Pratik Tarif - Peynirli Biber Kavurma
Pratik tarifler çoğalıyor.
Bu lezzeti ilk kez 2 sene önce oğlumun okulunun kantininde bir hafta sonu çalışmasını beklerken yemiştim.
Özlem’ciğim yapıp getirmişti ve tüm sınıf bu lezzete saldırmıştık:)
Sonraki hafta çalışmalarında sürekli bu tarifi yapmasını istedik o da sağ olsun yapıp getirdi bizlere.
Kahvaltı davetlerinde çok pratik ve kurtarıcı bir tariftir mutlaka deneyiniz derim.
Gerçi yan etkisi var.
Biraz iştah açıyor!)
- 1 kg yeşilbiberi ince doğruyoruz.
- Zeytinyağında kavuruyoruz.
- Tuz, karabiber ekliyoruz. Damak tadınıza göre kırmızı pul biber eklenebilir ki ben ekledim. Ya da acı seviyorsanız içine bir iki adet acı yeşilbiber kesip ekleyebilirsiniz. İşte o vakit yan etkiler başlıyorJ
- Biberler yumuşayıp pişince, ocaktan almadan içine yaklaşık 200 gr. beyaz peynir ekliyoruz ve hemen karıştırıp erimesini sağlıyoruz. Peynirler iyice eriyince ocağı kapatıyoruz.
Bu lezzet sıcak sıcak muhteşem oluyor. Ama soğuk olarakta deneyiniz.
Ayrıca peynir yerine tuzlu lor da kullanabilirsiniz...
Ayrıca peynir yerine tuzlu lor da kullanabilirsiniz...
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
4 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Üffff, biz de Figen'de yedik kahvaltıda... Nefisti gerçekten... Hele benim gibi bir biber severseniz. :)
Canım biber kavurmasını çok severim
ama peynirli denemedim ellerine sağ
lık sımsıcak sevgiler.
selam ,
blogunuzu yeni keşvettim oncelikle tebrik ederim hemen izleyiciniz oldum.kahvaltıya misafir çağırmaya doyamayan ben bu tarif için size tesekkür eder :))
Figencim, gerçekten de pratikmiş..Ah o güzel lezzetlerin yan etkisi yok mu ahh..Ellerine sağlık canım benim..
Yorum Gönder