COBAN BOREGI
Merhaba
Yemek gurubumuzdaki dostlarin cogu biliyor, anne tarafim egeli,
ama baba tarafimda anadolunun gobeginden Ankara'liyim, bu yaptigim
boregi koy yufkasi ile yaparlar anadolu'da...Benim burada o sansim
olmadigi icin Filo yufka ile yaptim. Amacim yine sebze
yemeyen ogluma sebzeli hamur isleri yedirebilmek :))
======================================================
Malzemeler:
Borek icin:
- 1 paket filo yufka ( Koy yufkasi veya 5 tane hazir yufka)
- 2 yumurta
- 2 kup sut
- 1/2 kup zeytinyag
Harci icin:
Evinizdeki tum sebzeler olabilir, zira coban boregi denmesi coban
kirda ne bulursa sebze olarak hepsini sacta cevirip, yufkanin arasina
sarip yermis, biz yumurtali, sutlu, yagli sosla zenginlestiriyoruz.
Ben sebze olarak;
- 1 adet kuru sogan
- 3 adet havuc ( rendelenmis)
- 1/2 ispanak
- 1/2 hardal otu
- 1 adet yesil biber
- 1 adet kirmizi biber
- 2 dis sarimsak
- 1/2 cay kasik karabiber
- damak tadiniza uygun miktarda tuz
- 2 yemek kasik zeytinyag kullandim.
Nasil mi Yaptim?
- Tum sebzeleri dogradim.
- Tavada zeytinyagda hepsini bir arada cevirerek pisirdim.
- Baharatlarida ilave ettikten sonra ilimasini bekledim.
- Firinimi 400 F ( 200 C) getirdim.
- Tepsimi yagladim.
- Yufkalarimi tepsiye dosemeye basladim. (her kata sut, yag, yumurta sosu uyguladim)
- Ortaya gelince harcimi yerlestirdim.
- Yufkalar bitene kadar isleme devam ettim.
- En son kalan sosuda yufkalarin uzerine doktum.
- Yaklasik 40 dk. da kizarmis olarak firindan aldim.
Afiyet Olsun
Zeynep Tore
3 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Bu böreği dün akşam denedim, süper oldu Zeynep abla! Hepimiz çok beğendik ama özellikle ben:) Artık ben de annem kadar iyi börek yapabiliyorum demek ki?:) Çok teşekkürler bu harika tarif için.
You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
» »
This is very interesting site...
» » »
Yorum Gönder