Pratik Fırın Patates
Çok pratik , ara sıcak, garnitür diyebileceğimiz bir çeşit daha.
Acil misafir geldiğinde hemen yapılacak tarzda. Ben daha çok et sote veya kremalı tavuk yanına yapıyorum servis tabağı dolu dolu oluyor:)
Hepimizin evinde patates olur değil mi:) O halde işimiz daha da kolay:)
Zeynep in Muhammara sını Pazar kahvaltısına , Patatesleri ise akşam yemeğinde garnitür olarak yapın derim:)
Malzemeler
4 adet patates
2 adet sarımsak / sarımsak tozu
Tereyağı / sıvı yağ
Tuz, kırmızı toz biber
Patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır
Tepsi önce ikiye kesilmiş sarımsakla ovulur
Patatesler Tereyağı / Sıvı yağ ile yağlanmış borcama alınır
Patateslerin üstü yağlanır
Üzerlerine biraz sarımsaktan sürülür yada sarımsak tozu serpilir +kırmızı toz biber
260 derece fırında ızgara konumunda , ara sıra altı üstü çevrilerek kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Figen
2 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık...
Hoşgeldin Yeşim,
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle
Figen
Yorum Gönder