Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Pratik Fırın Patates



Çok pratik , ara sıcak, garnitür diyebileceğimiz bir çeşit daha.
Acil misafir geldiğinde hemen yapılacak tarzda. Ben daha çok et sote veya kremalı tavuk yanına yapıyorum servis tabağı dolu dolu oluyor:)
Hepimizin evinde patates olur değil mi:) O halde işimiz daha da kolay:)

Zeynep in Muhammara sını Pazar kahvaltısına , Patatesleri ise akşam yemeğinde garnitür olarak yapın derim:)

Malzemeler
4 adet patates
2 adet sarımsak / sarımsak tozu
Tereyağı / sıvı yağ
Tuz, kırmızı toz biber

Patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır
Tepsi önce ikiye kesilmiş sarımsakla ovulur
Patatesler Tereyağı / Sıvı yağ ile yağlanmış borcama alınır
Patateslerin üstü yağlanır
Üzerlerine biraz sarımsaktan sürülür yada sarımsak tozu serpilir +kırmızı toz biber

260 derece fırında ızgara konumunda , ara sıra altı üstü çevrilerek kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun
Figen

2 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Yeşim'in Mutfağı dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık...

yemekvebiz dedi ki...

Hoşgeldin Yeşim,
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle

Figen