Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Cevizli Islak Kek


Yemekbiz mail grubumuzda bu ay Ceviz demiştik.
Gruptan dostumuz Seray Urbay bu tarifi göndermişti. Buna benzer çok yakın bir tarifim var , benim tarifimde Sıvı Krema yerine Toz Krem Şanti kullanılıyordu. Tatlarının çok benzediğini düşünüp yaptım. Tıpkı düşündüğüm gibi çıktı sonuç.
Süngerimsi, yumuşacık , ortalama 3-4 gün aynı yumuşaklıkta kalan bir kek .
Islak dendiğine de bakmayın.Islak geğil ama nemli gibi:) Yumuşacık olduğu için sanırım bu ismi vermişler, çok yumuşak puf puf..

Yalnız ben oğlumdan fırsat bulup resim çekeyim derken üzerine pudra şekeri serpmeyi atlamışım.
Siz arzu ederseniz serpin.Eminim daha şık ve lezzetli olacaktır.

Seray’cım paylaştığın için teşekkür ederim ...


Bu arada kekin üzerine oğluşum Ulus ısrarla "ceviz koyacagım annecimm" dedi ve o galip geldi:) Gelişi güzel serpti cevizleri büyük keyifle :)
Aslında vanilya ve diğer malzemeleri bile o koyuyor ! Mumkun mu ondan habersiz yapabilmem , hep birlikte yapılacak kaçarı yok:))
Ama anne keki fırın averdikten sonra en az yarım saat mutfak temizliyor o başka! :)



Malzemeler
200 gr margarin
1+3/4 su bardağı toz şeker
3 yumurta
400 ml krema
2,5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı ceviz

Yapılışı
· Margarin ve şekeri çırpıyoruz
· Teker teker yumurtaları ekleyip çırpıyoruz
· Kremayı ekleyip çırpıyoruz
· Un, kabartma tozu , vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz
· Ve en son cevizi ekleyip karıştırıyoruz
· 180 derecede 35 - 40 dk. pişiriyoruz
· Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpiyoruz

Notum;
Bu keki mümkünse kare borcamda yapın. Süngerimsi ve çok yumuşak yapısından dolayı dağılıyor. Benim o gün kare borcamda Makarnam vardı yeni yapmıştım ve yıkamaya üşenip kek kalıbında yaptım. Ama siz üşenmeyin. :)

Afiyet olsun
Figen

15 kişi ne demiş, ne sormuş:):

şule dedi ki...

Figencim ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bence keklerini sıvıyağla yap. Göreceksin hiç bir fark olmuyor.. Tek farkı daha sağlıklı oluşu :).

Sibel dedi ki...

Kekin nefis olmuştur Figen eminim. Çok da güzel kabarmış! Ellerine sağlık.

NALAN KAPLAN dedi ki...

Eline sağlık Figen,içinde krema olması değişik geldi bana ...

yemekvebiz dedi ki...

Şule cim yaa ben cesaret edemiyorum bir türlü tarifler değiştirmeye ? Sıvı yağ hiç kullanmadım tarifte yoksa..Ama deneyeceğim söz :)

Sibel cim ve Nalan cım teşekkür ederim.Kremanın olması kekin çok yumuşak olmasını sağlıyor.Dedim ya benim birde toz krema ile yaptığım tarif var , bir günde onu yapar yazarım inşallah..

Teşekkür ederim,
Sevgilerimle

Figen

ISIL dedi ki...

Figencigim ellerine saglik,
İcinde krema olan bir kek hic denemedim daha once, insallah deneyecegim,
Işıl

Mutfakta Zen dedi ki...

arkadaslar eskiden bodrum yunuslar firininda bir cevizli-havuçlu kek yapilirdi ki sormayin gitsin! biz füsun'cugumla ofisimizde (yaa bodrum'da bir ofiste çalisiyorduk, ama ne ofis!)çay keyfi yapacagimiz zaman ben bir kosu gider keklerimizi alirdim. özledim o günler. diyecegim odur ki deneyiniz!
herkese sevgiler,
tijen

yemekvebiz dedi ki...

Işıl cığım dene mutlaka, puf puf, umarım seversin..

Sevgili Tijen,
O nasıl anlatım öyle, ben şimdi birde havuçlu cevizli yapmam mı?:))
Tatlar ne kadar önemli değilmi? Nasıl iz bırakıyor ..

Teşekkür ederim,
Figen

Adsız dedi ki...

figencim ellerine sağlık çok güzel görünüyor.bu kadar güzel olmasında senin elinin lezzetide var eminim.
seray

yemekvebiz dedi ki...

Seray cım,
Bu tarifi paylaştığın ve için ben teşekkür ederim:)

Seninde ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Sevgili Figen,
dün aksam gelen arkadaslarim icin yaptim keki ve sonuc harika oldu. Ilk lokmadan sonra tarif istendi ve bu sabah eMail olarak yollandi :-)
Güzel tarifin icin tesekkürler.
Selam&sevgiler
Ayfer

yemekvebiz dedi ki...

Ayfer çok sevindim beğenilmesine.
Yumuşacık değil mi?:)
Ellerine sağlık, afiyet olsun:)

Denediğin için sevindim..
Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

merhaba figencigim,ben yine senin bir tarifine takildim.bu keki muhakkak yapmam lazim ama yapmadan önce bir sorum olucakti,margarin oda isisindami olucak yoksa eritilecekmi?sule siviyag kullanabilirsiniz demis.takriben siviyag miktari ne kadar,biliyormusun?
saygilarimla
gülbeseker

yemekvebiz dedi ki...

Gulbeşeker hosgeldin canım:)
Margarin oda ısısında olacak canım.
Sıvı yag kullanacaksan eger ki ben kullanmadım ama denemek istersen bir bardaktan 2 parmak eksik sıvı yag koy .

Denersen yorumunu bekleirm canım.
Sevgilerimle,

Figen

Adsız dedi ki...

Merhaba Figencigim,
Evet nihayet firsat bulup keki hem senin dedigin sekilde hemde kisa bir zaman sonrada siviyag ile denedim. Cok begendim ve begendiler. Ama bilmiyorum benim firinimdanmi, ikiside farkli oldu. Siviyag ilede güzel ama öbür kekler gibi oluyor, fakat margarin kullaninca dedigin gibi, pamuk gibi olup catali batirinca sanki hemen dagilivericek. Emeklerinize sonsuz tesekkürler.
Hayirli ramazanlar.
Sevgilerimle
gülbeseker

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

gülbeşeker merhaba,
Sıvı yağ ile olmamaıs normaldir canım ne yazık ki margarinle guzel oluyor:)

Ama yapıp ta yorum bıraktıgın için cok teşekkür ederim.
Sen en iyisi margarinle veya terayag ile yapmaya devam et:)

Ellerine saglık canım.
sevgilerimle,

Figen Karavaş