Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Supriz Toplar


Bugun aksam bir tarif denemek istedim daha dogrusu bildigim bir tarifi degistirdim kendimce, zipzip oglum icin degisik birseyler olsun istedim,
Asagidaki olculer normal profitrol olculerim ben bu olcuyu yariya indirdim, yapacagim kucuk toplar icin .
Malzemeler
· 2,5 çay bardağı su
· 2 tatlı kaşığı şeker
· 500 gr. Margarin
· 4 yumurta
· 1,5 su bardağı un
· 2 yemek kaşığı mısır nişastası
· 1 çay kaşıgı kabartma tozu

Çikolata için :
· 2 bardak su
· 2 yemek kaşığı buğday nişastası
· 2 yemek kaşığı kakao
· 1 kahve fincani şeker
· 2-3 kare tablet çikolata

Nasil mi Yaptim ?

Hamur : Su, şeker ve margarin kaynatılır ve içine un ile nişasta eklenir. Karışım 1 dakika kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hamur iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve iyice karıştırılırak malzemeye yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir siringa yardimi ile kucuk kucuk yuvarlak olacak sekilde tepsiye siraladim hamur toplarini, ( hamur kabaracağından aralıklı dizilmesi gerekir.) Önceden ısıtılmış 150 C ( 300 F ) derecelik fırında 20 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra biraz dinlenmeye birakalim sogusun
Ici Icin:Nişasta, kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerek kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur ve hazırlanan topların icine siringa ile sıkılır. Dilerseniz ustlerinede cukulata sos dokebilirsiniz ama ben dokmedim, cunku zipzip oglum elleri ile heryer bulastiracak bu sefer :))
Afiyet Olsun.
Zeynep.
Posted by Hello

6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

JANJANLI dedi ki...

SABAH SABAH BU YAPILIRMI ZEYNEP ŞİMDİ:)))
EN ÇOK SEVDİĞİM TATLI TİRAMISU VE PROFİTEROL.....
AKŞAM CAFEYE MUTLAKA UĞRAMAM LAZIM BENİM ARTIK:)))
ÇOK GÜZEL OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK.........

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bu şırıngalama işlemini bildiğimiz iğne şırıngasıyla mı yapıyoruz yoksa mutfak için ayrı bir şırınga mı var. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu toplardan yapmak istedim sabah sabah ağzımın suyu aktı :)

mine dedi ki...

Günaydin Zeynep'cigim, zevkle okuyorum yazdiklarini. Özellikle cayimi aldim, sizlerleyim kismi cok hosuma gidiyor. En son mesajindan sonra hemen buraya bakmaya geldim. Bu blog cok iyi oldu.

Sevgiler

yemekvebiz dedi ki...

merhaba, tesekkur ediyorum mesajlariniz icin, kullandigin siringa kucuk bir siringa,igne siringasina benziyor,soyle anlatayim, burada cocuklara ilac verirken surup kasigi yerine siringalar kullaniyoruz, ozellikle benim zipzip oglum ilac ve surup sevmedigi icin surupu siringaya cekip dil altina sokup veriyoruz, onlardan birini kendime ayirdim, bu turler kullanmak icin, pasta suslerkende kalem isi goruyor benim icin :) sizlerde igne siringasi ile yapabilirsiniz tabi, uc kismini cikarip, blog konusundaki fikirlerinizede tesekkur ediyoruz, henuz amatoruz, biraz daha birseyler ogrenmemiz gerek, ama iyiki buradasiniz. Sevgilerimle
zeynep

Mutfak Perisi dedi ki...

Çok acil bir soru: Hamurundaki yağ miktarı 500gr görünüyor. Bana çokmuş gibi geldi. 50gr olabilir mi??

Adsız dedi ki...

Best regards from NY!
» » »