Cevizli Ekmek Dolmasi
Merhaba,
Eylul ayi ceviz ayi olsun dedik, gurubumuza degisik cevizli
tarifler geliyor, bu tarifte benim ailemde cok yapilan bir tarif,
sizlerle paylasmak istedim, pazar sabahi mutfaga girdim hemen...
Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
1 su bardak kiyma ( ben hindi kiyma kullandim)
1 su bardak ceviz ( dorde bolunecek cevizler, cok kucuk olmasin)
1 adet butun sogan
1 yemek kasik domates salcasi veya biber salcasi ( ben yarimsar kasik karistirdim)
yarim demet maydanoz
3 yemek kasik tereyag
2 su bardagi et suyu
tuz
karabiber
Nasil mi Yaptim?
1- Yuvarlak ekmegimi 2 gun oncesinden aldim, bekledim bayatlamasi icin.
2- Ekmegin arkasindan kucuk bir yuvarlak kapak actim.
3- Acilan yerden ekmek icini bosaltim, ufaladim.
4- Kiymami, kucuk dogranmis sogan ile tavada pisirmeye basladim,
daha sonra icine salcalarimi ilave ettim, kavrulunca cevizlerimi ilave ettim.
5- Maydanozlarimida dograyip koyduktan sonra ufalanmis
ekmek iclerinide bu tavaya dahil ettim, hepsini iyice karistirdim.
6- Pisen bu harci oydugum ekmegimin icine yeniden doldurdum.
7-Kesip ayirmis oldugum kapagi kapatip metal kevgirimin
uzerine koydum. (kapak kismi altta kalacak)
8- Kevgirimin oturacagi buyuklukte tencereme yarim bardak
et suyu koydum, kaynadikca buharlasip ekmek dolmamin pismesini
sagliyor cunku, su azaldikca ekmegimin uzerinden yavas yavas et
suyunu dokmeye devam ettim.
9- Ekmegin ust kabugu yumusamaya baslayincada tereyagini
gezdirdim uzerinde, ocagimi kapattim, demlendikten sonra
servise hazirdi cevizli ekmek dolmam.
Afiyet Olsun,
Zeynep T.
Eylul ayi ceviz ayi olsun dedik, gurubumuza degisik cevizli
tarifler geliyor, bu tarifte benim ailemde cok yapilan bir tarif,
sizlerle paylasmak istedim, pazar sabahi mutfaga girdim hemen...
Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
1 su bardak kiyma ( ben hindi kiyma kullandim)
1 su bardak ceviz ( dorde bolunecek cevizler, cok kucuk olmasin)
1 adet butun sogan
1 yemek kasik domates salcasi veya biber salcasi ( ben yarimsar kasik karistirdim)
yarim demet maydanoz
3 yemek kasik tereyag
2 su bardagi et suyu
tuz
karabiber
Nasil mi Yaptim?
1- Yuvarlak ekmegimi 2 gun oncesinden aldim, bekledim bayatlamasi icin.
2- Ekmegin arkasindan kucuk bir yuvarlak kapak actim.
3- Acilan yerden ekmek icini bosaltim, ufaladim.
4- Kiymami, kucuk dogranmis sogan ile tavada pisirmeye basladim,
daha sonra icine salcalarimi ilave ettim, kavrulunca cevizlerimi ilave ettim.
5- Maydanozlarimida dograyip koyduktan sonra ufalanmis
ekmek iclerinide bu tavaya dahil ettim, hepsini iyice karistirdim.
6- Pisen bu harci oydugum ekmegimin icine yeniden doldurdum.
7-Kesip ayirmis oldugum kapagi kapatip metal kevgirimin
uzerine koydum. (kapak kismi altta kalacak)
8- Kevgirimin oturacagi buyuklukte tencereme yarim bardak
et suyu koydum, kaynadikca buharlasip ekmek dolmamin pismesini
sagliyor cunku, su azaldikca ekmegimin uzerinden yavas yavas et
suyunu dokmeye devam ettim.
9- Ekmegin ust kabugu yumusamaya baslayincada tereyagini
gezdirdim uzerinde, ocagimi kapattim, demlendikten sonra
servise hazirdi cevizli ekmek dolmam.
Afiyet Olsun,
Zeynep T.
10 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Cok degisik bir tarif, en azindan ben hic duymamistim. Tadi da cok guzeldir eminim. Ellerine saglik.
gercekten nefis bir seye benziyor, bunu misafire denemeli...
Ellerine saglik, cok orjinal.
Sevgili Zinnur ve Yelda
Cevizli ekmek dolmasi, ege bolgesinde ozellikle Tire-Odemis civarinda ramazanlarda yapilir, ozel dolmalik ekmekler yapar firinlar, ramazanda her sahurda piser ve yaninda uzum hosafi ile yenir, burada istegime gore bir yuvarlak ekmek bulamiyordum ne zamandir gecen gun gorunce hemen aldim, cevizli gunlerimize cesit olsun istedim, deneyin, begeneceginize %100 eminim.
Sevgilerimle,
Zeynep
vay! Ne enteresan bir ekmek bu! Cok hosuma gitti Zeynep, ellerine saglik.
Ramazan alternatiflerine bayiliyorum, eskiden hazir yerdik şimdi iş başa dustu ve her gece ne yapmali derdine düşüyorum. Önümüz Ramazan, bu tariflere ağırlık versek iyi olacak. Sanirim bu ekmek bizim de vazgecilmezlerimizden olacak.
Sevgilerimle
Yelda
ellerinize sağlık
bir izmirli olarak bayılırım ekmek dolmasına. ramazanda iftar için yapar annem ekmek dolmasını. çok da lezzetli olur. neyse, az kaldı ramazana:)
Fethiye, yuvarlak ekmek yaptiginda yada hazir aldiginda dene, eminim seveceksin,
Egelilerin cogu bilir ekmek dolmasini, Pinar'da hemen animsamis bak,
sahurda inanin guzel oluyor, hemde tok tutuyor, Yeldacim, dene sende,
ozellikle yaninda hosaf :))
Sevgilerimle,
Zeynep
Zeynep,
HArika bir tarif bu. Ellerine saglik, eminim lezzeti de guzeldir..
tesekkur ederim Ozlem,
ziyaretin icinde tesekkurler ayrica
sevgilerimle,
zeynep
ben kuşadalıyım adada biz buna FODULA deriz..eline sağlık
Yorum Gönder