Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Acı & Tatlı Zencefil Soslu Çıtır Kanat




ACI TATLI zencefil soslu kanat

Cup Ölçüsü; 250 ml lik bardağa eşittir.

TuzBiber Dergisi Kasım sayısında yayınlanan 5. ve de son tarifimiz.

Çok özel bir lezzet bence.

Sosu ise biraz orijinal, ilginç bir tat. Acı tatlı sosları sevenler için ideal. Ben ki pek sevmem ama ben bile severek yedim bu tavukları. Zaten Tavuk Kanadı çok severim.

Resimde kanatların tamamı sosa bulanmış halde. Ama bu şekliyle çok fazla tüketemiyorsunuz zira sos sizi kesiyor. Bu yüzden kanatların tümünü sosa bulamayınız. Minik sos kâselerine koyup batırarak yenebilir.

Özetle mutlaka deneme yapınız hangi tat ve yoğunluk daha çok damak tadınıza uygunsa o şekilde devam edebilirsiniz.

Malzemeler

· 30 adet tavuk kanadı

· 1 orta boy kuru soğan-ince doğranmış

· 3 diş sarımsak – incecik ezilmiş

· 1 çay kaşığı zencefil

· 1 hafifçe çırpılmış yumurta

· 1 ½ çay kaşığı tuz

· ½ çay kaşığı karabiber

· ½ cup un

· ½ cup mısır nişastası

Sosu için;

· 1 çay kaşığı zencefil

· ¾ cup su

· ¾ cup esmer şeker

· ½ cup sirke

· 2 yemek kaşığı soya sosu

· ½ mısır şurubu – ya da tatlı bir şurup yapabilirsiniz

· İsteğe göre 1 çay kaşığı acı biber

· Kızartma yağı


DSCN3uu787

1. Geniş bir tavada yağı ısıtın. Geniş bir kâsede soğanı, sarımsağı, zencefili tuz ve karabiberi karıştırın.

2. Tavuk kanatlarını ekleyip iyice karıştırın.

3. Daha sonra unu ve mısır nişastasını ekleyin, tavuklar karışıma iyice bulanmalı.

4. Tavukları 15 dakika altın - kahverengi olana kadar kızartın.

5. Bu esnada ufak bir sos tenceresinde suyu, kahverengi sekeri, soya sosunu ve zencefili ekleyip kaynatın.

6. 15 dakika fokurdayarak kaynasın. Daha sonra ısıyı düşürün ve mısır şurubunu ekleyin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirin.

7. Sosu bir kenara alın.

8. Sos bekledikçe koyulaşıyor. Bu yüzden kıvamı daha az yoğunluktayken ateşten alın. 


DSCN3771
Çıtır tavukların sırrı iki kere pişirmektir.
Tüm tavukları kızarttıktan sonra servisten önce yaklaşık 3 dakika daha kızartın ve sosa bulayıp servis yapabilirsiniz.
DSCN3749
DSCN3773
Afiyet olsun,
Figen Karavaş

5 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Sevil Şahin dedi ki...

fiğencim sen deneyin dersinde biz denemezmiyiz hiç not alındı bile :))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Evvvvveeeeettttttttttt!!!! Bayılırım değişik lezzetlere acı&tatlı sosu ben oteldeki Çin aşçısından öğrenmiştim. Bu da bayağı güzelmiş. Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

neseersoy dedi ki...

Figen'cim , harika olduğuna eminim , ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

sinem dedi ki...

Bravo! Gerçekten güzel site olmuş.

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Senay