Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Patlican Salatasi ( ezme)


Merhaba
Bu patlican salatasini bize Turkiye'den ziyarete gelen
misafirimizden ogrendim. Gectigimiz gunlerde
Yemekbiz
yahoo gurubumuzda " Dun aksam yemekte ne vardi? " diye
gurup dostlarina yazmistim bu salatayi yaptigimizi ve blogumuzda
tarifi paylasacagimi yazmistim. Pek cok cesitli patlican
salatasi yapiyordum ama bu sekilde hic yapmamistim.
Cok leziz geldi bize, ozellikle izgara yanina cok
yakistirdim ben, birde dip olarakda cok guzel oldu.
Tortilla cipslerle yemesi cok keyifli.

Malzemeler:

2 adet bostan patlican
1 adet yesil biber (dolmalik)
1 adet kirmizi biber
5-6 dis sarimsak
4 tane olgun domates ( rendelenecek)
2-3 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet aci biber ( istege bagli)
tuz, yarim cay kasik kimyon

Nasil mi Yaptim:

-Bostan patlicanlari ve biberleri kozledim.
-Sonra hepsini kabuklarindan arindirdim.
-Buyukce bir tavaya zeytinyagi koydum.
-Soyulmus sarimsaklarimi dovup zeytinyagda cevirdim.
-Rendelenmis domateslerimi tavaya ekledim.
-Kisik ateste pisirmeye biraktim.
-Soyup temizledigin kozlenmis sebzelerimi ince ince dogradim.
-Tavadaki domateslerim pisince kozlenmis sebzelerimi dahil ettim.
-Iyice karistirdim, tuz ve kimyon ilave ettim.
-Ocagi kapatip, demlendirdim.
-Iliyinca servise hazir hale geldi.

Biz cok sevdik, umarim sizlerde begenirsiniz.
Deneyen dostlarin yorumlarini bekleyecegim.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

13 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Safran dedi ki...

Zeynepcim ben hep patlıcanı közler sonra ezip sarmısaklı yoğurtla kullanırım,hiç bu şekilde domatesli ezmesini yapmadım, ama eminim çok lezzetli olacak hatta bugünkü akşam yemeğine yapayım içine 1 tatlı kaşığı biber salçası, biraz nane de katayım ne dersin yakışabilir belki... Ellerine sağlık canım, öpüyorum...

zeynepyemekbiz dedi ki...

Safrancim,
bende bircok cesit biliyordum ama bunu duymamistim yememistim, nanede yakisir sanirim, sen dene banada bildir bir dahakine yapayim bende.
Bu patlican salatasini muhacirlar cok yaparlarmis onuda ogrendim bu arada.
Kolay gelsin simdiden.

Nilay dedi ki...

Zeynep Ablacim, blogun yeni goruntusu cok hos olmus. Ben de bir bahar temizligi yapacagim sayfamda. Ben de Safran'in dedigi gibi yapiyorum patlicani. Ben de muhacir sayilirim, senin bu yaptigin yontemi duymustum. Ama hic yememistim. Bu da cok guzel gorunuyor.
Sevgilerimle

Özgül dedi ki...

Zeynep gruba mesajin geldiginde hemen bu tarifi not almistim zaten simdi resmiyle görünce dahada bir hosuma gitti. Misafirine cok tesekkürler sana bu tarifi verip bizleride sevindirdigi icin. Nedense patlican ezmesini hep yogurtla yapariz, cok güzel degisik bir tarif yaz aylarinda mangal yemeklerimizin yaninda zevkle yenileceginden emin olabilirsin. Sitenin yeni hali benimde cok hosuma gitti bir ferahlik var iyi secmissiniz. Tekrardan tarif icin hem misafirine hemde sana cok tesekkürler bir patlican yemegi tarifimiz daha oldu.
Sevgilerimle canim

zeynepyemekbiz dedi ki...

Nilaycim ve Ozgulcum;
blogun yeni goruntusu icin yorumlariniz icin tesekkur ederiz, bahar geldi, biraz degisiklik iyi gelir :))

Bende sizler gibi patlicani hep klasik usulde salata yapardim, simdi bu usul hosumuza gitti, bugun aksam yine yaptik, kizarmis ekmekle tukettik cok guzel oldu.

Sevgilerimle.

aylin-dentista dedi ki...

bunu kayinvalidem yapar ve cok lezzetli olur.biber salcasi yakisir ama nane yerine atesten inmeden hemen once maydanoz eklenip soyle diriliklerini alirsaniz o da guzel olur.izgaranin yaninda gercekten yakisiyor

ARZUM dedi ki...

Geçen sene kışa girerken her türlüsünü yaptım o patlıcanların ben..
Bu da güzel oldu ama bu şekli ile meze olarak yakışmıyor rakının yanına..
Senin yaptığının aynısı halen buzlıkta ve konserve olarak var stoklarımda..
Ama sade közlenmiş patlacana çiğden eklenen domates salatalık soğan sarmısak ve sirkenin yerini tutmuyor rakının yanında..
Garnitür olarak çok lezzetli ama ..

Nezaket dedi ki...

Ezme seklinde daha once yememistim patlicani. Genelde salatasini ve babagannus seklini yapariz biz. Ezmesinin de guzel olacagini dusunuyorum. Ama denemek icin biraz daha patlican mevsimini beklemek zorundayim. Cunku mevsim disi sebze ve meyve almamaya karar verdik, dondurucudada hic patlicanim yok. Tarifin icin cok tesekkur ederim, mutlaka yapicam. Sevgilerimle

Pitircik dedi ki...

Merhaba Zeynep,
Ben de patlicani kozleyip, sarimsakli yogurtla karistirirdim. Tarifin cok hosuma gitti. Cok lezzetli olduguna eminim, ustelik pratik bir tarif. Ellerine saglik:)

just my stories dedi ki...

zeynep ablacim dedigin gibi patlican salatasini muhacirler cok yapar, bende bursali oldugum icin cok severek yerdik( muhacirlerin en cok oldugu sehirlerden birisi bursa) benimde ananemler yunanistan gocmeni ama cok eskilerden:) bu tadi hic denememistim, ama bir suru tarif birikti bir siraya koyup denemek lazim..

cok sevgiler,
Banu

Hande dedi ki...

Zeynepcigim,

siz cok tehlikeli bir hanima benziyorsunuz. Yakininizda yasamak kisa zamanda 400 poundluk bir insan olamaya yol acabilir. Acikcasi emek verdiginiz her sey son derece leziz gorunuyor. Siteniz de cok hos.

zeynepyemekbiz dedi ki...

Merhaba Aylin-dentista, onerini dikkate alacagim, bu aksam icin yine menude izgara var ve patlicanimda hazir, biber salcasi ve maydanozuda ilave edip hazirlayacagim, cok tesekkur ederim.

Merhaba Arzum, iyi fikir verdin, bende cokca yapip dondurucuda saklayabilirim demek ki, sagolasin.

Merhaba Nezaket, patlican mevsimi degil haklisin su an, fakat benim yasadigim yerde turfanda olayi olmadigi icin heran herseyi bulabiliyoruz, ama bu tarifi yazin vermek icin bekleyemedim inan, cunku cok sevdim ben, eminim sende deneyince begeneceksin, tesekkur ederim.

Pitircik, bende senin gibi genelde hep patlicanli ve bol sarimsakli yogurtlu tuketiyordum hep, simdi bu sekilde tuketmeye devam edecegim. Denersen haber ver, yorumlarini beklerim.

Banu'cum, eminim sende begeneceksin deneyince, ben bunca sene nasilsa ogrenememisim bu tarifi bilemiyorum, deneyince seveceksin sende.

Merhaba Hande, yorumun beni cok guldurdu, pek tehlikeli degilim ama bende 200 poundluk biriyim, yaptiklarim yediklerim bosa gitmiyor acikcasi , ziyaretin icin tesekkur ederim.

Sevgilerimi yolluyorum herbirinize ayri ayri.

Mr_Turkish_Delight dedi ki...

bu benim bazen hazir corbalara koydugum ya da ,etin yaninda sos olarak tabaga aldigim "Ayvar" a benziyor.
Ben domates olan herseyi severim valla,hafif te aci olunca, cok olmamak sarti ile tadina doyum olmaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ajvar
da genel bilgi var.
Bu arda cukulata olaylarina gelince,
http://www.lindtusa.com/shop.cfm bu sizin ordaki sayfa, onlkine shop da var,magazalardakilerle fiyat farki varmi bilmem ama , bir göz at istersen.

slmlar
TD