Nişastalı Kek
İyi hafta sonları :)
Bugün İzmir yağışlı, kapalı bir hava var.
Eşim ve oğluşum önce baskete gittiler sonra da basketten bir arkadaşına birlikte vakit geçirmek için gittiler.
Ben de evde kaldım. Tarif eklesem mi eklemesem mi diye düşününe düşüne bu saat oldu. Aslında tarif eklemek istiyorum ama üzerimde nasıl bir atalet var anlatamam.
Uzun zamandır dinlenemedim sanırım bu yüzden de hiçbir şey yapasım yok:)
Hatta sevgili eşim akşama ton balıklı salata ve fırında elma dilim patates var diye gelecek, lakin hiçbir şey yapamadım. Son dakika kalkıp yaparım umarım:)
Ve hadi Figen 10 dk ayır ve yaz şu tarifi dedi iç ses:)
Bu keki geçtiğimiz Pazartesi günü yaptım.
Yemekvebiz yahoo mail grubumuzda paylaşıldı bu tarif.
Sevgili Burcu cum yazdı sağ olsun.
Eh nişastanın keklerde nasıl bir sonuç doğuracağını biliyorum, yumuşacık olur.
Bu tarifte de 1 su bardağı olunca ve grubumuzda hemen yapıp beğenenlerin de yorumu “ kurabiye gibi çıtır ve kırılgan bir kek oldu “ olunca tarif hemen ayrıldı ve hatta yapıldı:)
Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi keki kalıptan çıkarma aşamasında kırdım:)
Daha doğrusu öyle güzel koktu ki kek henüz tam olarak soğumadan ılık olarak çıkarmak isterseniz karşılaşacağınız sonuç aşağıdaki fotoğraf gibi olacaktır aman diyorum.
Ayrıca oğlum gibi vanilyalı ya da en fazla havuçlu kek seven bir yavrunuz varsa durmayın yapın.
Ulus aynen şöyle dedi “ hımmm evet çok başarılı beğendim” !!!
Nişastalı Kek
malzemeler
- 3 yumurta
- 200 gr margarin – erimiş olacak
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker – 170 gr.
- 1 su bardağı un – 100 gr.
- 1 su bardağı nişasta – 170 gr.
yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpalım
- Erimiş olan tereyağı ya da margarini ilave edelim.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu birlikte eleyip malzemelere ilave edelim
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 35-40 dk pişirelim
- Kek fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım
Ben pudra şekeri serpmeyi unuttum:)
Afiyet Olsun,
Figen Karavaş
19 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Değişik bir kek eminim lezzetlidir,ellerinize sağlık.
hmm mis gibi kek.ellerine sağlık.
izmirden sevgiler....
Şahane bir kek bu bende dedim grupta ilk tarifi gördüğümde kurabiyemsi bir kek tadı da güzel :)
Nişastalı kek hazır kek gibi çok güzel oluyor gerçekten ben de arada yapıyorum benim tarifte nişasta miktarı biraz daha az ve sıvı yağlı. Çok hoş görünüyor, eline sağlık Figencim.
Nefis görünüyor,tadıda çok güzeldir
ellerine sağlık.
Bir defa denedim nişastalı bir tarif.Dokusu çok gevşek odu,bir daha tövbe ettim:)
Bu tarifte nişasta mik daha az bu tarifi denesem mi diye düşündüm:)
Eerinize sağlık
Nişasta keklere farklı bir doku katıyor, ara sıra eklerim keklere. Ellerinize sağlık, pek güzel görünüyor.
ellerine sağlık.süper olmuş.
Mihmmmm...eminim cok lezzetli ve tel tel bir kek olmustur nisastadan dolayi... ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
oh misss gibi, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
Figenim; çok ilginç görünüyor kek. Denemeli vallahi (tabii biri gelirse misafirliğe, yoksa kendi başıma hayatta yapmıyorum bööle şeyler, kilolar...) Ellerine sağlık canım, İglo'da görüşmek üzere..
Nişastalı kek diğer keklere göre daha yumuşak ve pamuk görünümlü oluyor. Ellerinize sağlık, iyi haftalar..
Figen denemek istiyorum ama hangi nisastayla uygun duser misir,bugday yada farkyapmazmi?cunku bazi tariflerde nisasta diyor ama hangisi? o yuzden denemedigim tarif cok oldu husran olmasin sonuc diye.
tesekkurler....
sukran
Figenim iyi ki iç sesini dinlemişsin :))) Harika bir tarif üzerindeki atalet havalardan da kaynaklanabilir canım aç camı uzun uzun nefes al biraz enerji gelir canım.
Sevgiler,
Evren
Haklısın Figenciğim,
dokusunu çok severim bende..
zaten kek olsun da :)
ben hepsini tek tek severim :))
afiyetle canım.
izmire sevgiler.
Ellerinize sağık çok lezzetli oluştur eminim öyle görünüyor sevgiler...
anneanneminyemekleri; teşekkür ederim:)
cafe portakal: İzmir den sevgiler:) görüşelim,
Şuce cim;siz denediniz bana da yaptırdınız gercekten cok guzel:)
Ege cim:) aynen otellerdeki beş çayında cıkan kekler gibi sağol canım,
Zeynep: teşekkür ederim:)
tadınadoyamadım: onceki tarifte 1 bardaktan daha mı fazlaydı nişasta oranı? O yuzden tutmmıstır zira bir bardak bile cok, bence bir kere daha şans ver:)
Narince; teşekkür ederim:)
lezzet sarayı: teşekkür ederim:)
eldivenlerim: sağolasın cnaımm:)
Serap cımmm ben de senin yuzunden kilo alacagım ama:)) Gorusuruz İglo da:)
Nilgu:teşekkür ederim:)
Şükrancım her iki nişasta ile de olur ancak sen normal nisasta ile yap.Yani buğday ile yap.
Ben mısır ile yaptım bitsin diye biraz daha keskin oldu tadı, mısır nişastası daha keskin ve acımcı tat bırakabilir.Ama buğdayda cok daha lezzetli olur.
Evern cim:) hemen camlar acılacak ac:)))))) yagmurda var oh mis gibi valla:)
Nunummmm canımsınn:)
Özgen cok teşekkür ederim.
Arkadaslar hepinize İzmir den kocaman sevgilerrrrrrrrrr:)
Figen Karavaş
Figen'cigim,
Cok guzel olmustur eminim, ellerine saglik. Sayfanda ki diger hersey de oyle, harika.
Sevgiler buralardan sana ve Izmir'ime:)
Ekmek yapma makinesinde yaptim super oldu Figencim :)
Sibel Boz
Yorum Gönder