Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

DONUT


Merhaba

Uzun bir aradan sonra merhaba dostlar. Özlemişim bloğa birşeyler yazmayı.
Bugün paylaşımda bulunmak istedim. Sevgili Figen'e sürpriz olsun dedim.
fırsat buldukça yine paylaşımlarda bulunuruz.
Hastalıklar içinde bazı şeylere vakit ayıramaz olduk.
Çok şükür halimize yine de.

Tarif çok eski. Türkiye'de de sevilen bir lezzet olmaya başladı.
Bu sebeple paylaşımda bulunmak istedim.
Malzemeler:
4 su bardak un
1 paket instant maya
1 su bardak ılık süt
1/2 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş)
4 yemek kaşık şeker
1 adet yumurta
Kızartma yağı
Bitter çikolata ve süsleme malzemeleri

Yapılışı:

1-Süt, şeker, maya karıştırılır.
2-Geri kalan tüm malzemeler ilave edilir.
3-Hamur kabarmaya bırakılır.
4-Mayalandıktan sonra merdane ıle açılır.
5-Kalıp veya geniş ağızlı bardakla kesilir. Ortasında da bir kapak ile açık kısım oluşturulur.


6- Kesilmiş şekil ile yeniden hamur bekletilir.
7- İkinci kabarmadan sonra kızgın yağda kızartılır.
8-Şekerli hamur olduğu için çabuk kızarır. Fazla karartmayın.

9-Biraz ılıdıktan sonra benmari usul ile erittiğiniz çukulataya batırıp çıkarın.
10-Soğuduktan sonra afiyetle yiyiniz.


Sevgi ve sağlıkla kalın.
Z.M.T - Eskişehir

2 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Zeynep M. TÖRE dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından kaldırıldı.
Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Tekrar sizlerle birlikte olmak mutluluk verici.