MUZLU RULO TATLI
MUZLU RULO TATLI
Malzemeler
1 kg. sut
1 sb. seker
2 cay bardağı un
Yarım paket margarin =125 gr.
1 paket vanilya
1 paket eti burçak bisküvi
2 çorba kasığı kakao
Muz ,(ceviz,mevsim meyvesi vb)
Yapılışı
Süt, seker ve un ocakta muhallebi kıvamına getirilir ve ocaktan alınır
Yarım paket margarin ve vanilya ilave edilir miksırla karıştırılarak margarin eritilir.
Diğer tarafta eti burçak rondoda toz haline getirilip içine kakao ilave edilir
Tekrar karıştırılır ki kakao ve bisküvi kaynaşsın
Dikdörtgen büyük fırın tepsisine hazırladığımız bisküvili karışım serpilir
Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür
Tepsi geceden sabaha dolapta kalır
Ertesi gün 8 kişilik olacak şekilde kesin
Yani boydan 4’e ve enden & ortadan tek bir kesim
Her dilime dilimlenmiş muzları koyup spatula ile rulo yapın.
Muzlu Rulo Tatlı...
Benim senelerdir, vakit bulamadığım zamanlarda imdadıma yetişen ve lezzet olarak ta yüzümü kara çıkarmayan bir tatlı.. Mail grubumuzda da epeyce yazıştık bu tarif üzerine ve bir çok arkadaşımız denedi. Ancak resimler yoktu , şu anda resimli haliyle yapım aşamalarını da çekmeye gayret ettim. Cep Telefonu ile ancak bu kadar net ve yakın plan alabiliyorum...
Umarım resimler yardımcı olur.
Resimleri link olarak ayarlamak istedim ancak yapamadım:) Bunu da öğrenmem gerekecek ama nasıl :)
Afiyet olsun,
Figen
35 kişi ne demiş, ne sormuş:):
miam miam, ça à l'air bon
Valla ben yedim Figen'in bu tatlısından. Tek kelimeyle müthiş olmuştu. Hem cok lezzetli hem de cok hafif. Herkese tavsiye ederim. Ben de ilk firsatta yapacagim. Acaba icine muz yerine baska bişey de koyulabilir mi? Hani değişik şeyler koyup ta evdekilere her seferinde farkli bişey yapmış imaji vermek açısından yani....:-)
Merhaba,
Yorumlarınız için çok tesekkür ederim.
Selen ciğim evet içine Ceviz de çok yakısıyor aslında. Bütün olarak koyacaksın ama içine. Ve zevkine gore Kivi, Çilek te çok yakısıyor. İçine çilek koyacak olursan birazda çilekli sos ilave edebilirsin. hazır Pınar ın Çilek soslarından. Sonra Rulo yap ve kapat.
Yaparsanız sonucu beklerim:)
Sevgilerimle
figen
sevgili figen merhaba sitenin yaklaşık bir aydır ziyaretçisiyim. bugün arkadaşım aa bu senin yaptığın tatlının aynısı değilmi deyince çok sevindim benim de senelerdir kurtarıcı tatlı olarak yararlandığım pratik bir o kadar da beyenilen bir tatlı ellerine sağlık resimleride iyiki çekmişsin çok güzel herkese tavsiye ederim. afiyet olsun..
kadriye
figen ellerine sağlık.
bu tatlıyı ben de yapıyorum, çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı...
ayrıca yapım aşamalarını da eklemen çok iyi olmuş...
sevgiler...
Sevgili Kadriye, teşekkür ederim:)
Evet dediğin gibi hem çok kolay hemde cok beğenilen bir tatlı. Ben de bugüne kadar beğenmeyen görmedim:)
Sevgili Hatice, Resimleri özellikle çektim zira mail grubumuzda çokça konuştuk bu tarif üzerine ve arkadaşlarım en çok kesim ve ruloyu yapma aşamasında takılmışlardı..Teşekkür ederim sağolun:)
Sizlerinde eline sağlık....
sevgilerimle
figen
çok güzel bir tarif ellerinize sağlık, acaba yapabilirmiyim, bıçakla kestikten sonra dilim muz koyup roloyapıyoruz, değil mi? her rçevirişimzde muz koymuyoruz sanırım. sevgiler.
Merhaba Anonymous said...
Evet mutlaka dene derim. Yaparsın cok kolay.Evet dilim kestikten sonra istediğiniz yoğunlukta muz dilimleri koyup rulo yapıyorsunuz.
Şimdiden afiyet olsun size.
Sevgilerimle
figen
Figen'cigim bu sabah ilk ruloyu yaptim. Cok güzel bir tatliymis bu! Yanaklarindan öptüm seni.
Mine ciğimm canımm:)
Afiyet olsun ve ellerine saglık canımm..
Bende opüyorumm yanaklarından:)
Sevgilerimle
Figen Karavas
Bu aksam misafirlerim var,dun aksam muzlu rulonun alt tabanini
yapmaya firsatim olmadigi icin bu sabah yapip buzdolabinda beklettim
ama yuvarlanmadigini soyleyen arkadasin mesajini okuyunca merakla
ruloyu kestim ve yuvarlamaya calistim.Hooooop yuvarlaniverdi hemen
hem de spatulayla degil kasigin ucuyla kaldirip yuvarladim.Ve hem de
buzdolabinda sadece 4 saat kaldiktan sonra yuvarlandi.Oh be korktugum
basima gelmedi diyerek ilk yuvarlagi mideye indirdim ve tepsiyi
buzdolabina koydum tekrar,aksama tekrar yuvarlayayim diye:))
Tesekkurler Figen'cigim,ellerine saglik.
Anonymous said... Merhaba,
Bahar cım ismini yazmamışsın hayatım:)Grup mesajın olduğu için seni tanıdım:))
Senin elinden bir şey kaçmaz canım bilirim.Ellerine sağlık.O güzel ekmekleirnden yaptığın bir gün resmini çekte sitede yayınlayalım canım.
Afiyet olsun..
Sevgilerimle
Figen
Figen'cigim, ben bu tatliyi yine yaptim. 250 ml. süt'ten ve 5-6 adet bisküviden 3 kisilik tatli cikti. Icine ve servis sirasinda tabagin etrafina dogranmis cilek koyduk. Nasil güzel oldu anlatamam.
Sevgiler
Mine'ciğim:)
Ellerine sağlık arkadaşım:)Evet sitende yorumlarda okumustum yapmışsın:) Sen tuttun bu tatlıyı daha ne versiyonlar yaparsın:)
Çilek çok yakışır,bütün ceviz çok yakışır.Ben çilek kullandığımda burda Pınar ın hazır çilek sosları var ketçap gibi ambalajda.İçine koyduğum çileklerin üzerine bu sostan döküyorum ve servis tabağının etrafına çok şık oluyor met,yveli tatları sevenler için çok güzel ama ben muzlu ve cevizli seviyorum esim çileklide seviyor.
Mine ciğim başka versiyonlarınıda merakla bekliyorum:))
Sevgilerimle
Figen
figen bu tatliyi yapacagim bugun, eti burcak yazmissin ama sanirim eti kakaolu dimi? Baska sitedende farkli versiyonunu almistim da dikkatimi cekti...
Fatuzer hoşgeldin,
Böyleside güzel:)Ellerine saglık,
Yelda cım evet Eti Burcak..
İçine kakao koyuyorsun. Ama evde yoksa kakaolu bisküvi ilede yapabilirsin 2 paket olacak o zaman.
Yapınca yorumunu beklerim:)
Sevgilerimle
Figen
Selam ben bu tatlıyı daha pratik olsun diye büyük kare borcamda yapıyorum. Uğraşması daha az. Şekilde de çok fark yok
ilk olarak arkadaşımın annesi yapmış orda yedim we inanılmaz beğendim çokda pratik bende yaptım fakat ruloyu yapamadım öle normal yedim muhteşem!
görünüş güzel ben pasta yapmayıda severim yemesinide severim mümkün olsada tadınada baka bilsek
Cok Güzel Gözüküyor Ben Daha 11yaşındayım Ama Böyle Şeylerle Uğraşmayı Sviyorum...
bu tatlıyı bende yapıyorum ben muhallebi soğuduktan sonra krem şantide yayıyorum rulo yaptıktan sonrada çikolata sosu gezdiriyorum böylede denemenizi tavsiye ederim
hmm...lecker...
merhaba figen, ben berlin`den yaziyorum. daha yeni dün sitenizi kesfettim ve iki gündür buradayim.yemekler, resimler, yazilar...vs.mükemmel.hemen bu sabah muzlu rulo tatlidan yaptim,nefis:-)bu tatliyi bir arkadasim yapmisti cok begendim ama muhallebisini tutturamamisti servis tabagina yayilmisti:-( arkadasim bana bu tatliyi "PAMUK PRENSES"diye tanitti, cünkü bisküvi&kakao yerine hindistan cevizi ve arasina krema&muz kullandigindan tatli bembeyazdi.emekleriniz icin sonsuz tesekkürler.saygilarimla
gülbeseker
Gülbeşeker merhaba:)
Güzel sozlerine cok teşekkür ederim sağolasın.
Bahsettiğin tatlı Pamuk Prenses benzer ama aynı değil evet. O benim bu tatlıyı yapmamdan cok sonra yapıldı blog arkadasalrım tarafından.O tatlıyı da yapanlar cok memnun.
Tarifleri begenmene sevindim, yeniden gorusmek üzere o halde:)
sevgilerimle,
Figen
merhaba muhallebi kısmını anlamadım.süt şeker ve un nasıl karıştırılacak.un ve yağı kavurup içine süt kattım topak topak oldu yardımcı olurmusunuz?
Adsız misafir merhaba,
Süt, şeker ve unu bir tencerede hepsini aynı anda cırpıcı ile karıstırın sonra ocagın altını yakın ve pişirmeye baslayın yani on kavurma işlemi yok bu tarifte ben kavurmadan yapıyorum.
Ve karısım muhallebi olunca da ocagı kapatın içine margarini koyun mikserla karıstırın.
Ayrıca farklı tariflerde topaklanma yasarsanız bilendır varsa evinizde o topaklı karısımı blendırla karıstırın acılır..
Tekrar deneyin bence cok kolay.
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Figencigim, buyuk firin tepsisinin boyutu nedir? Hani bir de Burcak kac gr geliyor, onu biliyorsan supersin yani :)
Fethiye cim ,
hemen gittim baktım olctum biçtim:)
Tepsi boyu 40X32 cm.
Burcak bir paketi ise 165 gr. mıs efendim:)
Kolay gelsin,
Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökünce ikisi birbirine karıştı.Böyle olmaması için ne yapmalıyım?
sevgili misafir hosgeldiniz.
Benim hic basıma gelmedi ama aklıma su geliyor;
Muhallebiyi direkt ortaya mı doktunuz ? Sayet oyle yaparsanız biskuviler karısır. Muhallebiyi tepsinin b,r kenarıdnn baslayıp yavasca ielerleterek dokerseniz bu karısma olayı olmaz. Yani direkt bosaltma seklinde değil,muhallebiyi tepsi boyunca dokerek gezdirerek dokun.
Cok karısık bir anlatım oldu ama baska nasıl tarif edebilirim bilemedim?:)
Umarım anlatabildim,
sevgilerimle,
Figen
Teşekkürler!Bir daha ki sefere önerinizi dikkate alıcam :))
dediğiniz her şeyi yaptımm güzel oldu ama bana çok fazla margarin tadı geldi.margarini azalatarak yaparsak sorun olurmu
Ayfer hanım merhaba,
Benim yaptıgımda margarin tadı gelmiyor ancak belki markaya gore lezzet farkedebiliyordur, azaltabilirsiniz margarini, margarinin gorevi bir miktar kıvam vermesi ve parlak olması.
Ellerinize saglık,
Sevgiler,
Figen
ben böyle basıt ve bir o kadarda güzel gorunen tatlı gormedım cok hos gorunuyor ılk defa yaptım ama daha tadına bakamadım orucumu tatlıyla acacagım heralde cok merak edıyorum nasıl oldu acaba ben gorunumune cok onem verırım eger tadıda guzel olursa mısafırlerıme sunabılecegım tek tatlı dıyebılırım baska tatlı yapmaya canım ıstemez oyle dusunuyorum tarıfınız ıcın cok tsk ederım fıgen hanım sevgıler.
merhaba ben tatlı yapmaya yeni başladım sitenize geldim kolaya benziyor aslında ama heba etmekten korkuyorum :D daha once yedim ama hiç yapmadım annemlere supriz yapıcamda umarım olur teşekkürler anlatım için :D
Yorum Gönder