Muffin Ekmekçikler
Tuz Biber Dergisinde yayınlanan 4. tarif:)
Kaldı 1:)
Bu ekmekçikleri yaptığım gün, aynı saatte kaç adet yediğimi sayamadım!
Üstelik tereyağlı, peynirli, fındık kremalı…
Tanrım bayıldım bayıldım bayıldım…
Çok güzeldi.
İster 5 çayında tüketin, ister akşam yemeklerinizde isterseniz de sabah kahvaltısında.
Tüm öğünlerde sunabilirsiniz.
Bana göre çok pratik ama o kadar da şık bir tarif.
Sunumu çok şık oluyor.
Ben yaptım diyerek gururla sunabilirsiniz:)
E tarife buyurun o halde;
1 cup= 250 ml. su bardağı
Malzemeler
- 3 1/4 cup un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 1/4 cup süt
- 115 gr margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya kuru maya
Yapılışı;
- Sütü, yağı ve şekeri bir sos tenceresine koyun. Hafif ateşte sütü ılıklaştıralım.
- Yağ eriyince ateşi kapatalım ve ılımaya bırakalım.
- Süt elin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde un, tuz ve mayayı ilave edelim.
- Hepsini iyice karıştıralım ve 1-2 dakika yoğuralım. Hava almayan bir kaba koyalım ya da strech folyoya saralım mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıkıncaya kadar bekleyelim.
- Bu sırada muffin kalıplarımızı yağlayalım. Hamurdan minik parçalar koparalım ve her muffin kalıbına 3 tane yuvarlak parça koyalım.
- Ve muffin kalıplarını da hava geçirmeyecek şekilde muhafaza edip tepsi mayası için bırakalım. Yaklaşık 1 saat daha kalması gerekli. Hamurların kabarması gerekiyor.
- Tepsi mayası da olduktan sonra bir adet çırpılmış yumurtayı üstlerine sürelim ve 175 derece fırında altın sarısı olana dek pişirelim. Yaklaşık 25 dakika.
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
13 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Figenimmm enfes olmuş ekmekçikler:)Hafta sonu istanbuldan çocuklarım gelecek,kahvaltıya kesin yapıcam:)Ellerine,emeğine sağlık canısı.Birde sormadan edemiyeceğim tereyeğlı falan ekmekleri yiyip nasıl böyle inceciksin şeker???Maşallah diyorum arkadaşım nazar olmayasın...Sevgiler
Canımmm:)Yok valla o kilo almama donemi geride kaldı alıyorum artık ve veriyorum uğrasıyorum acıkcası:)))
ama ben yemek yemeden asla duramam cok seviyorum duramıyorum:P
Yap tatlım misafirlerine hatta sıcak sıcak yap ohhhh doyamazsın:)
öperimmm,
Ekmekçikler çocuk leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Deneyeceğim.Sevgiler.Mine
FİGENCİM BAYILIYORUM SENİN BU PRATİK TARİFLERİNE.... EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM..... KUCAK DOLUSU SEVGİLER....
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM.HARİKA KABARMIŞLAR ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..
figen hanım tarifiniz çok güzel görünüyor,mutlaka denicem...acaba cam müffin kek kalıplarınada olabilir mi? içlerine kağıt kalıp koymam gerekiyormu,onda biraz tereddütte kaldım.. emeğinize elinize sağlık...tşkler..
sevgili figen ....budur...insanın iştahını kabartan lezzetle yenilesi görüntüler için teşekkürler..sizi ilgiyle takip ediyorum....emeğinize ,yüreğinize sağlık...size bişey sorabilir miyim ...evet dediğinizi duyar gibiyim.o halde şeker hamuru yerine geçebilecek kolay ve ekonomik bir tarifiniz var mı...ne
öneririsiniz...sevgiler kucak dolusu....
Figen'cim , gerçekten harikalar , bende mutlaka deneyeceğim , battı balık yan gider birazda bunlardan kilo alalım:-))
Ellerine sağlık, sevgilerimle
Figen hanımcım, yorumunuz için çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz bloğuma...İlker'e dilediğim gibi darısı en kısa zamanda başınıza inşallah :))
Not: Ekmekler de harika ama banner.deki mercimek köftesine içim gitti bu saatte , off of...
Figenciğim çooook cici olmuşler ellerne sağlık canım gerçekten de insanın yedikçe yiyesi geliyor, yani denendi ve test edildi :)))
Sevgiler,
Evren
Canlarım cok teşekkür ederim hepinize:)
Ben cok sevdim ozellikle tereyaglı:P
gec yanıt verdim sizlere cunku pc bozultu henuz kavustum hemen yazayım istedim:)
Hepinizi öperim:)
sevgilerimle
Figen Karavaş
Sedeffffffff ben incecik değilm anacımmm:)) Kiloalıp veriyorum artık yaş ileleyince vucut basladı toplamaya yagları:PP
teşekkürler
Yorum Gönder