Dun aksam yemekte ne vardi?
Merhaba
Bundan tam 2 sene once Yemekvebiz Yahoo paylasim gurubu ile sizlerle olmaya basladik.
Sevgili Figen ile tam 2 senedir bu yahoo paylasim gurubunu yonetiyoruz,
yogun oldugumuz gunlerde dostlarimiz bizlere yardim ediyor.
Bildiklerimizi, becerilerimizi paylasiyoruz bu paylasim gurubunda.
Sonrasinda Yemekbiz olarak blog olusturduk, mutfagimizda pisirdiklerimizi sizlerle paylasmaya devam ettik.
Yemekvebiz yahoo paylasim gurubumuzda duzenli olarak paylastigimiz bir konumuz var.
"Dun aksam yemekte ne vardi?" Biz kadinlar icin en buyuk sorun bu cunku mutfaklarimizda.
Aksama ne yemek pisirsem acaba diye sabahtan baslariz hatta birgun oncesinden dusundugumuzde olur. Yahoo paylasim gurubunda biz bunu hallettik sayilir.
Tum gurup uyeleri bir onceki aksam ne yemek yapti ise ertesi gun guruba
yaziyor boylelikle birbirimizden fikir aliyoruz.
Sizlerde bu zevkli paylasima katilmak isterseniz bekleriz elbette.
Ben tatilden bu hafta dondum. 6 seneden sonra ilk defa 25 gun dinlenme firsati bulabildim.
Bu hafta " dun aksam yemekte ne vardi?" konusunda patlicanli katmeri resimlemistim gurupta bircok arkadas tarifi sormus, bende paylasmak istedim blogda.
Tatilde firsat buldukca yaptigim lezzetleri sizlerle paylasacagim onumuzdeki gunlerde.
Patlicanli katmer evdeki malzemelerle hemen yapilacabilecek bir lezzet.
Bizim bahcemiz bu is icin cok uygun, portatif tuplu sac uzerinde pisirdik bu sebeple.
Malzemeler
5 su bardagi un
1 yemek kasik tuz
alabildigince su diyorum cunku cok sert olmayacak sekilde hamur olsun derken
olcuyu yazmamisim bir kenara :))
2 adet bostan patlican
1 adet kuru sogan
4 adetsivri biber
2 adet domates
2 dis sarimsak
3 kasik zeytinyag
tuz
Hazirlanisi
Once ic kismini hazirlayalim. Sogumasi gerekiyor.
Patlicanlari kucuk dograyip tuzlu suda bekletip suzelim.
Sogani yemeklik dograyalim, zeytinyagda sote edelim.
Biberleri dograyip ilave edelim.
Domatesi, sarimsagi, patlicanlari ekleyelim. Suyunu cekene kadar kavuralim.
Tuzu serpelim.
Hamuru yoguralim.
Cok sert olmasin hamur.
Hamuru oklava ile ince acalim.
Sogumus patlicanli harcimizi yerlestirelim.
Ikiye katlayalim.
Kenarlarindan bastiralim.
Piserken acilmasini onleyelim.
Daha sonra isinmis olan sacin uzerinde ters
yuz ederek pisirelim.
Pisirdikten sonra
uzerine firca ile biraz zeytinyag surebilirsiniz veya tereyag.
Bu sekilde degisik iclerle de hazirlayabilirsiniz.
Patatesli, ispanakli, peynirli, degisik otlar v.s.
Sac yoksa teflon tavada da bu islemi yapabilirsiniz. Bizim ortam uygun olunca sac kullanmak kacinilmaz oluyor.
Hepinize afiyet olsun diyorum.
**Eger sizlerde aksam sofranizda pisen yemeklerinizi bizlerle paylasmak istiyorsaniz goruntuleyin ve Dostlarin Ikramlari bolumunde yayinlayalim.
Diger blog dostlari ile paylasalim ne dersiniz?
Not: Gurubumuza uye olmak isteyen dostların yemekbiz-owner@yahoogroups.com adresine kendilerini tanıtan kısa bir mail atmaları yeterli olacaktır. Grubumuz dısarıdan direk uye olmaya kapalıdır...
Sevgilerimle,
Zeynep T.
Bundan tam 2 sene once Yemekvebiz Yahoo paylasim gurubu ile sizlerle olmaya basladik.
Sevgili Figen ile tam 2 senedir bu yahoo paylasim gurubunu yonetiyoruz,
yogun oldugumuz gunlerde dostlarimiz bizlere yardim ediyor.
Bildiklerimizi, becerilerimizi paylasiyoruz bu paylasim gurubunda.
Sonrasinda Yemekbiz olarak blog olusturduk, mutfagimizda pisirdiklerimizi sizlerle paylasmaya devam ettik.
Yemekvebiz yahoo paylasim gurubumuzda duzenli olarak paylastigimiz bir konumuz var.
"Dun aksam yemekte ne vardi?" Biz kadinlar icin en buyuk sorun bu cunku mutfaklarimizda.
Aksama ne yemek pisirsem acaba diye sabahtan baslariz hatta birgun oncesinden dusundugumuzde olur. Yahoo paylasim gurubunda biz bunu hallettik sayilir.
Tum gurup uyeleri bir onceki aksam ne yemek yapti ise ertesi gun guruba
yaziyor boylelikle birbirimizden fikir aliyoruz.
Sizlerde bu zevkli paylasima katilmak isterseniz bekleriz elbette.
Ben tatilden bu hafta dondum. 6 seneden sonra ilk defa 25 gun dinlenme firsati bulabildim.
Bu hafta " dun aksam yemekte ne vardi?" konusunda patlicanli katmeri resimlemistim gurupta bircok arkadas tarifi sormus, bende paylasmak istedim blogda.
Tatilde firsat buldukca yaptigim lezzetleri sizlerle paylasacagim onumuzdeki gunlerde.
Patlicanli katmer evdeki malzemelerle hemen yapilacabilecek bir lezzet.
Bizim bahcemiz bu is icin cok uygun, portatif tuplu sac uzerinde pisirdik bu sebeple.
Malzemeler
5 su bardagi un
1 yemek kasik tuz
alabildigince su diyorum cunku cok sert olmayacak sekilde hamur olsun derken
olcuyu yazmamisim bir kenara :))
2 adet bostan patlican
1 adet kuru sogan
4 adetsivri biber
2 adet domates
2 dis sarimsak
3 kasik zeytinyag
tuz
Hazirlanisi
Once ic kismini hazirlayalim. Sogumasi gerekiyor.
Patlicanlari kucuk dograyip tuzlu suda bekletip suzelim.
Sogani yemeklik dograyalim, zeytinyagda sote edelim.
Biberleri dograyip ilave edelim.
Domatesi, sarimsagi, patlicanlari ekleyelim. Suyunu cekene kadar kavuralim.
Tuzu serpelim.
Hamuru yoguralim.
Cok sert olmasin hamur.
Hamuru oklava ile ince acalim.
Sogumus patlicanli harcimizi yerlestirelim.
Ikiye katlayalim.
Kenarlarindan bastiralim.
Piserken acilmasini onleyelim.
Daha sonra isinmis olan sacin uzerinde ters
yuz ederek pisirelim.
Pisirdikten sonra
uzerine firca ile biraz zeytinyag surebilirsiniz veya tereyag.
Bu sekilde degisik iclerle de hazirlayabilirsiniz.
Patatesli, ispanakli, peynirli, degisik otlar v.s.
Sac yoksa teflon tavada da bu islemi yapabilirsiniz. Bizim ortam uygun olunca sac kullanmak kacinilmaz oluyor.
Hepinize afiyet olsun diyorum.
**Eger sizlerde aksam sofranizda pisen yemeklerinizi bizlerle paylasmak istiyorsaniz goruntuleyin ve Dostlarin Ikramlari bolumunde yayinlayalim.
Diger blog dostlari ile paylasalim ne dersiniz?
Not: Gurubumuza uye olmak isteyen dostların yemekbiz-owner@yahoogroups.com adresine kendilerini tanıtan kısa bir mail atmaları yeterli olacaktır. Grubumuz dısarıdan direk uye olmaya kapalıdır...
Sevgilerimle,
Zeynep T.
26 kişi ne demiş, ne sormuş:):
mail grubunuza uye olmak icin ne yapmam gerekiyor?
merhaba aysecim,
zeynepyemekvebiz@gmail.com veya figenkaravas@gmail.com adresine yazabilirsin.
Seviniriz aramiza katilmana.
sevgiler
Zeynep
tabii ben üye olamam..olsam da öyle aval aval bakarım..ama hiç değilse sizin böyle fotoğraflarınızdan gözümüz gönlümüz açılıyor..o da yeter..
ne güzel başarılı olduğunuz bir organizasyonun içindesiniz..
tebrikler..
Merhaba Baver,
Sende diledigin zaman bize katilabilirsin, birbirimizden ogrendigimiz cok sey var gurubumuzda. Konumuz yemekler. Paylasim cok keyifli oluyor, guzel sozlerin icinde sana tesekkur ediyoruz. Gurubumuzun basarili olmasinin sebebi katilimci dostlardan kaynaklaniyor inan.
Tesekkur ederiz.
Saheser bir fikir devamli ztakip ediyoruz.Tabii yanliz tarifte kalmiyor lezzet konusuna gelince hemen deneme yönünede gidiliyor.Figen ve Zeynep kardesimi kutlarim.
Saygilarla.
Ayyy harika bişey bunlar,içim gitti birden.Bende katılmak isterim Zeynepcim burda gördüm ayrıntıları..Bakalım bu yoğunluk arasında nasıl olacak.Daha dogrusu içeriği tam bilemediğim için biraz yabancı kaldım canım özür dilerim.
Sana ve arkadaşlarına çok güzel bir hafta diliyorum.
Sevgilerimle,
Sevgili Ayn,
tesekkurler. Hepimiz icin olumlu bir olay bu malum kadinlarin, yalniz yasayan erkeklerimizin sorunu aksama ne pisirsem acaba? Cunku bizler Osmanli kulturunde buyuduk, ataerkil ailelere sahibiz herbirimiz. Aksam yemegi ozel ve guzel olmali. Tum aile birlikte olmali. Bu sebeple " Dun aksam yemekte ne vardi? " cok sevilerek paylasiliyor degil mi gurubumuzda.
Sevgilerimizi kabul et.
Merhaba Damaktadi, gurubumuzun tam anlami ile yemek tarifleri paylasimi, mutfakla ilgili sorunlarimiz paylasiliyor. Bilenler bilmeyenlere aktariyorlar. Tecrube kazaniyoruz hep birlikte. Uygun oldugun zaman katilabilirsin sende aramiza.
Sevgilerimle.
offff onları yemek ıstıyorummmm
yanına kopuklu ayran ıstıyorum
hep yemek ıstıyorum :)))))))
zeynep boreklerin resmini gormek bana yetti ve senin bloga koymani bekleyemeden ben yaptim bile. Yaklasik 24 saat patlicanli borek hayali kurduktan sonra yaptim:)) Sagolasin sayende kendime ziyafet cektim...
Vintage hadi cik gel buraya, havalar sogumadan sanada bahcede yapalim, ayranda mevcut merak etme sen :))
Yeldacim, seninkide cok guzel olmustur eminim, ellerine saglik becerikli arkadasim.
Sevgilerimle.
Merhaba Zeynepcim hoşgeldin.Gerçekten ne büyük sorun akşama nepişirsem.Ne güzel birşey yapmışsınız.Böreklerde nefis.Ellerinize yüreğinize sağlık canım sevgiler...
Pirtikcim, 6 senede ilk defa 25 gun tatil yaptim hayatim. Dinlenmeye ihtiyacim vardi. Kalbim Ege'de kaldi turu yaptim :)))
Merhaba Armeda, biz bayanlar bir cozum yolu ariyoruz surekli degil mi? Yemek konusunda. Sizlerinde goruslerinizi bekliyoruz herzaman.
Sevgilerimle.
Sevgili A.Tore'm benim,
canimsin elbette yapariz sanada gitmeden. Allah sana zihin acikligi versin bu sene. Opuyorum seni.
merhabalar zeynep hanım..Bloğunuzu sürekli takip ediyorum.Fakat grup üyeliği için,nedense,sınırlı üye sayınız olduğunu dışarıdan kimsenin üye olamadığını düşünmüştüm hep.Şimdi görünce çok memnun oldum ve verdiğiniz adrese boş bir mail attım hemen:)İnşallah uygun görürsünüz..
Sevgiler..
Kübra hanım,
uye sayımız sınırlı değil ama cokca uyemiz olsun sıkıntımzı olmadı hiç.Az olsun oz olsun istedik. Şimdi ise blog miafirlerimizinde katılım arzusu olursa seve seve diyerek burada yazmayı uygun gorduk.
Bana figenkaravas@gmail.com veya zeynepyemekvebiz@gmail.com a atarsanız bir mail o adres ile sizi uye yapabiliriz.
Sevgilerimizle,
Figen
Zeynep merhaba canım,
Zıpzıpın doğumgününü kutluyorum, hep mutlu, sağlıklı, hep doğumgünü gibi günler geçirsin inşallah..
Sevgiler.
Evren
merhaba daha nice yıllara diliyorum siteniz için bende sizin gurubunuza katılmak istiyorum
BU DEĞERLİ KANDİL GECESİNDE, KAİNATIN YARATICISI VE ALEMLERİN RABBİ BAĞIŞLAYICI VE ACIYICI YÜCE ALLAH TÜM DUALARINIZI KABUL ETSİN
Sevgili Zeynep,
Çok teşekkürler canım,üye olamyı seve seve kabul edirem tabiiki.Beni kabul etmenizden dolayı da teşekkürler..
Bu arada senin,,ailenin ve sevdiklerinin Berat kandilini kutluyorum.Kandiliniz mübarek olsun canım..
Sevgilerimle,
Merhaba Kubra ve Sebnem hanim hosgeldiniz sizde, Figencim sizlerin uyelik islemlerinizi gerceklestirmis.
Keyifli paylasimlar diliyorum hepimize.
Evrencim dileklerin icin cok tesekkur ederim, hizla buyuyorlar degilmi?
Dileks ve damak tadi sizlerinde bizlerinde hepimizinde kandili mubarek olsun cok tesekkur ederiz.
Sevgilerimizle.
Zeynepciğim,hoş geldin ve pir geldin.Ben de tatilde patlıcanlı gözleme yemiş çok beğenmiştim.Senin yaptığına benziyordu.Eline sağlık.Çok öpüyorum,seni ve Zıpzıp'ı
Hosbuldum Munevver ablacim.
Nasilsin? Tesekkur ederim Zipzipda seni cok opuyormus.
Sevgili zeynep , yazını ve verdiğin e-mail adresini görünce yorumları okumadan boş bir mail attım , üye olmak için.
Yorumlarda "zeynepyemekvebiz@gmail.com veya figenkaravas@gmail.com adresine yazabilisin" demişsin. Şimdi tekrar buraya da mail atmak gerekiyormu?
Sizlerin arasına katılmaktan büyük mutluluk duyarım . Umarım bu gerçekleşir.
Sevgiler.
"Sevgili zeynep , yazını ve verdiğin e-mail adresini görünce yorumları okumadan boş bir mail attım , üye olmak için.
Yorumlarda "zeynepyemekvebiz@gmail.com veya figenkaravas@gmail.com adresine yazabilisin" demişsin. Şimdi tekrar buraya da mail atmak gerekiyormu?
Sizlerin arasına katılmaktan büyük mutluluk duyarım . Umarım bu gerçekleşir.
Sevgiler. "
Telaştan adımı eklemeyi unutmuşum.
Sevgiler.
Canan
Sevgili Canan
Bana figenkaravas@gmail.com adresime mail atarsan uye olmak istediğin adresin ile uyeliğini yapabilirim. Aslında bos mail atılması gereken adres yanlıs yazılmıs kusura bakma bende yeni farkına vardım. Su sıralar Zeynep te bende oldukca yogunuz. Doğru adres yemekbiz-owner@yahoogroups.com olacaktı. Yazıda da ben gerekli değişikliği yapacagım birazdan.
Mail attıgın anda kaydını yapacagım..
SEvgilerimle
Figen
ımm çok lezzetli görünüyor. şimdi o sacın yanında bekleyip pişenleri yutmak vardı sıcak sıcak dilim yana yana!!
Yorum Gönder