Basit Cevizli Tahinli Sarma

Meşhur Tahinli Sarmam,
Yemekvebiz mail grubumuzda 2 sene önce kadar paylaştım bu tarifi.
O kadar çok arkadaş yaptı ki bu tarifi, ama ben resim çekip blogda yayınlayamadım bir türlü.
Geçen sene yaptığımda bir resim çekmiştim ama beğenmedim o resmi , öylece blogda draftta kaldı..
Bu resmi de çok beğenmiyorum esasında, ama artık bir daha yaptığımda resim çekebilirmiyim bilemiyorum, malum Cafe den dolayı. Ve son dönemlerde yine arkadaşlarımdan bu tarif üzerine çok istek geldi ve paylaşımlarımız oldu, bu sayede bu tarifi hatırladım.
Yapımı çok kolay, ama çok lezzetli, hele ki benim gibi tahin seviyorsanız, yaz kış demeden yiyebileceğiniz bir tat...
Ayrıca; Ben fırına vermeden evvel kilitli buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya da atıyorum , acil misafirim geldiğinde çıkarıp, tepsiye dizip fırına veriyorum. Çayınız demlenene kadar hazır.
Ve arzu ederseniz üzerine yumurta sarısı da sürülebilir, fakat ben yumurtayı bu sekli ile sevmediğim için tercih etmiyorum....
Yapacak olan arkadaşlarımıza şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler
o 2 adet yufka
o 1 SB şeker
o 1 SB Tahin
o 1 SB Ceviz ( çekilmiş )
o yarım kahve fincanı kadar da sıvı yağ
Yapılışı
1. Öncelikle yufka dışındaki tüm malzemeler

2. Yufkayı tezgaha acın. Üzerine harcınızın yarısını yayın
3. 2. yufkayı da üstüne serin ve yine kalan harcı yayın
4. Yufkayı enlemesine ortadan ikiye kesin.
5. 2 kat olan yufkayı oval kısmından başlayarak içeriye doğru rulo yapın.
6. Sonra diğer yarısını da aynı şekilde rulo yapın
7. 2 adet rulo çıktı
8. Ruloları verev dilimleyin, yani baklava dilimi gibi
9. Yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
10. Fazla çıtır olmasın, tadı sert oluyor.
11. Fırından çıkınca soğusun ve üzerine bol pudra şekeri serpin...
Afiyet olsun
Figen Karavaş
12 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figen'cigim, pistikten sonra böyle puf puf mu oluyorlar? Fotograftaki görünüsleri cok hos, tarifi de pek kolaymis. hemen yap beni diyor iste :)
Mine ciğim bu ne hız, hemen yorum gelince sasırdım:)
Evet fırında pişerken kabarıyorlar ve bazen yandan tahinler akabiliyor hafifçe.
Senin tarilerin yanında bu pek yap beni demese de teşekkür ederim:)
Sevgilerimle,
Figen
Mine'ye katılıyorum Figen'ciğim, çok albenili olmuş. Üstelik yapımı çok kolay, hazır yufka bulmuşken denemeli. Tebrik ederim çok güzel bir tarif.
Sevgiler
figencim
tarif super
citir citir
ellerine saglik
selam
bende bu tarıfı yapıyorum ve gercekten guzel oluyor..hatta bayramda her yerde agır tatlılar yenıyor dıye annem bayram tatlısı gıbı yapıp yanında tuzlu sımıt ve sarmaylada ikram etmişti. yalnız butun içi karıştırıp yapınca yufkaya sürmesi zor oluyor katılasıyor bu yüzden annem yagı kasıkla gezdırıyo aynı şekılde seker ,ceviz ve tahınıde.. boyle bana da daha kolay gelıyor..mutlaka denemelısınız bence :)
Tülin ciğim, hoşgeldin özlettin kendini,teşekkür ederim, sen yaparsın eminim:)
Yeşim cim hoşgeldin,
teşekkür ederim, buyrun ikram edeyim:)
Kelebek hoşgeldin,
Evet tüm malzemeyi bulamaç yapınca sürmesi zor gibi, bende ilk yaptıgım zamanlar ayrı ayrı surmustum:) Ama artık alıstım koyuca dagıtıp serpiyorum, szinde ellerinize saglık,
Teşekkür ederim arkadaslar,
sevgilerimle,
Figen
Çiğdem cim hoşgeldin,
Ben Figen:)
Ben de mantarlı ilk kez duydum, ilginç olmalı ,
Sevgilerimle,
Figen
yumm yummmm süperlerrr:)
Ne kadar kolay hazırlanabilen bir şey bu.Çok güzel.Acil durum kurtarıcısı olabilir mesela.Elinize sağlık.
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık,birazdan denemek üzere mutfağın yolunu tutacağım,iftara yetişmeli...sormak istediğim ; tek yufka ilede yapılabilirmi? tek yufkayla tümden sararak yani?/ teşekkürler...
This is very interesting site...
»
Figenimmm,
Adaşımdaydık bugün ve tahinli enfes bir şey yapmıştı nasıl yaptın diye sordum demesin mi "Figen in tarifi bu":))) Her tarifin gibi bu da enfesss. Elvan da çok güzel yapmıştı. İkinizin de ellerine sağlık:) Ben de yapacağım en kısa zamanda.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder