Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Tavuklu Tas Kebap



Bekleyen tariflerimden, şu sıralar bekleyenleri verecegim biliyorsunuz:)

Tarifi geçen sene Ağustos ayında yapmıştım , bir süre tarif bekledi, derken kuş gribi girince epeyce bekledi:) Ama ben marka tavuk almaya devam ediyorum , kriz gunlerinde ara vermiştim 15 gün..
Bizim gibi tavuk yemeye devam edenlere secenek olur diye düşünüyorum...

******************************
Yine pratik yemeklerden biri .
Ayrıca tavuk yemeklerine alternatif bir seçenek.
Biz tavuğu bolca farklı şekillerde tüketiyoruz.
Kendimce yaptığım bir yemek. Çok lezzetli ve hafif.

Size de seçenek olsun haftalık yemek mönünüzde...


Tavuklu Tas Kebap

Malzemeler
Yarım kg. kuşbaşı tavuk
2 adet patates
2 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
3-4 adet domates
Tuz, karabiber

Yapılışı
Tavukları sıvı yağda soteleyin, diğer tüm malzemeleri küp kesin ve tavuklara ilave edin. Sıcak su ekleyin , tuzunu karabiberini koyup kısık ateşte pişirin..

Suyu az gelirse sorun yok, yine kaynar su ilave edin...

Afiyet olsun,
Figen
Devamını okuyun...>>

Patlican Salatasi ( ezme)


Merhaba
Bu patlican salatasini bize Turkiye'den ziyarete gelen
misafirimizden ogrendim. Gectigimiz gunlerde
Yemekbiz
yahoo gurubumuzda " Dun aksam yemekte ne vardi? " diye
gurup dostlarina yazmistim bu salatayi yaptigimizi ve blogumuzda
tarifi paylasacagimi yazmistim. Pek cok cesitli patlican
salatasi yapiyordum ama bu sekilde hic yapmamistim.
Cok leziz geldi bize, ozellikle izgara yanina cok
yakistirdim ben, birde dip olarakda cok guzel oldu.
Tortilla cipslerle yemesi cok keyifli.

Malzemeler:

2 adet bostan patlican
1 adet yesil biber (dolmalik)
1 adet kirmizi biber
5-6 dis sarimsak
4 tane olgun domates ( rendelenecek)
2-3 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet aci biber ( istege bagli)
tuz, yarim cay kasik kimyon

Nasil mi Yaptim:

-Bostan patlicanlari ve biberleri kozledim.
-Sonra hepsini kabuklarindan arindirdim.
-Buyukce bir tavaya zeytinyagi koydum.
-Soyulmus sarimsaklarimi dovup zeytinyagda cevirdim.
-Rendelenmis domateslerimi tavaya ekledim.
-Kisik ateste pisirmeye biraktim.
-Soyup temizledigin kozlenmis sebzelerimi ince ince dogradim.
-Tavadaki domateslerim pisince kozlenmis sebzelerimi dahil ettim.
-Iyice karistirdim, tuz ve kimyon ilave ettim.
-Ocagi kapatip, demlendirdim.
-Iliyinca servise hazir hale geldi.

Biz cok sevdik, umarim sizlerde begenirsiniz.
Deneyen dostlarin yorumlarini bekleyecegim.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Devamını okuyun...>>

Elmalı Kek



Yine hazırda olan tariflerden yayına veriyorum, bu ön yazıyı 3 ay önce yazmısım:) Artık basenlerimle ilgili sorunum olmayacak galiba, zira Cafe işinden dolayı doğal yolla eriyecekler gibi !:))
*********************

Kekler, tatlılar. Ne çok seviyorum bu tatları. Ama artık bir yerde dur demeliyim kendime ! Yaptıkça yemem gerekiyor ,yedikçe de artık kilolar çoğalıyor !...
Bende diyete başlayacağım, bu basenlerin gidişatı iyi değil ,

Bu tarifi bir zamanlar klasörüme kendi yazımla kaydetmişim.Kime ait olduğunu bilmiyorum ne yazık ki, yemek grubumuzdan olma ihtimali yüksek gibi.

Tarifi denedim ve çok beğendim.Bildiğimiz Elmalı kekler gibi ama daha bir farklı yönü var? Belki de malzeme sadece ara katta olduğu için, bilemiyorum ama ben Mine ciğimin Elmalı Kekinden sonra bunu da çok sevdim.

Malzemeler
· 4 adet elma
· 250 gr. margarin
· 1,5 su bardağı şeker
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 3 su bardağı un
· 5 yumurta
· Kekin üzeri için pudra şekeri ve tarçın
· 1 su bardağı ceviz

Yapılışı
1. Oda sıcaklığındaki margarini mikserde krema haline gelinceye kadar çırpın
2. Üzerine yumurtaları ekleyip birlikte çırpın
3. Elmaları soyup ince dilimler halinde doğrayın
4. Yumurtaların üzerine sırasıyla şeker, vanilya ve unu ilave edin
5. Kabartma tozunu da un ile birlikte kek karışımına ilave , karıştırın
6. Yağlanmış kare fırın tepsisine hamurun yarısını döküp hamuru her tarafına yayın
7. Üzerine ceviz ve tarçını serpin
8. Dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine uzun sıralar olacak şekilde sıralayın
9. Geri kalan hamuru elmaların üzerine dökün ve düzeltin
10. 170 derece fırında 40-50 dakika pişirin
11. Fırından çıkarınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin
12. Bu kek bir gün bekledikten sonra servis edilirse daha kıvamında oluyor

Afiyet Olsun,
Figen

Devamını okuyun...>>

Görmeyenler için sen de bir kitap oku!


Merhaba
Blogumuz adindan anlasildigi uzere yemekler uzerine olusturulmus
bir blog. Ama blog ziyaretcileri ile paylasmak istedigimiz yararli
konular olunca paylasmaktan keyif aliyoruz.
Bugun sizlerle paylasmak istedigimiz konu :
Görmeyenler için sen de bir kitap oku!

Bu konuda hareketi baslatan sevgili Binnur, bu konu ile
bir blog hazirlamis, bizde buradan duyurmak istedik.
Blogun ismi Onlara Kitap Oku.

Evet detayli tum bilgiler bu blogda mevcut, daha fazla
bilgi icin Ekmek Kokusu blogunu ziyaret edebilirsiniz.

Boyle bir girisim icin blog dostumuzu kutluyoruz.
Diger blog dostlarininda bu harekete yardimci olmalarini
diliyoruz.
Zeynep - Figen
Devamını okuyun...>>

Citir Tavuk

Merhaba
Sanirim Turkiye'de artik tavuk tuketimi yeniden duzene girdi.
Bizim evimizde bu sekilde tavuk cok sevilerek tukeniyor.
Kemiksiz ve derisiz tavuk gogus etinden yapiyorum.
Kimseden itiraz gelmedigi icin, benimde kolayima
giden bir tarif.

Malzemeler

2 adet tavuk gogus
Galeta unu ( ekmek kirintisi)
3-4 kasik zeytinyag
Tuz ve Karabiber

Nasil mi Yaptim?

Isten eve gelince hemen hazirlanan bir cesit. Tavuk etlerini
kucuk kupler halinde dogruyorum, yikiyorum, suzuyorum.
Sonra galeta ununa tuz ve karabiber ilave edip, tavuk etlerini
bu karisima buluyorum sonra silkeliyorum, fazla kalin bir
tabaka olmasin uzerinde. Tavama zeytinyagimi koyuyorum,
kisik ateste isininca tavuk etlerimide ilave edip, arada silkeleyerek
pisiriyorum, uzerleri kizarana dek. Yaninda dilediginiz
bir sebze ile servis yapabilirsiniz. Ben taze fasulyeleri az
haslayip biraz z.yagda cevirip beraber servis yapmayi seviyorum.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.
Devamını okuyun...>>

frında karnabahar mücver


Artık draftta bekleyen tarifleri vereceğim, vakit buldukça yazıp, zira yeni işimden dolayı evde bir şey yapamıyorum, malum Cafe de yeterince yemek yapıyorum:) Eve gelince sadece Ulus la oynamak ve sonrasında ise Cafe nin haftalık planları, ertesi gunun yemekleri, hesaplar vs vs.... Sonra bakıyorumki saat 23,30 olmus , eh artık yatsam deyip gidiyorum odaya, sabah 06,00 da aynen gune devam,

Bu tarifi de cok zaman once yaptım, evde karnabahar vardı ve fırında bir tarif yapmak istedim, derken yemekbiz mail grubunun arsivine baktım files ta Sevgili Sinem Öztanır ın grubumuzla paylaştığı tarifini yaptım, cok güzel oldu biz çok beğendik, gayet hafifti üstelik,
Uygun bir vakitte bu tarifi Cafede de uygulayacagım:)

Sinem cim teşekkürler !

Hepinize şimdiden iyi haftasonları, zira ben ancak en erken haftaya karsınıza cıkarım:)

fırında karnabahar mücver

Malzemeler

o Orta boy karnabahar
o 1 adet soğan
o 7 yemek kaşığı un
o 1'er demet dere otu ve maydanoz
o 2 yemek kaşığı salça
o 3 yumurta
o 100 gr. Kadar beyaz peynir rendesi
o Tuz , karabiber , z.yağı
o 2 diş sarımsak
o 1/2 paket kabartma tozu

Yapılışı

1. Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek bölüp düdüklü tencerede az suyla haşlayıp, soğumaya bırakın.
2. Diğer tarafta derin bir kaba soğanı rendeleyin.
3. Yumurta , peynir , dereotu ve maydanoz(ince kıyılmış), tuz ,baharatlar ,sarımsak ve yağı soğana ekleyin.
4. İyice karıştırın.
5. Soğumuş olan karnabaharları ezerek karışıma katın.
6. Salçayı yedirin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin.
7. Yağlanmış tepsiye yayarak , 175 C de pişirin.

Afiyet Olsun,
Figen

Devamını okuyun...>>

Misirli Ekmegim


Merhaba pazar sabahi icin uygun olur dusuncesi ile
misirli ekmegimi yaptim, sizlerle de paylasmak istedim.
Cogunuz biliyor misir unlu ekmek yasadigim yerde
cok populer, kovboylar arazide odun atesi uzerinde dokum
tencerelerde pisirip, kuru fasulye yemegi ile birlikte yiyorlar.
Su an Houston'da Rodeo zamani.
Sehir icinde kovboylar ozel kostumleri ile gecit yapiyorlar
surekli. Onumuzdeki hafta sonu bizde gidip izleyecegiz.


Malzemeler:

3 kap mısır unu
1 kap beyaz un
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1.5 kap süt
1 kap haslanmis misir taneleri

Hazirlanisi:

Once yumurtalari cirpin.
Sutu ilave edin.
Geride kalan tum malzemeyi ilave edin.
En son misir tanelerini koyup, elinizle yumusakca yogurun.
Yaglanmis tepsiye yerlestirip, firina surun.

not: tarifin orjinalinde misir taneleri yok, Zipzip cok
sevdigi icin ben ilave ettim, cok hos oldu.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.
Devamını okuyun...>>

Kuru Börülce Yemeği




Kolay bir yemek ,
Ben bu yemeği yaptığım gün aslında Börülce Salatası yapacaktım. Ancak esim salata yapacağımı duyunca hayal kırıklığına uğradı . Yemeğini yaparım diye düşünmüş:)
Eh değiştirdik ve yemeğini yaptım o gün.
Esim biraz sulu seviyor yemeğini hani kurufasülye misali. Ama zevkinize göre daha az sulu da yapabilirsiniz .

Resimler biraz donuk çıktı. Ben uygun ışık bulana kadar üstü dondu yemeğin:)


Malzemeler
2 su bardağı kuru börülce
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı

Börülceleri biraz haşlayın kara suyunu dökün
Diğer tarafta soğanı kavurun birazcık
Üzerine salçayı ekleyin kavurun
Börülceleri ekleyin ve bir iki sallayın tencereyi dikkat edin börülceleri zedelemeyin
Üzerine sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın
Pişince ocağı kapatın servis yapın

Afiyet olsun
Figen
Devamını okuyun...>>

8 Mart Kadinlar Gunumuz Kutlu Olsun.

Bu cicekler sizlere kendi bahcemden...

Sadece bir gun anilmak istemiyoruz, dunyanin her yerinde caresizlik icinde binlerce kadin var,
onlarinda hergunu mutlu, saygin gecsin diye umut ediyorum bende.
Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir.
Bu olaylardan 52 yıl sonra Danimarka'nın Kopenhag şehrinde düzenlenen Kadın Sosyalist Enternasyonal toplantısında 8 Mart 1857 de New York'ta başlayan, kadınların haklarını kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl Kadın Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdılar.
Kadın hakları mücadelesinde 1975 yılı büyük özellik taşıyordu. Uluslararası Kadınlar Yılı olarak kutlandı. Bu yıl etkinlikleri içerisinde Birleşmiş Milletler 8 Mart gününü Dünya Kadın Günü olarak kutlamaya başladı. İki yıl sonra 1977 de, Birleşmiş Milletler genel toplantısında Kadın hakları, uluslararası barış günü olarak kabul edildi.

Bu gün bir Dünya Kadın Günü olmasını sağlayan tarihteki bazı önemli kilometre taşları:

1857 New York: kadınlar 12 saatlik günlük çalışma saatine, düşük ücrete karşı yürüyüşler yaptılar. Polis tarafından dağıtıldılar.
1908 New York: 15.000 kadın daha kısa çalışma saati, daha iyi gelir ve oy hakkı için yürüdü. Doğum izni istediler. Kullandıkları slogan "Ekmek ve Gül " idi. Ekmek yaşama güvencesi, karın tokluğunu, gül ise daha kaliteli yaşamı simgeliyordu.
1909 İlk Kadın Günü 28 Şubat ta kutlandı. Avrupa'daki kadınlar da Şubat ayının son pazar gününü Kadın Günü olarak kutladı.
1910 Clara Zetkin isimli bir Alman sosyalist kadın, kadın Sosyalist Enternasyonalinde Dünya Kadınlar Günü olmasını önerdi ve kabul edildi.
1911 Kophenag kararından sonra ilk kez 19 Mart ta Avusturya, Danimarka, Almanya ve İsviçre de kutlandı. Yüz binlerce kadın ve erkek değişik aktiviteler yaptılar. Oy verme, seçme seçilme hakları yanısıra meslek edinme ve mesleki eğitim görme haklarını istediler.Bu kutlamalardan 2 hafta sonra Triangel yangınında 140 kadın öldü. Bu olay Amerika çalışma kurallarını büyük ölçüde etkileyen bir yere sahiptir.
1917 Rus kadınlar " ekmek ve barış" için grev yaptılar. Yaşam koşullarının kötülüğünü protesto ettiler. Bu olay 8 Mart ta olmuştur ve daha sonra bütün Avrupa ülkeleri tarafından da kabul görmüştür.
1977 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak 8 mart'ı kabul etti.
Zeynep T.
Devamını okuyun...>>

Jambalaya


Merhaba
Yasadigim yerde en cok pisirilen bir lezzet jambalaya. Daha
cok guneylilere mahsus. Louisiana mutfaginin vazgecilmezi.
Bende burada ogrendim bu tarifi, bizim damak tadimiza
cok ters degil. Ben tarifdeki bazi orjinal malzemeleri degis-
tiriyorum o kadar. Benim usul Jambalaya tarifi buyurun:))


Malzemeler

2 yemek kasik soya yagi
1 adet yeşil biber (dogranmis)
1 adet kuru sogan (dogranmis)
2 dal kereviz (dogranmis)
2 dis sarimsak (dogranmis)
1 su bardağı haslanmis pirinc
225 gr sosis ( kucuk dogranmis ben soyali sosis kullaniyorum)
225 gr haslama tavuk eti (dogranmis)
2.5 su bardaktavuk suyu
1/2 cay kasik aci biber ( ben kullanmiyorum aci)
2 Adet domates (dogranmis)
225 gr karides ( haslanmis hazir karides kullandim)
4 adet yeşil soğan

Hazirlanisi:

-Bir tencerede soya yağını kızdırıyorum.
-Sogan, kereviz, yesil biber ve sarimsaklari ekliyorum.
-Tencerenin kapagini kapatip sebzelerin pismesini bekliyorum.
- Dogranmis tavuk etlerimi, sosislerimi ilave ediyorum.
- Birlikte biraz pisiriyorum.
- Et suyunu, pirinci, domatesi ilave ediyorum.
- Pirincleri ocagin altini kisip pismesini bekliyorum.
- En son karidesleri ilave ediyorum, dogranmis taze soganlari ilave ediyorum.
(Ben bu sefer koymadim taze sogan.)
- Biraz dinlendirip servise sunuyorum.
Afiyet olsun...

Zeynep T.
Devamını okuyun...>>

Pudingli Kolay Pasta - Ozlem Acikgoz

Yemekbiz gurup uyelerimizden sevgili Ozlem Acikgoz
bizlerle Dostlarin Ikramlarinda
Pudingli Kolay Pasta tarifini paylasiyor bugun.
Tesekkur ederiz Ozlem, ellerine saglik.
Zeynep & Figen
Devamını okuyun...>>

Fırında Tavuklu & Kaşarlı Mantar



Bu tarifi sevgili kayınvalidem yapar. Bende ondan öğrendim.
Bu resim geçen sene Çeşmeye gittiğimizde yazlıkta yapılan Mantar ların resmi:)
Üstü orada kızarmadı acelemiz vardı çünkü fazla bekleyemedik:)

Coğumuz artık markaları tavukları tüketiyoruz, bu sebeple tarifin de senesi gelmeden yayınlamak istedim:)

Ara sıcak olarak yapın derim.
Kayınvalidem mutlaka her yemek davetinde bize yapar, tüm kardeşler çok seviyor çünkü şaşmaz...




Fırında Tavuklu Kaşarlı Mantar

Malzemeler
1 kg. mantar
1-2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber

Yapılışı
Mantarları büyüklüğüne göre 3-4 e bölün
Limonlu suda biraz haşlayın
Tavukları tavada soteleyin
Haşlanmış mantarları ve tavukları karıştırın
Tuz, karabiber ve peyniri içine ilave edip harmanlayın.
Borcama harcı yayın ve üzerine yine kaşar serpip minik minik üç beş yerine tereyağı koyun.

Ve 180- 200 derece fırına verin. Üzeri kızarınca alın fırından.

Afiyet olsun,
Figen
Devamını okuyun...>>