Elma Reçeli
Geçen ay Selçuk’tan bahçeden gelen meyveler arasında azıcıkta Elma vardı.
Buzdolabım doldu ve dışarıda kalan Elmaları görünce dayanamadım ve mail grubumuzdan Elma reçeli yapılır mı diye yardım istedim.
Reçel anne Nur’dan :) cevap geldi ve bir çok arkadaştan.. Demek ki yapılıyormuş diyerek kendime göre yaptım. Nur bana Marmelat tarifi gönderdi ama ben marmelat yapmadım küçük kesip öyle bıraktım. Çokkk lezzetli oldu. Akşam eşim gelince şaşırdı.Şimdide Elma Reçeli mi diye :)
Kendime göre yapım şeklim...
Elma Reçeli
Malzemeler
1 kg. Elma
750 gr. Şeker
2 limon suyu
Çubuk Tarçın
1 paket vanilya
1 avuç karanfil
Yapılışı
1. Elmaları soyup küçük kare şeklinde kestim
2. Limon suyu bulunan bir kaba aldım ( kararmasınlar Diye )
3. Göz kararı su ile şekeri kaynattım ve şeker eriyince içine elmaları attım
4. Karanfilleri ve çubuk tarçını da ilave ettim elmaları pişirdim, Vanilya koydum
5. Kıvamına gelince 1 limon suyunu sıkıp döktüm ve sonra ocağı kapattım
6. Ilınınca kavanozlara koydum
Afiyet Olsun
Figen
11 kişi ne demiş, ne sormuş:):
MEMLEKETTEN BİR SÜRÜ ELMA GELMİŞTİ! NE YAPACAĞIMI DÜŞÜNÜYORDUM; BU TARİF İYİ OLDU! SAĞOLASIN ARKADAŞIM! GÖRÜŞMEK ÜZERE...
Ellerine sağlık, eminim nefis olmuştur. Ben e bir kez zencefilli elma reçeli yapmıştım güzel olmuştu.
evperisi hoşgeldin:)
Umarım işine yarar canım cok lezzetli ,
Tuhfe, zencefilli reçel cok değişik ? İlk kez duydum deneyeyim . Zencefili ne kadar koyuyorsun ? Toz mu ? yada bütün mü , galiba bütün dür ? Öyle mi acaba ?
Teşekkür ederim ,
Figen
Figencim ellerine saglik, sogan recelimden sonra bunuda denemem
lazim.
Tarifi bizi paylastigin icin tesekkürler canim
Sevgilerimle
Bu arada Tuhfeyede ufak bir not :)
Zencefilli receli bende merak ettim Tuhfecim, tarifi merakla bekliyorum.
Sanirim rendelenmis Zencefildir, taze olarak.
figencim,
elma sert mi olacak diye garip bir soru sorabilirmiyim..bazen eriyip gidiyor benimkiler ayni marmelat oluyor..öptüm seni hamarat kiz
:))) Aynur hanımcığım:)
Normal sertlikteydi elmalarım. Ama erimemesi için elmalarınızı şerbet biraz kıvam alınca içine atın ve çok pişirmeden ocaktan alın , güneşe bırakın öylede çeksin kendini. Çok yumuşaksa elmalarınız bu şekilde de yapılabilir.
Bende sizi öptümm:)
Figen
eminim çok lezzetli olmuştur,elmanın herşeyi güzel oluyor zaten ellerinize sağlık.
Arkadaşlar zencefilli reçel tarif defterinden Betül'ün tarifiydi. Ben zencefilleri kaynattıktan sonra içinden çıkardım fazla acı olmaması için. Linki kopyalıyorum.
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=748
Figenciğim, hep merak ettiğim reçeller arasındaydı bu! Aman da aman, tarçın karanfil de var, nefis olmuştur nefis. Ellerine sağlık canım, kıtır kıtır görünüyor elmalar da:)
Burcu cum ,
Denemeni bekliyorum ve yorumunu:)
Sibel ciğim evet yaa karanfil ve tarcın super tatlar. Elmalar ilk deneme için fena sayılmaz değil mi?:)))
teşekkür ederim sagolun,
Figen
Yorum Gönder