Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Citir Tavuk

Merhaba
Sanirim Turkiye'de artik tavuk tuketimi yeniden duzene girdi.
Bizim evimizde bu sekilde tavuk cok sevilerek tukeniyor.
Kemiksiz ve derisiz tavuk gogus etinden yapiyorum.
Kimseden itiraz gelmedigi icin, benimde kolayima
giden bir tarif.

Malzemeler

2 adet tavuk gogus
Galeta unu ( ekmek kirintisi)
3-4 kasik zeytinyag
Tuz ve Karabiber

Nasil mi Yaptim?

Isten eve gelince hemen hazirlanan bir cesit. Tavuk etlerini
kucuk kupler halinde dogruyorum, yikiyorum, suzuyorum.
Sonra galeta ununa tuz ve karabiber ilave edip, tavuk etlerini
bu karisima buluyorum sonra silkeliyorum, fazla kalin bir
tabaka olmasin uzerinde. Tavama zeytinyagimi koyuyorum,
kisik ateste isininca tavuk etlerimide ilave edip, arada silkeleyerek
pisiriyorum, uzerleri kizarana dek. Yaninda dilediginiz
bir sebze ile servis yapabilirsiniz. Ben taze fasulyeleri az
haslayip biraz z.yagda cevirip beraber servis yapmayi seviyorum.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

19 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

merhabalar,
ben sitenizi henuz fark ettim. acikcasi cokta bakmaya firsatim olmadi. size bir sorum olacak. yanilmiyorsam Houstin'da yasiyorsunuz ve yeni bir cafe'ye sahipsiniz ki oyleyse Allah bol kazanclar nasip etsin. acaba cafe'nizin yerini ogrenebilir miyim? ben 3 yil kadar Texas'a yakin bir yerde yasadim ve dolayisiyla Houstin'i da epeyce ziyaret ettim. su an orada yasayan ve turk yemeklerine bayilan bir cok arkadasim var. mahsuru yoksa onlari cafenize gondermek istiyorum. zamanim az oldugundan acikcasi sitenize bakamadim, belki bir tarihte cafeden detayli olarak bahsetmissinizdir. zamaniniz icin simdiden tesekkur ederim.

Nilay dedi ki...

Zeynep Abla, ellerine saglik. Gercekten de cok lezzetli oluyor bu sekilde tavuk gogsu. Bugun ben de tavuk yemegi koydum bloga. Okuyucu senle Figen'i karistirmis.
Sevgilerimle

Safran dedi ki...

Merhaba Zeynepcim ,hem sen hem de Nilay bu tavuk yemekleri hastası arkadaşınıza ilaç olsun diye bu kadar güzel tarifler yayınlamışsınız...Çıtır tavuk pratik bir tarif gerçekten de...Tüm tarfilerin gibi bunu da en kısa sürede deneyeceğim, sevgiler...

mehmet livvarcin dedi ki...

zeynep, burda pane harcı diye satılıyo bunların harcı. ben bazen evde bekar kaldığımda (hanımı anasının evine gönderdiğimizde :P ) kendim için yapıyorum ve kafi derecede lezzetli oluyor benim için.
ya asıl olan konu ne biliyomusun, tavuk mavuk hikaye, önemli olan insanlık :D
PS:bundan sonra böyle, dünyaya mesaj vermeye adadım kendimi :)

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Arkadasim,
Ben Houstonda yasiyorum, ama cafe isine giren arkadas Izmir'de yasiyor, bu siteyi Figen ve ben Zeynep yonetiyoruz. Figen Izmir'de bir bankanin yemek bolumunu isletiyor.
Houston'da son 3 yildir bircok Turk lokantasi acildi, hepsininde lezzetleri degisik. Eger arkadasiniz bana zeynepyemekvebiz@gmail.com adresimden ulasirsa ona gidilebilecek lokantalari yazarim.
Ilginize tesekkur ederim.
Zeynep - Houston TX

yemekvebiz dedi ki...

Nilaycim, kalbimiz birmis, anlassak olmazdi herhalde, bloglarda tavuk haftasi baslatmis gibi olduk :) Seninde eline saglik canim.

Safrancim, ben vakit fukarasiyim, onun icin kolay ve cabuk hazirlanan yemekleri cok seviyorum, benimkilerde begenince ehh bana pisirmek kaliyor. Deneyince seveceksin sende eminim hemsehrim.

Livvarcin, mesajin umarim diledigin yerlere gitmistir, zaten senin mesajlarin cok guzel, devam et. Beceriklisin bak ne guzel, ben esimi yalniz birakip gitsem, evde yemek hazir olsa bile dolaptan cikarip mikrodalgaya sokup isitma isini bile yapmaz. Alistirmadim, kabahatli benim :))

Yorumlariniz icin tesekkurler.
Zeynep

Toplu İğne dedi ki...

zeynepcim, tam da diyet dönemine gireceğim sırada imdadıma yetiştin. ben da yağda komple kızartmadan pane tavuk nasıl yaparım diye düşünürken, bu tarif ilaç gibi geldi. sağolasın, taze fasülye için de ilginç bir yöntem doğrusu.bizim evde hep z.yağlı fasülye yemeği yapılır, bu yağda kavrulma olayı da süpere benziyor.
not: tavukları haşlamadan galeta ununa batırıyoruz değil mi? Pişiyor mu peki kolay?
sevgilerimle

Hanife dedi ki...

ne pratik bir tarif Zeynep'cigim. ben bunu firinda yapiyorum, pek de guzel oluyor. Tavada deneyecegim ama gelecek sefer..

yemekvebiz dedi ki...

Toplu Ignecim,
cok hafif oluyor, tavuklari haslamadan kucuk kucuk dogruyorsun, elbette cok guzel pisiyor,
taze fasulyede boyle guzel oluyor inan, hatta bu yontemle asparagusda yapiyorum ben.
Denersen seveceksin eminim.
Diyetinde basarilar arkadasim,
nedir cektigimiz bu kilolardan :((
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Hanife'cim bende firinda denemedim, bende oyle deneyim bir kere, tavada hemen kolayima geliveriyor cunku.
Deneyince sana geri donecegim.
Tesekkur ederim.

Zeynep

Binnur Akhun Önen dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Aslında Figen benim bloguma bir yorum koymus ve ona ya da her ikinize mail adresinizden ulasmak istiyorum. Bana bildirebilir misiniz?
Bir sey soracagım.

mine dedi ki...

Zeynep, böyle ufak kesilmis, etli yemeklere bayiliyorum. Biraz önce Fethiye'ye gidip, coban kavurmasina baktim. Simdi de buradayim, citir tavuga bakiyorum. Harika olmus, harika! Cok ümitliyim citir tavuktan.

(Vallahi kurtardiniz beni. Bu hafta yemekler belli oldu.)

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Binnur/Nehir.
bana zeynepyemekvebiz@gmail.com,
figen'e figenkaravas@gmail.com adresinden ulasabilirsin.

Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Mine'cim,
kucuk lokmalar halinde olunca yerkende keyif aliyor insan, hazirlama asamasinda, pisirme asamasinda hic zorluk yasanmiyor degil mi?

Sevgilerimi yolluyorum sanada.

Zeynep

Pitircik dedi ki...

Zeynep,
Gerceketen tavuk boyle cok hos oluyor. Ben de kup kup dogramadan ince sintzel gibi yapiyorum, o da guzel oluyor. Ellerine saglik:)

brl50 dedi ki...

merhaba bende sıteyı yenı fark ettım ama bundan sonra hergun zıyaretcınız olucam(yenı ısınızde sızlere bol kazanc dılıyorum) sıze bende bır tarıf verebılırımıyım kıtır tavuk bır butun tavugu parcalara ayırın derın bır kabın ıcıne koyun bır yumurta kırın tuz karabıber koyun hepsını harmanyalın kızartma tenceresıne bır bardak sıvı yag koyun yag kızdıktan sonra tavukları una bulayıp kızgın yagın ıcıne atın altlı ustlu tavuklar ıyıce kızarana kadar kızartın pılavın yada makarnanın yanına cacık ta yaparsanız aksam yemeyı olarak cok sevıceksınız (afıyet olsun)birsen

mine dedi ki...

Zennus'um, denedim ben bunu! Ne midesiz insanlarsiniz diyeceksin, deme, kahvaltiya yaptik hem de :))
Lokum gibi, lokum. Tavada cok da cabuk pisiyorlar ve o kadar güzel oluyorlar ki... Tesekkürler canim.

Adsız dedi ki...

süper biz eşimle çok beğendik sık sık yaparım artık çok teşekkür ederim böyle lezzetli bir tarif için

Adsız dedi ki...

Excellent, love it!
» »