Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Siyah Zeytinlerim



Facebook taki yemekvebiz grubu sayfasına üye olup güncellenen tariflerimizi takip etmek isterseniz buradan ulasabilirsiniz...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba

Ben zeytine cok duskun bir insanim. Kahvalti sofrasinda, normal diger ogunlerde zeytin tabagim hep sofraya gelir. Ozellikle corbalarin yaninda zeytin yemege bayilirim.
Zeytinin faydalarini bir daha yazmama gerek yok sanirim. Bu sebeple kendi zeytinimi kendim yapmayi istedim bu sene. Zeytin toplama zamani geldi geciyor bile. Pazarda oyle cok cesit var ki, alacali zeytinler, siyah zeytinler, turlu cinsleri var bu zeytinlerin.

Benim ogrenebildiklerim kalamata , sele , memecik , çekişte (tuzla terbiye edilmiş yeşil zeytin )

Ben rengi laciverde yakin zeytinlerden aldim.
Saglam, çürüksüz, zeytinleri ayırdım, yıkadım, suları süzdüm.
Satici adam kilosuna 300 gr. tuz hesabıyla bes kilo zeytine bir buçuk kilo iri tuz yeter dedi. Resimde goruldugu gibi bir çuvala koydum.
Üzerine kocaman bir tas bulup koydum bastirdim.
Böylece acı suyun akması sağlanırmis.
Arada bakip cuvali silkeleyip zeytinlerin yer degistirmesini sagladim.
1 hafta sonunda zeytinlerim burusup ve tatlanmaya basladi.
Ekstra iki gun daha beklettim. Acisi kalmamisti artik.

Bu zeytinleri uzun sure korumak icin elimle tuzlari ile ovdum.
Sonra limonlari dilimledim. Uzerlerine tuz serpip bir gece beklettim. Boylelikle limonlarin aciligi zeytine gecmezmis.
Sonra zeytinler ile limonlari bir arada harmanladim.
Kavanozlara doldurdum uzerinden birazda zeytinyagi gezdirdim.
Simdi aklima geldikce kavanozlari ters ceviriyorum.


Resimde de sizlere gostermek istedim.
Limonla bekledigi icin sofraya cikarirken yeniden limonlama geregi duymuyorum.
Deneme basarili gecti.
Bu hafta yeniden zeytinlerden alacagim. Cunku insanin kendi yaptiklarini tuketmesi daha keyifli geliyor.
Afiyetle yiyoruz.
Birde bidonda yapilan zeytinler var, birazini oyle deneyecegim sonucu yine sizlerle paylasirim sevgili dostlar.

Denemek isteyen dostlara kolay gelsin ve afiyet olsun.
Zeynep M. TORE


5 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Tijen dedi ki...

Bayıldım bayıldım Zeynep'ciğim! Ben son yıllarda zeytinlerin arasına biraz da mandalina dilimleri koyuyorum, çok yakışıyor, bir kaç kekik dalı, bir kaç defne yaprağı...

Sibel dedi ki...

Zeynep abla perdelerin benimkilerin aynısı:) Buldan işi değil mi? Benimkilerin uçlarında bir de tahta boncukları var:) Afiyetle ye zeytinlerini, ellerine sağlık..

zeynep dedi ki...

Tijen'cim,
Sagolasin, zeytin yapma isine iyice alistim artik. Bende senin dedigin gibi yaptiklarimi kavanozlara ayirdim. Kimisine kekik dali, kimisine sarimsak ilave ettim.
Mandalin denemedim. Simdi bir kavanozda mandalina dilimli kavanoz yapayim.
Sagolasin.
Zeynep.

zeynep dedi ki...

Sibel'cim, Ege'de yasiyoruz.
Buldan bezlerine cok duskunum, hemde saglikli. Carsaflarim, perdelerim hep buldan dokumalari.
Aydin'a gelirken haber ver.
Goruselim.

Zeynep

Adsız dedi ki...

Yemek blogları mahvetti beni bugün :) Kesin 2-3 tarifi uygulayacağım görünüşe bakarsa.Sizinkinide ekledim sık kullanılanlara ,Tijen hanımınkinide.
Gerçekten süper tarifler var ellerinize sağlık
Sevgilerimle
A.B