Ev yapımı Supangle
Bu tarifi yemekbiz yahoo mail grubumuzda Sonay arkadaşımız paylaşmıştı.
Uzun zamandır yapılacaklar arasında bekliyordu.
Nihayet geçen hafta yaptım. Beklediğim gibi bir tatlı oldu. Ev yapımı mis gibi spungle.
Üstelik yapısı da benim tabirimle merhem gibi:))
Öyle pütürlü ya da sulu değil kıvamı iyi, lezzeti iyi. Ama kakao ve çikolata markalarını değiştirerek denenebilir belki o zaman tam dışarıda yapılan ve mis gibi keskin direkt damakta yakıcı bir tat bırakan tarife ulaşabilirim.
O yakıcı lezzet glikoz vs değilse tabii:)
Ama o zamana kadar bu tarif kullanılacak çünkü gerçekten gayet başarılı bir tarif.
Malzemeler
- 13 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 50 gr kakao ( yapan arkadaşım Dr Oetker kakao diye belirtmiş daha iyi sonuç almış. Ben Elit kullandım elimde o vardı.
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
- 80 gr bitter çikolata ( 1 kare paket )
Yapılışı
- Un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye eleyelim.
- Şekeri ve sütü de ilave edip muhallebi gibi pişirelim.
- Pişince ocağı kapatıp hemen rendelenmiş çikolataları ve vanilyayı ilave edelim.
- Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Hatta arada hızlı karıştırmak faydalı zira daha homojen olması sağlar.
- Ilınınca kâselere alıp servis yapalım.
Püflerim;
Ben kare bitter çikolata almadım evimde farklı çikolata vardı pastacılıktan kalma onları kullandım. Bu yüzden ben çikolatayı ocak açıkken ekledim harcın içine ki birlikte eriyip pişsinler diye.
Vanilyayı en son ocağı kapattıktan sonra ekledim.
Afiyet olsun
Figen Karavaş
12 kişi ne demiş, ne sormuş:):
hmm mis gibi olmuş ellerinize sağlık bende evde kendim yapıyorum.
sevgilerimle...
Ellerine sağlık, nefis bir tarif, nefis bir resim. Benden de ufak bir bilgi: Supangle'nin ismi nereden geliyor: Sup - Angles, yani ingiliz çorbası
Sevgiyle,
of of of offfffff yemede yanında yat ellerine sağlık canım benim:)
Figencim "damar" bir tatlı olmuş :P
Süper görünüyor, fotoğraf ta çok güzl ellerine sağlık canım...
Bir de belki kakao olarak nestle nin gourmet kakaosu daha iyi sonuç verebilir. Benim pastalarımda kullandığım o ayarda bir kakao var ve inanılmaz fark ettiriyor tadını, rengini, dokusunu.
Sevgiler...
Banu Uçak
Ellerine sağlık bayılırım ev yapımı supangleye.Babam yapardı ben çocukken, su bardaklarına koyardı ayrı bir keyfi ve tadı olurdu.
Figenim; bu bombalardan 'popoları büyüme riski taşıyan' anneler de yiyebilir mi acep?:))) Ellerine sağlık, vallahi ağzım sulandı..
nası iştah acıcı bi resim bu ? nefis durmus..ellerine saglık
Harika,evet gerçekten harika yaptım ve süper oldu,ben çikolatayı antep fıstıklı almışım ama böylede çok güzel oldu,en kısa zamanda tekrar yapıcam..
Zeynep Tore seni cok merak ediyorum sana baska turlu ulasamiyorum nerdesin?
Uzun zamandır bloglar arasında geziniyorum ama sitenizle karşılaşmak bugüne nasipmiş. Bu güzel supanguleyi görünce yorum yazmadan yapamadım. Nefis görünüyor. Tatlı krizlerine birebir gelecek bir tarif. Ellerinize sağlık.
ne guzel bir fotograf bu boyle, eminim tadi da nefistir.
wwww.burcininmutfagi.blogspot.com
çok cazip gozukuyor. sagol figencim :) Nehir'e güzel bir okul karşılaması olacak :)
Yorum Gönder