Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Güveçte Tavuk

Güveçte Tavuk


güveç tavuk

Bugün o kadar çok işim var ki aslında.

Ama hangi birine yetişeyim bilemiyorum, derken bakıyorum saat 14.00 olmuş oğlum okuldan gelecek. Yapabildiğim bir şey varsa ne ala yoksa kalıyor.

Gün 24 saat değil 30 saat olsa yetmeyecek gibi geliyor bazen.

Hani bakınca da ne yapıyorsun? Çok şey ama bir şey yok görünen:)

Baktım vakit az var o zaman bu vakti bloga bir tarif ekleyerek geçireyim zira yapılması gerekli işlerin hiç biri 2 saatte bitecek gibi değil.

Yarın evde değilim, Perşembe günü Günşekerlerim var:) Cuma temizlik e bitti hafta!

Bir sonraki haftaya inşallah diyerek kendimi avutsam mı acaba:))))


Neyse efendim biz gelelim tarife.

Bu tarif çok basit temel tarif daha doğrusu mutfakta yemek pişiren her bayanın az çok buna benzer pişirme yöntemleri vardır.

Bu yöntem de onlardan biri.

Çok sıkışık bir anımda hemen en pratik yaptığım pişirme yöntemim:)

Kes malzemeleri çiğden koy tencereye ya da güvece at fırınaJ O sırada pilavını koy ateşe o pişerken bir yeşil salata, yoğurt, turşu derken ohhh bitmiş hepsi:)


20091202


Geçen ay yaptığımda resimlemiştim yayınlarım belki diye ama malumunuz foto mak. Şu anda tamir olamıyor ve ben henüz yeni bir makine alamadım.

Bu yüzden cep telefonum ile çektim ama hava yağışlıyken bu kadar netlik olabildi!

Fotoğraf makinemi alınca söz bu fotoğraflar yenilenecek siz en azından nasıl göründüğüne dair fikir edinin şimdilik:)

Tarif aslında göz kararı lakin ben bu resimde;

1 kilo tavuk göğüs kullandım. Siz Kalça da kullanabilirsiniz ama bizde yağlı olduğu için tercih edilmiyor.

  • Tavuk göğüslerini 2-3 parçaya kesiyorum
  • Bir taraftan 3-4 adet patatesi elma dilimi şeklinde kesiyorum
  • Patatesleri en alta sıralıyorum, üzerine tavuk parçalarını diziyorum
  • En üste biber domates koyabilirsiniz severseniz.
  • Ve tavuklara kimyon serpiyorum.
  • Salçalı bir sos hazırlıyorum salçalı sosa az tuz, karabiber, kekik ilave ediyorum. Acı seviyorsanız acı baharatlardan da kullanabilirsiniz.
  • Ve hazırladığım sosu tavukların üzerine döküp 200 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, suyunu epeyce çekene dek pişiriyorum yaklaşık 30-40 dk. Kadar. Fırın ısılarına göre süre değişir unutmayınız.

Hepsi bu kadar.

Gayet pratik, basit kısa zamanda çok uğraşmadan çoook hafif bir yemeğiniz hazır oluyor.

Efendim yapacak olursanız afiyet olsun şimdiden.

Sevgiler hepinize,

Figen Karavaş


15 kişi ne demiş, ne sormuş:):

asya evgin dedi ki...

pratik ve nefis........
tam benlik:)

derya dedi ki...

Canım gün banada yetmiyor inan sanı
rım tüm bayanlarada yetmiyordur.Ye
meğin çok leziz öpüyorum...

Fisun dedi ki...

Figencim bayildim valla, cok cok guzel bir yemege benziyor. Ellerine saglik... Fotograflar da gayet iyi, canini uzme.

neseersoy dedi ki...

Figen'cim ellerine sağlık , enfes görünüyor.
Sevgilerimle,
neseersoy

Damak Tadı dedi ki...

İçine düştüm resmen Figen'im..Ellerine sağlık canım..Tavuğu çok severim de..)))


Aşağıdaki tavuk ise ayrı bir güzel görünüyor..Olsa da yesek şimdik..

Öpüyorum en kocamanından..Bir türlü iş yerindeki bilgisayardan dolayı bu güzelliklere yorum yazamıyordum..Neyse şimdi yazarım sık sık..Öpüldünüz tatlı bayan..



Sevgilerle..

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Figenciğim hepimizin ortak derdi bu herhalde zamansızlık.Bazan çalışmayan evde oturan hanımlara imreniyorum ne kadar çok zamanları var neler yaparlar diye.Bu tarifte çok pratik ama çok lezziz bazen böyle pratik lezzetlere de ihtiyacımız var .Ellerine sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

Adsız dedi ki...

görünümü kadar lezzetide süper dir ellerinize saglık.güveçiniz nekadar güzel nasıl bir şey o...

Didem dedi ki...

Figencim valla süpersin!!.. hem çok pratik hemde çok lezzetli görünüyor. Tupperware in o kaplarından ben de almak istiyorum ama şuanda elimde yok. Borcam da yapsam olur mu??? Salçalı suyu artırmam gerekir mi???

otomatikkepce dedi ki...

Zamanımızda tavuk yemekleri pratik yemeklerden sayılıyor. Çünkü tavuk patatesten bile önce pişiyor nerdeyse. Annemin dediğine göre köy tavukları kırmızı et gibi geç pişermiş. Tatmadık bilmiyoruz tabi.
Elinize sağlık.
Hülya

pelince dedi ki...

Figen görüntü nasıl güzel öyle,inan uzun zamandır böyle güzel tavuk yemeği görmemiştim...özenle dizilmiş ve pişirilmiş..
ellerine sağlık...

A.Y. dedi ki...

Marketten bir yoğurt almıştık, güveç kabının içinde. Daha önce toprak kapta hiçbir şey pişirmediğim için normal cam tepsilerde pişirilen yemeklerden farklı bir yöntem uygulanıyor mu diye googleda aradım, sizin sayfanız çıktı. Tahminimden farklı bir şey yokmuş. Ama yine de emin olmuş oldum. Teşekkürler.

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

A.Y. hosgeldiniz,
Güvec kullanımı kolay olmakla beraber dikkat etmemiz gereken konu " sırlı olması" yani aldıgınız guvec sırlı ise direkt kullanabilirsiniz, sırlı değilse mahalle fırınına verebilirsiniz onlar yaglayıp fırınlıyorlar guveci.Ya da aynı işlemi siz evinizde yapabilirsiniz guveci yaglayıp fırında ısınana dek tutun ve cıkarıp tekrar iç cevresini yaglayın ve bırakın ceksin kurusun.
sonra yıkayıp kullanabilirsiniz.Bir de içinde yemek bırakmayınız pişince baska kaba aktarınız.
Kolay gelsin,

canikom dedi ki...

elinize sağlık.
acaba kapaklı tepsinizin markasını ve nereden aldığınızı sorabilirmiyim.

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Canikom; Kullandıgım urun Tupperware in Ultra Plus dediğimiz güveçleri.
Bu Lazanya Modeli. Lakin ben bir cok seyde kullanabiliyorum:)

sevgilerimle,

Figen Karavaş

canikom dedi ki...

inanın ilk sizde gördüm ve çok hoşuma gitti salçalı sulu yemekler pişirirken hem sıçrıyor hem üstleri kuruma yapıyor.en büyük boyu bu mu.neler yapılabiliyor ve nereden kaça aldınız.sorular çok oldu ama kusura bakmayın....