Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

SOGANLI KIYMALI KIS ( Quiche)


Gectigimiz gunlerde sabah kahvalti icin kis yaptim, ama ancak blog'a yerlestirmek
icin vakit bulabildim, haftasonlari kahvaltilar icin guzel bir secenek...

============================================

Hamur icin malzemeler :

2 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi kirmizi toz biber
100 - 150 gr margarin
3 corba kasigi soguk su
tuz

Ic Icin malzemeler:

1 buyuk sogan
1 su bardagi kiyma
2 dis sarimsak
1 corba kkasigi sivi yag
1 su bardagi rende kasar peyniri
3 yumurta
1 su bardagi sut
tuz ve karabiber

Nasil mi yaptim ?

Un, kabartma tozu, tuz ve kirmizi toz biberi derin bir kaba alin. Margarini kucuk kucuk dograyarak unulu karisima elinizle yedirin. Suyu azar azar ilave edin, yumusak bir hamur hazirlayin. Hamur hazir olunca uzerini nemli bezle ortup dinlenmeye birakin. Sonra merdane ile acip yaglanmis kaliba yerlestirin.
Ic icin de, kiymayi iyice kavurun kendi yagi ile, sonra soganlari ve sarimsagi dogarayarak ilave edin soyle bir cevirin tavada, ilimasini bekleyin. Ilidiktan sonra bunu hamurun uzerine dokun ve yerlestirin iyice, daha sonra rendelenmis kasari ilave edin, baska bir kasede cirptiginiz yumurta tuz, karabiber , kirmizibiber karisiminida tum malzemelerin uzerine dokun, onceden isinmis firina surun, 40 dk sonra sofranizda hazir hale gelecektir. Cay ile cok guzel gidiyor.
Ozel notum, bunu kiymasiz sekilde sebzelerle de yapabilirsiniz, harika oluyor, kabak ile, brokoli ile, bol taze sogan ilavesi ile enfes lezzetler elde edebiliyorsunuz.
Afiyet Olsun.
Zeynep Tore
Posted by Hello

9 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Devrim dedi ki...

Harika olmus Zeynep, eline saglik.
Ben de patates-mantarlisini yapayim bari.
Sevgiler.

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba devrim,
evet harika olur, onlari kavurmadan direk koyabilirsin, firinda harika pisiyor tum sebzeler, simdiden kolay gelsin, afiyetle...
zeynep

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Zynep' cim sut nerede kullanilacak, ic icin yumurta ile mi??

Bu arada ben daha simdi yaptim ve firindan cikardim, kek kalibi kullandim. Biraz sogusun ters cevirecegim, cevrilecek mi bilmem.

Bir soru daha; Ustu de kapatiliyor mu, o zaman pie olur dimi? Bagisla cahilce sorularimi ltf.

yemekvebiz dedi ki...

Cigdemcim, sutu ic malzemeleri ile karistiriyorsun, yumurta ve kasarla beraber
kek kalibinda hic denemedim, kis 'in usulu hep pie hamuru uzerine dokulur servisde kolaylik oluyor, ustunu kapatarak yaparsan goruntu normal pay goruntusu oluyor, rica ederim sordugun icin sevindim, amac paylasmak degilmi blog'larda, seninkini merak ettim simdi, kek kalibinda nasil olacak ?
haber ver olur mu?
zeynep

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Hemen cevap almak ne guzel.
Gunaydin.

Aaa.. benim pie yapimindan haberim olmadigi icin malzemenin ust kisma dokulebilecegi aklima bile gelmedi. Bak sen su ise. Cok guzel oldu ancak coook tuzlu olunca sadece tadina biraz bakip gerisini ciciannemin bahcesindeki cimcime ye verdik ( Kedi) Zavalli kedi cok su icecek ne yapalim masadaki kis ıcın o kadar cok miyavladi ki, dayanamadik.

Iki sorum daha olacak;

Birincisi; benim hamur cok kuru oldu ve parcalandi, bende biraz daha yag koydum - acaba su mu ekleseydim? - sampanya sisesi ile actim - oklavam yok da - ve sonra kek kalibina puzzle gibi yalniz daha buyuk parcalar halinde yaydim. Pstikten sonra kaliptan cikmaz dedim ama kek gibi kolaycacik cikiverdi. Soru su; Hamur un kivami nasil olmali?
Tabi cevabi anlamam da zor olacak, hamur bilgim yok cunku.

Ikinci sorum ise blog ile ilgili.
Bende bir blog actim ama yazilanlardan ve aciklamalardan bir nane anlamadim. İlk yazimi yazdim ama simdi devam etmek istedigimde nereden post gonderecegim birturlu bulamiyorum??

Adres evlimutlu.blogspot.. Bu konuda da yardim alabilirmiyim senden?

Tesekkur ederim.
Kolay gele.
Cigdem Karal

yemekvebiz dedi ki...

Cigdem,
tuzlu yapmana uzuldum, tuz miktarini yapim asamasinda herzaman tadarak yapmanda fayda var, hamur konusunda yumusak olmasi gerek diye ozellikle belirttim ama bunu yag ile degil su ile yapacaksin, genelde tereyag kullaniyorum ben hamuru yogurdukca hamur yumusar, biraz su ilavesi ile kullanimi kolay bir hamur elde edersin, kisa surede bir merdane edin kendine :))
blog konusunda sana bir sayfa yazayim, turkce oradan okuyarak basarabilirsin...
http://turkce.blogspot.com/
yine takilirsan email yaz, yanitlamaya calisirim
Zeynep

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Zeynep,

Gunaydin, coook tsk edrm. Bugun kisi ya bezelyeli ya da fasulyeli yapacagim. Yazar nasil oldu diye bilgi veririm. Hatta resmini bile iletebilir degilmi ya.

Blog icin de cok tesekkurler.

Kolay gele.

Cigdem Karal

Adsız dedi ki...

Bugun sitedeki kiymali kis'i (quiche) sebzeli olarak pisirdim.

Beyaz un yerine tam un kullandim. Ic malzeme olarak kucuk dogradigim kabaklari sarmisakla ve suyu alinmis ince dilimlenmis 2 domatesle kavurarak hazirladim. Bu ice kasar yerine bir kalip beyaz peynir kattim ve sut eklemedim cunku kabak ici yeterince kivamliydi. Cok lezzetli ve hafif bir yemek oldu. Giderken annemlere goturdum hepsi cok begendiler. Hem sicak hem de yaz sicaginda soguk olarak yenebilir.

Tarif icin tesekkurler Zeynep.

Unutmadan, yine mikrodalga grilde pisirdim. Yaklasik 10 dak. kadar surdu.

Guzide

Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz dedi ki...

Gunaydin,

Tabi sana iyi aksamlar oluyor.
:-)

Kis mukemmel oldu.

Kiymalari kendi yagiyla kavurduktan sonra, dogranmis sogan ve sarimsaklari ekledim,sonra bezelyeleri ekledim ve fazlaca pisirmeden bir kenarda sogumasini bekledim.

Hamuru su katarak yumusattim ve talimatlarina uyarak yeni aldigim
:-) oklavamla hamuru acip, genisce bir cam firin tabaga yerlestirdim ve icine malzeme, ustune tam da tarif ettigin gibi kasar peynir rendesi ve sonra yumurta ve sut, verdim firina tam kirk dakika, sonuc harika oldu, cok leziz. Eline koluna saglik.

Operim.