Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Midye Tava ve Tarator















Bu gunlerde deniz urunlerine takildim, kimi izgara kimi bugulama
balik derken bu aksam midye tava yapalim istedik,
bende ozlemisim bu tadi zaten,

Malzemeler :
900 gr yikanmis temizlenmis midye ici
2 bardak siviyag
un
karbonat

tarator icin:
3 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardak ceviz
3 yemek kasik sirke
3 dis sarimsak
4 yemek kasik zeytinyag

Yapilisi:
Ben genelde yumurtali, karbonatli, unlu karisimda bekletirdim,
bu aksam ki tarifi Yemekbiz gurubumuz dostlarindan
sevgili Nur Seydak usulu yaptim.
Midyeleri yikadim, kuruladim, unladim.
Sonra unlari silkeledim, karbonatli suya batirdim cikardim.
Sonra yeniden una buladim, yine unlari silkeledim yine karbonatli
suya batirip cikardim.
Bu islemi tam 3 kere yaptim, sonra kizgin yaga attim midyelerimi.
Tavada kizarirken midyeler, tarator malzemelerimin hepsini
el blenderi ile karistirdim, midyelerim cok guzel bir kivamda
kizardilar, afiyetle taratorla tukettik.
Sizlerde bu sekilde deneyin, eminim farki farkedeceksiniz:)
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

17 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Zeynep cim,

Ellerine saglık.

Midyeyi 1992 yılından bu yana yemiyorum. Sonrası Dardanel in zeytinyagına yatırılmıs konserve midyeleri ile gecti ama o da piyasadan kalkınca sevdigim bu lezzeti epeyidir tadamıyorum.

Sen tarifi verince firsat bu fırsattır dedim; daha once hic evde midye pisirmedigim icin; bir kac sorum olacak.

Uc kere yaptıgın karbonatlı suya batırma islemlerinin arasında ki sure ne kadar; batırıp cıkarmaklamı kalacagım yoksa ne biliyim beser dakika bekletecekmiyim.

Ben fritozde kızartmak niyetindeyim, kacar dakka pismeliler.

Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

Sefgiler
Cigdem Karal

Basak dedi ki...

Nasıl canım istedi anlatamam. Elinize sağlık...

pınar dedi ki...

eline sağlık zeynep.
hiç tarator yemedim ama midyeye bayılırım.

yemekvebiz dedi ki...

sevgili Cigdem
hic bekletme surem yok, karbonatli suya sokup cikariyorum, sonra una buluyorum, unlari silkeliyorum, yeniden karbonatli suya sokuyorum, surekli bu sekilde,
fritoz kullanmiyorum ben, sure olarak bilemeyecegim, normal cukur tavada renkleri donuverene kadar kizarttim, midyeler yagin uzerine cikiyor kizartirken bir buyuk kasikla kizgin yagi alip alip dok uzerlerine , afiyet olsun..

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Basak ve Pinar
guzel midye bulursaniz alip deneyin derim hemen :))
aklinizda kalacagina midenizde kalsin degil mi?

Sevgilerimle.
Zeynep

YesilErik dedi ki...

Eline saglik Zeynep, benim de canim cekti simdi. Biz midyeleri yaparken birada bekletiyoruz, sonra una batirip kizartiyoruz. Bilmiyorum oyle denemis miydin? Bira sisesini acip midyelerin ustune boca etmek pek pratik oluyor dogrusu.

yemekvebiz dedi ki...

sevgili Yesil erik, o zaman midyeler biraz yumusak oluyor, bu sekilde yapinca daha bir citir oluyor, dene begeneceksin sende,
tsk ederim ziyaretin icin...

Zeynep

Adsız dedi ki...

Excellent, love it!
»

Adsız dedi ki...

best regards, nice info
certified and licensed financial planning in us front license plate mount acura rsx holmes hap-240 air purifier add consolidation debt url dvd dvd meridia brain injury lawyers ny ghosted web site hosting and ecommerce web hosting free arcade games online research papercontributions to system security minneapolis st paul vehicle rental internet promotional marketing

yahoo anti virus protection dedi ki...

Hi Blogger, I found your blog quite informative.
I just came across your blog and wanted to
drop you a note telling you how impressed I was with it.
I give you my best wishes for your future endeavors.
If you have a moment, please visit my yahoo anti virus protection site.
Have a great week!

Adsız dedi ki...

merhaba ben eylem,sitenizle yeni tanıştım ve çok beğendim.ben midyeyi çok seviyorum ama buralarda satılmıyor bende kendim yapmaya çalışıyorum bir türlü olmadı.una ve ardından iraya batırdım kabarmadı,un ve bir kez karbonatlı suya batırdım gene çok küçük kaldı kendim bir sos uydurdum biraz un,1yumurta,biraz karbonat,birkaç damla sirke,biraz erimiş margarin.bu kez de kabarıyor ama çok yağ çekiyor bana önereileceğiniz başka birşet varmı? şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

Selam;
Ben tarator araken sizin sayfanızı okudum.Ben midyeleri yıkayıp kuruladıktan sonra una bulayıp sonra biraya atıyorum sonrada kızgın yağa çok güzel oluyor.Misafirlerimde çok seviyor bilginize.Teşekkürler

elif dedi ki...

merhabalar;
Bira kullanmadan nasil midye tava yapabilirim diye dusunup duruyordum tarifiniz icin tesekkurler.hemen deneyecegim

Cenk dedi ki...

taratora yoğurt koymuyor musunuz?

yemekvebiz dedi ki...

Cenk merhaba

hayir yogurt kullanmadim...

cerenhyung dedi ki...

teşekkürler denedim güzel oldu

Kardeşim dedi ki...

ikisinide çok severim.Güzel bir uyum