Güveçte Tavuk
Güveçte Tavuk
Bugün o kadar çok işim var ki aslında.
Ama hangi birine yetişeyim bilemiyorum, derken bakıyorum saat 14.00 olmuş oğlum okuldan gelecek. Yapabildiğim bir şey varsa ne ala yoksa kalıyor.
Gün 24 saat değil 30 saat olsa yetmeyecek gibi geliyor bazen.
Hani bakınca da ne yapıyorsun? Çok şey ama bir şey yok görünen:)
Baktım vakit az var o zaman bu vakti bloga bir tarif ekleyerek geçireyim zira yapılması gerekli işlerin hiç biri 2 saatte bitecek gibi değil.
Yarın evde değilim, Perşembe günü Günşekerlerim var:) Cuma temizlik e bitti hafta!
Bir sonraki haftaya inşallah diyerek kendimi avutsam mı acaba:))))
Neyse efendim biz gelelim tarife.
Bu tarif çok basit temel tarif daha doğrusu mutfakta yemek pişiren her bayanın az çok buna benzer pişirme yöntemleri vardır.
Bu yöntem de onlardan biri.
Çok sıkışık bir anımda hemen en pratik yaptığım pişirme yöntemim:)
Kes malzemeleri çiğden koy tencereye ya da güvece at fırınaJ O sırada pilavını koy ateşe o pişerken bir yeşil salata, yoğurt, turşu derken ohhh bitmiş hepsi:)
Geçen ay yaptığımda resimlemiştim yayınlarım belki diye ama malumunuz foto mak. Şu anda tamir olamıyor ve ben henüz yeni bir makine alamadım.
Bu yüzden cep telefonum ile çektim ama hava yağışlıyken bu kadar netlik olabildi!
Fotoğraf makinemi alınca söz bu fotoğraflar yenilenecek siz en azından nasıl göründüğüne dair fikir edinin şimdilik:)
Tarif aslında göz kararı lakin ben bu resimde;
1 kilo tavuk göğüs kullandım. Siz Kalça da kullanabilirsiniz ama bizde yağlı olduğu için tercih edilmiyor.
- Tavuk göğüslerini 2-3 parçaya kesiyorum
- Bir taraftan 3-4 adet patatesi elma dilimi şeklinde kesiyorum
- Patatesleri en alta sıralıyorum, üzerine tavuk parçalarını diziyorum
- En üste biber domates koyabilirsiniz severseniz.
- Ve tavuklara kimyon serpiyorum.
- Salçalı bir sos hazırlıyorum salçalı sosa az tuz, karabiber, kekik ilave ediyorum. Acı seviyorsanız acı baharatlardan da kullanabilirsiniz.
- Ve hazırladığım sosu tavukların üzerine döküp 200 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, suyunu epeyce çekene dek pişiriyorum yaklaşık 30-40 dk. Kadar. Fırın ısılarına göre süre değişir unutmayınız.
Hepsi bu kadar.
Gayet pratik, basit kısa zamanda çok uğraşmadan çoook hafif bir yemeğiniz hazır oluyor.
Efendim yapacak olursanız afiyet olsun şimdiden.
Sevgiler hepinize,
Figen Karavaş
14 kişi ne demiş, ne sormuş:):
pratik ve nefis........
tam benlik:)
Canım gün banada yetmiyor inan sanı
rım tüm bayanlarada yetmiyordur.Ye
meğin çok leziz öpüyorum...
Figencim bayildim valla, cok cok guzel bir yemege benziyor. Ellerine saglik... Fotograflar da gayet iyi, canini uzme.
Figen'cim ellerine sağlık , enfes görünüyor.
Sevgilerimle,
neseersoy
İçine düştüm resmen Figen'im..Ellerine sağlık canım..Tavuğu çok severim de..)))
Aşağıdaki tavuk ise ayrı bir güzel görünüyor..Olsa da yesek şimdik..
Öpüyorum en kocamanından..Bir türlü iş yerindeki bilgisayardan dolayı bu güzelliklere yorum yazamıyordum..Neyse şimdi yazarım sık sık..Öpüldünüz tatlı bayan..
Sevgilerle..
Figenciğim hepimizin ortak derdi bu herhalde zamansızlık.Bazan çalışmayan evde oturan hanımlara imreniyorum ne kadar çok zamanları var neler yaparlar diye.Bu tarifte çok pratik ama çok lezziz bazen böyle pratik lezzetlere de ihtiyacımız var .Ellerine sağlık.İzmirden sevgiler.Mine
görünümü kadar lezzetide süper dir ellerinize saglık.güveçiniz nekadar güzel nasıl bir şey o...
Figencim valla süpersin!!.. hem çok pratik hemde çok lezzetli görünüyor. Tupperware in o kaplarından ben de almak istiyorum ama şuanda elimde yok. Borcam da yapsam olur mu??? Salçalı suyu artırmam gerekir mi???
Zamanımızda tavuk yemekleri pratik yemeklerden sayılıyor. Çünkü tavuk patatesten bile önce pişiyor nerdeyse. Annemin dediğine göre köy tavukları kırmızı et gibi geç pişermiş. Tatmadık bilmiyoruz tabi.
Elinize sağlık.
Hülya
Figen görüntü nasıl güzel öyle,inan uzun zamandır böyle güzel tavuk yemeği görmemiştim...özenle dizilmiş ve pişirilmiş..
ellerine sağlık...
A.Y. hosgeldiniz,
Güvec kullanımı kolay olmakla beraber dikkat etmemiz gereken konu " sırlı olması" yani aldıgınız guvec sırlı ise direkt kullanabilirsiniz, sırlı değilse mahalle fırınına verebilirsiniz onlar yaglayıp fırınlıyorlar guveci.Ya da aynı işlemi siz evinizde yapabilirsiniz guveci yaglayıp fırında ısınana dek tutun ve cıkarıp tekrar iç cevresini yaglayın ve bırakın ceksin kurusun.
sonra yıkayıp kullanabilirsiniz.Bir de içinde yemek bırakmayınız pişince baska kaba aktarınız.
Kolay gelsin,
elinize sağlık.
acaba kapaklı tepsinizin markasını ve nereden aldığınızı sorabilirmiyim.
Canikom; Kullandıgım urun Tupperware in Ultra Plus dediğimiz güveçleri.
Bu Lazanya Modeli. Lakin ben bir cok seyde kullanabiliyorum:)
sevgilerimle,
Figen Karavaş
inanın ilk sizde gördüm ve çok hoşuma gitti salçalı sulu yemekler pişirirken hem sıçrıyor hem üstleri kuruma yapıyor.en büyük boyu bu mu.neler yapılabiliyor ve nereden kaça aldınız.sorular çok oldu ama kusura bakmayın....
Yorum Gönder