Midye Tava ve Tarator
Bu gunlerde deniz urunlerine takildim, kimi izgara kimi bugulama
balik derken bu aksam midye tava yapalim istedik,
bende ozlemisim bu tadi zaten,
Malzemeler :
900 gr yikanmis temizlenmis midye ici
2 bardak siviyag
un
karbonat
tarator icin:
3 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardak ceviz
3 yemek kasik sirke
3 dis sarimsak
4 yemek kasik zeytinyag
Yapilisi:
Ben genelde yumurtali, karbonatli, unlu karisimda bekletirdim,
bu aksam ki tarifi Yemekbiz gurubumuz dostlarindan
sevgili Nur Seydak usulu yaptim.
Midyeleri yikadim, kuruladim, unladim.
Sonra unlari silkeledim, karbonatli suya batirdim cikardim.
Sonra yeniden una buladim, yine unlari silkeledim yine karbonatli
suya batirip cikardim.
Bu islemi tam 3 kere yaptim, sonra kizgin yaga attim midyelerimi.
Tavada kizarirken midyeler, tarator malzemelerimin hepsini
el blenderi ile karistirdim, midyelerim cok guzel bir kivamda
kizardilar, afiyetle taratorla tukettik.
Sizlerde bu sekilde deneyin, eminim farki farkedeceksiniz:)
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
16 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Nasıl canım istedi anlatamam. Elinize sağlık...
eline sağlık zeynep.
hiç tarator yemedim ama midyeye bayılırım.
sevgili Cigdem
hic bekletme surem yok, karbonatli suya sokup cikariyorum, sonra una buluyorum, unlari silkeliyorum, yeniden karbonatli suya sokuyorum, surekli bu sekilde,
fritoz kullanmiyorum ben, sure olarak bilemeyecegim, normal cukur tavada renkleri donuverene kadar kizarttim, midyeler yagin uzerine cikiyor kizartirken bir buyuk kasikla kizgin yagi alip alip dok uzerlerine , afiyet olsun..
Sevgili Basak ve Pinar
guzel midye bulursaniz alip deneyin derim hemen :))
aklinizda kalacagina midenizde kalsin degil mi?
Sevgilerimle.
Zeynep
Eline saglik Zeynep, benim de canim cekti simdi. Biz midyeleri yaparken birada bekletiyoruz, sonra una batirip kizartiyoruz. Bilmiyorum oyle denemis miydin? Bira sisesini acip midyelerin ustune boca etmek pek pratik oluyor dogrusu.
sevgili Yesil erik, o zaman midyeler biraz yumusak oluyor, bu sekilde yapinca daha bir citir oluyor, dene begeneceksin sende,
tsk ederim ziyaretin icin...
Zeynep
Excellent, love it!
»
best regards, nice info
certified and licensed financial planning in us front license plate mount acura rsx holmes hap-240 air purifier add consolidation debt url dvd dvd meridia brain injury lawyers ny ghosted web site hosting and ecommerce web hosting free arcade games online research papercontributions to system security minneapolis st paul vehicle rental internet promotional marketing
Hi Blogger, I found your blog quite informative.
I just came across your blog and wanted to
drop you a note telling you how impressed I was with it.
I give you my best wishes for your future endeavors.
If you have a moment, please visit my yahoo anti virus protection site.
Have a great week!
merhaba ben eylem,sitenizle yeni tanıştım ve çok beğendim.ben midyeyi çok seviyorum ama buralarda satılmıyor bende kendim yapmaya çalışıyorum bir türlü olmadı.una ve ardından iraya batırdım kabarmadı,un ve bir kez karbonatlı suya batırdım gene çok küçük kaldı kendim bir sos uydurdum biraz un,1yumurta,biraz karbonat,birkaç damla sirke,biraz erimiş margarin.bu kez de kabarıyor ama çok yağ çekiyor bana önereileceğiniz başka birşet varmı? şimdiden teşekkürler
Selam;
Ben tarator araken sizin sayfanızı okudum.Ben midyeleri yıkayıp kuruladıktan sonra una bulayıp sonra biraya atıyorum sonrada kızgın yağa çok güzel oluyor.Misafirlerimde çok seviyor bilginize.Teşekkürler
merhabalar;
Bira kullanmadan nasil midye tava yapabilirim diye dusunup duruyordum tarifiniz icin tesekkurler.hemen deneyecegim
taratora yoğurt koymuyor musunuz?
Cenk merhaba
hayir yogurt kullanmadim...
teşekkürler denedim güzel oldu
ikisinide çok severim.Güzel bir uyum
Yorum Gönder