Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Islak Kıvamlı Browni

1

2009 un bitmesine bir gün kala…

Bu yılı da bitirdik.

İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla…

Benim için ve Zeynepçiğim zor bir yıl oldu. Umarım bundan sonraki yıllar daha sağlıklı, daha mutlu ve huzurla geçer.

Unutmayalım en önemli hazinemiz SAĞLIK.

Allah hepimize önce sağlık versin, sonrası nasılsa bir şekilde gelir.

Yeni Yılınız Kutlu olsun…

Sağlıkla, huzurla, ailenizle, barışla, bereketle, bol kahkaha ile yanınızda sevdiklerinizle, sizi sevenlerinizle geçsin.

Kötüler ve kötülükler bizden uzak dursun…



PIC_0506

Bu yılın son tarifi de tatlı olsun dedik.

Tatlı bitirelim tatlı başlasın yeni bir yıl:)

Tuz Biber Dergisinde yayınlanan tariflerden 3.cüsü :)

Kaldı iki tarif daha :)

Şu dip notu yazmalıyım.

Bu tarifteki şeker oranı oldukça yoğun hissediliyor.

Hem çikolata hem de şeker mevcut.

Resimden de anlaşılacağı gibi oldukça yumuşak ve yoğun bir kıvamı var. Yoğun lezzetleri seviyorsanız size uygun, yok daha az şekerli olsun derseniz çikolata ve şeker oranını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz…


1 cup = 250 ml lik bir bardağa eşittir.

Malzemeler

· 230 gr margarin – 3-4 parçaya bölünmüş olacak

· 220 gr. Çikolata, parçalara ayrılmış

· 4 büyük yumurta

· Yarım tatlı kaşığı tuz

· 1 cup beyaz şeker

· 1 cup esmer şeker

· 1 cup un

· 2 tatlı kaşığı vanilya esansı – ya da toz vanilya

Yapılışı

1. Tel ızgarayı fırının orta kademesine yerleştirelim ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.

2. Margarini ve çikolatayı benmari olarak ya da mikrodalgada eritelim

3. Yumurtaları mikserde çırpalım. Çırparken tuz, şeker ve vanilyayı ilave edelim

4. Bu karışımı çikolatalı&yağlı karışıma ekleyelim ve biraz daha çırpalım

5. En son unumuzu da ilave edelim.

6. Karışımı yağlanmış kare bir kalıba boşaltalım. Karışımın kalıpta eşit dağılmasına dikkat edelim.

7. 175 derece fırında 35-45 dk kadar pişirelim.

8. Fırın pişirme süreli farklı olabilir bu sebeple 35 dk dan dan sonra kontrollü pişirelim, üstü parlak kabuk parlayana dek pişirelim.

9. Pişme işi bittikten sonra tarifi kendi kalıbında soğutalım.

Afiyet olsun,

Figen Karavaş


6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Bir Dilim Düş dedi ki...

Size de mutlu yıllar kızlar, 2010 tüm dileklerinizin yerine geleceği muhteşem bir yıl olsun!!!

meleginmarifetleri dedi ki...

Sanada mutlu bir yıl dilerim Figencim..
Kek harika görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler öptüm by...

Adsız dedi ki...

Figencim senin ve Zeynep için hayatının en güzel en sağlıklı yılı olsun 2010:)Tarif süper şu an işim olmasa hemen yapacaktım çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)paylaştığın için teşekkürler :)sevgiler

Unknown dedi ki...

Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...

zeynep dedi ki...

Figen'cim
Insallah 2010 2009'dan iyi olacak, ben hep denemisimdit cift rakamla biten seneler herkes icin daha olumlu gecer.
Hayirlisi olsun canim arkadasim.
Kendine iyi bak.

Zeynep.

bir demet feslegen dedi ki...

Figencim bu aralar ben de çikolataya doyamıyorum, fotoğraf beni benden aldı, eline sağlık..
İyi yıllar canım, sağlıkla, mutlulukla..