Mikrodalga - Minik Kabak Salatası
Mikrodalga fırında pişenlere ilave bir tarif daha.
Daha doğrusu tarif de değil pratik bir yöntem daha diyelim.
Pazara gittiğimde minik kabakları görünce dayanamıyorum hatta bazıları çiçekleri ile birlikte satılıyor burada
oohhh mis gibi Kabak Çiçeği Dolması da yapıyorum hemen.
Bu minik kabakları yıkadıktan sonra mikro kabıma koyuyorum üzerine de azıcık su ilavesi ile mikrodalga fırında ortalama 5-7 dk içinde hazır oluyor.
Hemen çıkarıp süzüyorum ve hemen sosu üzerine döküyorum.
Sos; Zeytinyağ, tuz ve sarımsak karışımı.
Varsa sızma zeytinyağ süper olur.
Limonu son aşamada yerken sıkıyorum ki rengi kararmasın.
Bu kadar:)
Zeytinyağ demişken sizinle bir link paylaşmak istiyorum.
Çok sevdiğim bir dostumun hiç bir katkı kullanmadan İzmir in Seferihisar Gödence köyündeki Zeytin arazilerinde eşiyle birlikte kendi elleriyle, emekleriyle yetiştirdikleri zeytinlerden yaptıkları yağları bir yiyebilmenizi isterdim.
Markaları Divolio. Buradan takip edebilirsiniz şimdilik.
Ayrıca Facebookta da sayfaları var.Blogdan facebook baglantılarına ulasabilirsiniz.
Soğuk sıkma, sızma veya yemeklik yağları var ve hepsi de harika…
Bence bu ülkede bu yağları tüketebiliyor olmak büyük bir şans.
Kıymetini bilmeliyiz bence.
Ben ki yumurta kavururken bile zeytinyağı kullanıyorum.
O soğuk sıkma yağa baharak ekleyip ekmeğinizi banacaksınız ve mest olup öylece damağınızda kalan tadın keyfine varacaksınız:)
Hepinize afiyet olsun,
Figen Karavaş
15 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figencim çok farklı bir salata olmuş ellerine sağlık sımsıcak sev
giler.
Ellerine sağlık canım ...bende mikrodalgada genelde koroplastın mikrodalga poşetini kullanıyorum senin kabın daha pratik geldi...tupperware herhalde
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor mikrodalgam yok zararlı diye söyleniyor alamıyorum.sevgilerimle....
İştah açıcı, elinize saglik! Bana ailemle İzmir'de yaşarken annemin yaptığı ve benim sonradan kendş evimde donem donem pişirdigim bir yemegi animsatti. Belki bilirsiniz: Peynirli Girit Kabağı. Kucuk kabaklari aliyor ortadan karniyarik yapar gibi ciziyorsunuz, firinda hafif ilinmalarini (ama yumusatmadan, yoksa dagilir) bekliyorsunuz. Daha sonra cikartip iclerine guzelinden birer dilim beyaz peynir ve yarim dis sarmisak (bu yarimlari da yarimlara kesip yerlestirebilirsiniz) koyuyor ve tekrardan yagli kagit dosenmis firin tepsisine koyuyor ve uzerlerinden misss gibi zeytinyagi (bu konuda asla cimri davranmiyorum) gezdiriyorsunuz. Firininizin ayarina gore uygun bir isida kabaklar yumusayincaya, ama dagilmayincaya, kadar pisiriyor sonra da cikartip afiyetle yiyorsunuz. Mukemmel lezzet; cok hafif bir yaz aksami yemegi. Kabak bulundugunda kislara da ayri tad katar. Denemenizi oneririm.
Sevgilerimle,
Burcu / Kurbis Pasta
Sevgili Cafe Portakal,
Mikrodalga sanildiginin aksine dogru bicimde kullanildiginda insan sagligina hicbir zarar getirmez. Oysa ki gunluk yasamda kullandigimiz cep telefonu, telefon, bilgisayarin bize cok daha fazla zarari vardir. Mikrodalga isinlari besinlerin icindeki su molekullerini titrestirmek suretiyle molekullerin birbirlerine carpmalari neticesinde besinlerin isinmalarini saglar. Bu nedenle de su ihtiva etmeyen hicbirseyi mikrodalgada isitamazsiniz. Kaplar neden isiniyor derseniz, iclerinde duran besinin isisiyla kaplar da konduksiyon yani temas yoluyla isi alir, sicak olurlar.
Sevgili Cafe Portakal, mikrodalga almayi arzu ediyorsaniz aliniz, gonul rahatiyla kullaniniz, zira mikrodalga ile X-ray ışınları karistirilir ama anlattigim gibi cok farkli iki seydir, X-ray emilirken, mikrodalganin asla boyle bir etkisi yoktur. Calisirken durdurmadan kapagini acmadiginiz, calisirken ozellikle onune gecip uzun sureler durmadiginiz surece hicbir tehlikesi yoktur. Guvenilir bir marka mikrodalga ozellikle calisan kadinin yasamini kolaylastirir.
Sevgiyle kalin,
Burcu / Kurbis Pasta
Kabaklar çok şirinmiş, çok sevdim bu salatayı:).
Ellerine sağlık Figen..
Sevgilerimle..
aslı
Egeliyim ben Egeli..Egeli Egeli Egeli...Lay lay looom...Ben de çok kullanırım mikrodalgayı Figencim ve de bu pratik uygulama çok güzel. Ne güzel olur dimi zeytinyağı-limon-sarmısak üçlüsüyle..Ellerine sağlık..
selamlar arkadaşım.
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.ne şirin olmuş bunlar böyle...hayırlı geceler.sevgiler
Figencim ellerine sağlık ne kadar şrinler...Bizim eve hiç girmedi bu kabaklar görmedimde hiç..Belki dikkkatli bakmadığımdan mutlaka gözümü 4 açıp bulucam:)
Bu minik kabaklar şahane gözüküyor,bulursam hemen deneyeceğim;)
ellerine sağlık..
buram buram ege kokan bir tarif. nasıl da hoşuma gitti. o minik kabakları ara ki bulasın burada ama. elinize sağlık sevgiler.
Kabaklar ne kadar güzel minik minik
böylesini bulmak çok zor.
Bir Giritli kızı olarak sebzenin her türünü çok seviyorum,hele kabak çiçeği dolmasına bayılıyorum..
sevgiler..
teşekkürler dostum
Sevgili Figen,
Böylesine dalından henüz kopmuş körpecik sebze ve meyveleri bulabildiğiniz için ne kadar şanslısınız. Var mı ege gibisi. Şimdi oralarda minik enginarlar da pazarlarda boy göstermeye başlamıştır değil mi?
Bu güzelim kabaklara başka bir şey yakışmazdı zaten. Ellerine emeklerine sağlık.
Ne kadar özlemişim sizleri ve güzel yorumlarınızı. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Sevgiyle kal.
baby kabaklar harika gözüküyor Figen'cim ellerine sağlık
Yorum Gönder