acarogluy

Hatice dedi ki...

hem pratik, hem de sunumu çok hoş olmuş, ellerine sağlık zeynep...bir fikir, servis sırasında üzerine kaşar rendesi serpip fırına da sürülebilir!, ne dersin??
sevgiler...

girisimci dedi ki...

gercek guzel bir sayfa blogger nasil yer alabilirim

girisimci dedi ki...

cokguzelbirsayfa