Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

NAR temizlemek eziyet mi?





Yok canımmm...
Artık değil !





Bugün bloga bir şey koymayı düşünmüyorduk Zeynep' le.
Ancak ben oğluşum erken yatınca vakit var diyerek internette dolaşırken bir link e denk geldim ve tıkladım. Ne göreyim.

Nar temizlemenin püf noktası !

Mutlaka bilenleriniz vardır.Ancak ben bugüne kadar Narı temizlemek eziyetine girmemek için hep suyunu sıktım.Yada sevgili eşim temizlerdi.

Elleriniz boyanır, üstünüze mutlaka sıçrar, o güzelim narin tanecikler ezilir vs. vs..
Hatta dün Güllaç yapınca üstü için zoraki 5-10 tane temizleyebildim.

Burdaki linkte resimleri görünce dayanamayıp az önce mutfağa gidip bir nar aldım ve denedim. Abartmıyorum arkadaşlar 2 dk. mı bile almadı ! Bir kase nar oldu elimde sıfır fire ile. Hiç bir yer boyanmadı .. Hemen resimledim öylece...

Bu bilgiyi mutlaka sizinle paylaşmalıydım çatlardım:)

Zira artık eve Nar almak keyif olacak, temizlemek sorun olmaktan çıktı !..

Ben aynen resimdeki gibi kestim ve su dolu bir kaseye narı sokup başkaca aparat kullanmadan elimle genişleterek taneleri döktüm ve kalanlarıda suyun içinde hemen cıkarıverdim sıyırdım. Suyun içinde olduğu için hiç ezilme olmadı.

Benim gibi daha önceden bu yöntemi bilmiyorduysanız artık sizde öğrendiniz.
Yaşaşın Nar temizlemek:)))


37 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Yesim dedi ki...

Ne enteresan,ben de pazar günü nar ayıkladım ve üzerimdekiler,mutfak tezgahım,etraftaki herşey de nar oldu sonra bir de etrafı temizlemek zorunda kaldım...Narı çok seviyorum ama ayıklamaya çok üşeniyordum,bu yöntemi mutlaka denemeliyim,teşekkürler.

fethiye dedi ki...

Hah bu da iyi! Ben bir kac parcaya bolup de arkasindan tahta kasikla vurmayi bilirdim. E, deneyecegiz ama nar vakti olsun bi once :)

Adsız dedi ki...

Figen'cigim sagolasin bu linki bizlerle paylastigin icin...Hemen pratige dokecegim:)

ISIL OZTEN

Tuhfe dedi ki...

Elim ağır olduğundan mıdır nedir bilemeyeceğim ben ortalığı dağıtmadan temizleyebiliyorum, eh biraz yavaş yavaş oluyor bu işlem, acele edersek yandık! İyi ki araştırmışsın yeni bir şey öğrendim. Burada nar'ın kilosu 2.95 euro, bir tane alırsan 95 iki tane alırsan 1.50 euro.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bu ne hoş bir yöntem böyle. Figen ne kadar teşekkür etsem azdır sana. Ben narı çok severim ama ayıklaması hep dert olmuştur. Hemen deneyeceğim. Çok teşekkürler...

ZeYNeP dedi ki...

Hepinize bende teşekkür ederim sağolun.
Fethiye tahta kaşıkla vurmak ? İnan yine senden duydum neler varmıs aslında ..
Tuhfe tebrik ederim seni ilk kez nar temizlediğini vede memnun olan seni duydum vallahi tebrikler eline saglık.

Ben dün gece cok sevindim görünce bu siteyi ve yazdıgım gibi paylaşmasaydım çatlardım mutlaka bilmenizi istedim:)

Sevgilerimle
Figen

Doruk dedi ki...

Çok iyi oldu çok. Ellerimin boyanmasına sinir oluyorum ben en çok. Sarımtırak bir renk alıyor tırnaklarım. Bu yöntemle olmaz artık. Sağolasın:)

Adsız dedi ki...

allah senden razı olsun figen. bizim çocuklar nara bayılıyor ama ayıklama eziyeti nedeniyle sadece suyunu sıkıp içiriyorum. ama onlar kaşıkla yemek istiyorlar. artık istedikleri kadar nar ayıklayabilirim. şimdi ofisteki arkadaşlara da gösterdiğim verdiğin linki hepsi şaşkınlar. meğer herkesin kanayan yarasıymış nar ayıklamak çok çok çok teşekkürler.
sevgiler
tülay

Adsız dedi ki...

Allah razı olsun kervanına ben de katılıyorum sevgili Figen. Muhteşem bir yöntem. Her aşure yapışımda seni anacağım..En çok o zaman zorlanıyorum.. Burcu (büyük kızım da çok sevinecek bu yönteme.. Hep ona paslanıyordu bu görev:)
NÖBETÇİ CEVAPLAYICI NUR SEYDAK..HEHE

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Fifen nar temizlemekten memnun değilim ama, sadece etrafı batırmamak için olanca gücümü harcıyorum. Allahtan evde personel sayısı az :) Şimdi verdiğin linkle zamanı daha iyi değerlendirmiş olacağım, 1 nar yerine 3 nar temizleyeceğim.
Teşekkürler.

Burcu Özdoğan dedi ki...

sevgili figen coooooook teşekkürler bende kara kara düşünüyorum evdeki narlara bakınca
harikasın

Adsız dedi ki...

FİGENCİM NASIL MAKBULE GEÇTİ BU ANLATAMAM SIRF AYIKLAMA PROBLEMİ YÜZÜNDEN ALMIYORDUM BEN NARI AMA ARTIK ALACAĞIM KESİN,ÇOK SAĞOL PAYLAŞTIĞIN İÇİN.BİRDE SUYU SORACAKTIM SICAK SU FALAN DEĞİL DİMİ ?

Oya Kayacan dedi ki...

Harikasın Figen. Bak nasıl da hayır dualar yağıyor etraftan. Bu hafta sonu, iki haftadır seyrine baktığım muhteşem narlarımdan reçel yapılacak. Vallahi kara kara düşünüyordum, yine başıma kıpkırmızı puanlı lekeli bir mutfak temizlemek çıkacak diye. Sağoool...

Adsız dedi ki...

ben beceremedim!......
olmadı bu usulde de olmadı. ben mi birşeyleri eksik yaptım yada benim narda mı bir anormallik vardı bilmiyorum ama benim nar taneleri öyle suyun içine dökülmediler. sadece narı parçalamak daha kolay oldu. yine taneleri tek tek ayırmak zorunda kaldım. offff yaaa offfff

ZeYNeP dedi ki...

Burcu, Tülay,Nöbetci cevaplayıcı Nur :),ve Burcu cok teşekkür ederim sagolun:)

Oya merhaba, Allah hepimizden razı olsun..Nar Reçeli mi dedin ? Oya yap bir an önce ve lütfen yaz olurmu:) İlk kez duydum inan..

Nalan cım yok sıcak falan değil normal çeşme suyunda yaptım ben.

Tülay cım,
İlk aşamada narı genişletirken zaten çoğu döküldü bende. Ve sonra kalanlarıda elimle döktürdüm ama suyun içinde yaptım bunları. Suyun içinde oldugu için cok rahar cıktılar ve hiç zedelenmediler.Nar cok sıkımıydı ki acaba ?
Yine dene sen. Her sekilde elle ayıklamaktan cok daha rahat olmalı yaptıgında. Bence yine dene arada cok fark var cunku canım..
Yaparsan beklerim sonucunu ?

Arkadaslar hepinize teşekkür ederim...

Figen

akçahan dedi ki...

Çok çok teşekkürler.Ben de elimin batmasından rahatsız olduğum için eşimin girişimde bulunmasını bekler ya da fazla yememeyi tercih ederdim.Akşama hemen deneyeceğim.Nar reçelini ben de merak ettim doğrusu. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

maalesef nar çok sıkıydı figenciğim. sanırım onun için başarısız oldum. ama dediğin gibi işleme bende suyun içinde devam ettim. her halükarda dışarıda ayıklamaktan daha kolay oldu. en azından elim ve etraf batmadı.bu akşam tekrar deneyeceğim inşallah muvaffak olurum
sevgiler
tülay

ZeYNeP dedi ki...

Akçahan hosgeldin,
Umarım kolay olur senin içinde.Ve evet bende merak ediyorum Nar recelini?

Tülay'cım ha gayret yılmak yok:))
Sevgilerimle
Figen

pınar dedi ki...

bugün nar almıştık. iyi oldu bu yöntemi vermen. deneyelim bakalım. teşekkürler figen.

ruchan dedi ki...

Teşşekkürler , soyması bana da eziyet gibi geldiği için 2 hafta önce canım çekti, ve nar aldım ama sadece iki tane , bir eşime bi tane de bana. Hala bitanesi ayıklanmayı bekliyor. İlkini ayıklarken bayağı boğuştuğum için ikincisine daha elimi sürmemiştim,verdiğin linkteki nihayet bozulmadan ayıklayacağım.
Sevgilerimle:)

Tuhfe dedi ki...

Sözümü geri alıyorum Figen. Marifet ben de değil nardaymış. Meğer ben ömrümde hiiiç kırmızı ve sulu nar'a rastlamamışım. Bugün ilk defa nar temizlerken etrafı kana buladım. Nar o kadar güzeldi ki. Ben önceleri hep açık pembe nar temizlediğimden olacak ki lekeleri farketmiyormuşum! Su da nar çözme yöntemin daha kolay geldi.
Allah razı olsun senden.

Pareo Anne dedi ki...

figen ne diyeyim süpersin yaa.
nara bayılıyorumm ben. temizlemeye üşendiğimden suyunu sıkıp geçerim. ama bunu öğrenmek çok iyi oldu açıkçası. ne kolaymış aslında.
sevgiler

Adsız dedi ki...

evet mine
bu açık renkli bir nardı bu akşam kırmızı bir narla operasyonu tekrar edeceğim.
yılmak yok figen ciğim becerene kadar denemeye devam.....

incikboncuk dedi ki...

geçen akşam üstümü başımı batıra batıra 2 kocaman nar ayıklamıştım. bu yöntemi kefetmen çok iyi oldu. Artık doya doya yiyebilceğiz.

Adsız dedi ki...

Yaşasın,bizim evdede artık nar yenilebilecek.Ama galiba nar reçelinin yapılışını kaçırdım.Tekrar edermisiniz. Teşekkürler Figen.Ben Gulce.Bir türlü şifremi kabul etmedi.

Adsız dedi ki...

yasasın artık bizim evdede nar yenilebilecek.Ama nar reçelinin nasıl yapıldığını kacırdım,herhalde.nereden bulabilirim.Figen,cok tesekkürler.Ben Gulce.Sifremi bir turlu kabul etmedi.

ZeYNeP dedi ki...

Gülce hosgeldin:)
Yok kaçırmadın Nar reçelini..
Sevgili Oya Kayacan yorumlarda yazdı yapacakmıs yakınlarda. Ben ve bir çok kişi bekliyoruz Oya nın Nar Recelini:)
Siteyi ziyarete aldım bile ben:)

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

fethiye'nin dediği gibi ben de narı hep kasıkla temizlerim.dilimledikten sonra avucuma alıp narın sırtını tahta kasıkla vurdugumda içi oldugu gibi geniş tabağa dolar.yani bu işlemi geniş bir kasede yapmak lazım...kolay gelsinnn

NAZLICA dedi ki...

Figen; annemin selamı var artık sayende nar temizleme işinden istifa etti:) Nasıl da yararlı bir yöntemi paylaşmışsın bizimle, çok ama çoookkk teşekkürler.Bol bol ayıklayıp herkese ikram edeceğim,denedim süper kolay oldu.

ZeYNeP dedi ki...

Nazlıca cok sevindim işe yaramasına..
Anneciğinede benden bol bol selam soylermisin lütfen..
Artık size sarma sarar ne dersin:)

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Oya yıllar önce denemistim nar recelini, sanki sadece cekirdekleri kalmisti, ne rengi ne de lezzeti beni mutlu etmisti...Oysa buyuk hayallerle yapmistim ben o receli. Esim hala hatirladikca dalga gecer nar recelimle:((
Tarifini sabirsizlikla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Figen Hanim,

Yönteminizi derhal denedim.
Size mütesekkirim. Sayenizde mutfagim narla tanisti.
Denememis olan herkese öneririm.
Tekrar tesekkürler ve sevgiler
Jale Birdal

ZeYNeP dedi ki...

Jale hanımcım katkımız olduysa ne mutlu.
Sağlıklı gunlerde bol bol Nar yemeniz dileğiyle, çok teşekkür ederim yorumunuz için sağolun...

Sevgilerimle
Figen

Tomris dedi ki...

Tek kelimeyle harika... Hemen bu akşam evime gider gitmez deneyeceğim. Dün akşam nar ayıkladım, oldukça uzun vaktimi aldı ve de beyaz buluzum da dahil olmak üzere etraf kıpkırmızı lekeler ile doldu. Sitenize ilk girişim ve hayatımı kolaylaştıracak bir bilgiye sahip oldum. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
Web camera video conferencing between 3+people http://www.roundarearug.info/Area_rug_wharehouse.html Funny answering machine phrases conference calls and steve thompson Test fax Bulk email spam assassin Tar treatment for atopic dermatitis corporate video conferencing British gay guys web+cam+video+conferencing breeze web conferencing Wheelchair sport news 561-439-0668 fax conference calling Multiparty video conferencing free online conferencing Conferencing equipment ai bk6klpdzeqslnpkb0yoleozio44mccsnh http://nexium-6530.freeservers.com/Nexium-and-breast-feeding.html Infiniti q45 1992 Kansas city missouri auto sales

Adsız dedi ki...

LÜTFEN YARDIM EDİN... EN SEVDİĞİM BULUZUM NAR LEKESİ OLDU. NASIL ÇIKARABİLİRİM BİLEN VARMI ACABA...

ZeYNeP dedi ki...

Gulay hanım merhaba,
Kesşn bir bilgim ne yazık ki yok:(
Lakin Amway in leke cıkarıcı urunleri vardı sprey seklinde ben oğlumun dondurma ve cikolata gibi lekelerini onunla cıkardım arzu ederseniz bir amway temsilcisi bulup danısın ?
Umarım cocum bulursunuz,

Sevgiler,
Figen,