Fırında Mantarlı Ispanak
Hafif ve şık bir sunum oluyor. Yemekli davetlerimde yaparım , beğeni topluyor.
Ana yemeklerin yanına güzel bir ara sıcak oluyor...
Yine , bu tarifte epeydir yayınlanmayı bekliyordu.
Şimdi bakarken drafta ne var ne yok diye ,bu gece uygundur dedim, hani Yılbaşı gecesi yapmak isterseniz, seçenek olsun elinizde...
Tavsiye ederim:)
Malzemeler
1 kg. ıspanak
200 gr. Mantar
1 çay bardağı süt kreması
2 ÇK kaşar rendesi
1 yumurta
3 ÇK sıvı yağ
tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin
2 ÇK sıvı yağ
2 ÇK un
1 Su bardağı süt
· Ispanaklar bol suda yıkanır ve irice doğranıp kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletilip süzülür. 2 kaşık sıvı yağ ve biraz tuz ile harmanlanır.
· Mantarlar dilimlenir ve tavada sotelenir.
· Beşamel sos hazırlanır.
· Beşamel sosa mantarlar ilave edilir ve birlikte 1 dakika daha pişirilir .
· Fırın kabını yağlayın .Ispanağın yarısını dökün ve üzerine beşamelli mantarı ilave edip kalan ıspanağı üzerine dökün. Ayrı bir kasede süt kreması ile yumurtayı çırpıp ıspanağın üzerine gezdirin ve kaşar rendesini serpin.
· 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Figen
Notlarım;
Şayet süt kreması yoksa evinizde , aynı ölçüde süt kullanın.
Ben sadece süt ile de yaptım merak etmeyin bir problem olmuyor, sadece o zaman fırını 180 dereceye ayarladım ki içindeki sululuk çabuk gitsin .Ama tadında çok değişiklik olmuyor bilginiz olsun...
Güzel bir ara sıcak oluyor ana yemeklerin yanına...
19 kişi ne demiş, ne sormuş:):
eline saglik Figen! Besamel sosla olur da guzel olmaz mi?
Evet Fethiye cim , gercekten ben beşamel in girdiği tüm tatları seviyorum:)
Figen
Çok leziz bir görüntü, notlarıma aldım.En kısa zamanda yapmalıyım.
akçahan merhaba,
yapacak olursan şimdiden afiyet olsun,:)
Teşekkür ederim,
figen
Ellerine sağlık Figen. Tam bana göre bir tarif.
Zeynep ablanın kurabiyeleri de enfes görünüyor ayrıca Zıp zıp çok şanslı.
İkinize de teşekkürler bu güzellikler için.
Dur bu yilbasi yapayim ben bu tarifi Figen..Aklinla bin yasa ne yapsam degisik diye dusunuyordum.:)
Ellerine sağlık Figen, çok hoş lezzetler çıkarıyorsun. Aşağıdaki kurabiyeye bayıldım, kokusunu burnumda hissettim.Sevgiler
Tuhfe teşekkür ederim,
Bemol ( deniz ) yap canım ve yorumunu beklerim yeni yıl sonrası,
Nazlıca hoşgeldin:) Teşekkür ederim, kurabiyeleri Zeynep yaptı cok cekici değil mi,
Deniztuzu , umarım işinize yarar bu tarifler , yeni yıl gecenize bir katkımız olursa ne mutlu bize.
Teşekkür ederim , sağolun
Figen
Merhaba Figen,
Ben de senin gibi yemek davetlerinin menüsüne ekleyeceğim sanırım bu tarifi.
Ellerine sağlık.
İyi seneler,
Sıla Eren
Figenciğim, dur bakalım daha neler çıkacak sizin drafttan:)) Ellerine sağlık canım! Ben ara sıcak filan anlamam, ana yemek olarak yerim bunu:) (zahmetsiz bir misafir olurum ben, valla bak:))
Sıla hoşgeldin:)
Yaptığın zaman yorumunu beklerim,
Sibel im:)) Dolu draft doluu:))
ne yapayım evlisin ve sürekli yemek yapıyorsun e doluyor hali ile sonrada unutuyorum arkalarda kalıyor. Bu stokta bitecek bir gun:))
Sen gel bana ben sana ne yemekler yaaprım, ya sen bana neler yaparsın kimbilir miss gibii.
Figen
Ellerine sağlık,çok pratik ve lezzetli bir tarife benziyor,aklımda olsun mutlaka denieyim...
Figen ciğim,
cok güzel bir tarif, bende buna benzer bir tarif yapmıstım.Bunuda deneyecegim, ellerine saglık hayatım.
Sehnaz
Şehnaz cım sağol canım benim,
Sen daha güzellerini yapıyorsundur ,
Öpüyorum kızını,
Figen
Figen'cigim, bu yemek cok kolay ve lezzetli oldu. Biz ana yemek olarak yaptik ve 3 kisiye bol bol yetti. Tesekkürler canim.
yaptım ve şu an fırında muhteşem görünüyor sabırsızlanıyorum.
Yaptım yedim tarifinize sağlık
J'ai appris des choses interessantes grace a vous, et vous m'avez aide a resoudre un probleme, merci.
- Daniel
De rien Daniel, je suis tres heureuse de vous avoir aider et de resoudre votre probleme.
Figen,
Yorum Gönder