Elmalı,Kaymaklı Ayva Tatlısı - güncelleme
Mevsimi geldi:) Bu tarifi ilk kez 2005 yılında vermişim.
Son 1 senedir bu tarifi elma rendesi ile yapıyorum.Elma rendesi hos bir lezzet katıyor ve bir miktar fırınlıyorum. Fırınlanması ile de ayva kendini biraz daha topluyor. Ben tarifi güncellemek adına şu anda yaptığım şekli ile tekrar yazıyorum.
NE OLMASI GEREK,
- 4 adet ayva ( 8 porsiyon çıkacak )
- 8 çay bardağı tozşeker ( her yarım ayva için 1 çay bardağı )
- 1 avuç karanfil
- 1 adet çucuk tarçın ( parçalara bölünmüş )
- Ayva başına 1 orta boy elma
- Ayrıca 1 adet ayva ( iç malzeme için )
- Önce iç malzememiz için elmaları ve ayvayı soyup rendeleyelim
- 8 çay bardağı şekerin yarısına yakın kısmını elma rendesine ekleyip elma ve ayva rendesini tavada şeker ile pişirelim
- Ayvaların kabuklarını soyalım, ikiye bölüp orta kısmını temizleyelim ve tepsiye dizelim
- Ayvaların göbeklerine elmalı harçtan koyalım
- Elmaların üzerine kalan şekeri paylaştıralım, ayva başına ortalama 1-1,5 çorba kaşığı şeker kalıyor
- Tepsiye ayvaların yarısına gelecek kadar su ilave edelim
- Karanfil ve parçalara böldüğümüz çubuk tarçını tepsiye serpelim
- Suyun kaynamasını bekleyelim ve sonrasında mum ışığı gibi çok kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirelim
- Bu sürenin sonunda ayvaların renk aldığını göreceksiniz
- Pişme işleminden sonra 200 derece fırında yaklasık 15 dk tutalım, tatlımızı kontrol ederek bir miktar ayvalar hafif rengi donup kıvam alınca çıkaralım
- Tepside soğutup daha sonra servis tabağına alalım
- Kaymakla servis yapalım
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
10 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Muhteşem bir görüntü ellerinize sağ
lık.Mutlu hafta sonları sevgiler...
Derya,
Çok teşekkür ederim:)
Sana da mutlu haftasonları olsun,
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Görüntü harikaaaaa, eminim tadıda öyledir çok güzel olmu.Elinize sağlık Figen hanım.
Mine hanım sağolun,
Tadına bakan arkadaşlarım beğendiler:)
Teşekkür ederim,
Figen Karavaş
canım figenciğim,
nasıl hayır derim ki ??
harika-sın ..
Enfes gorunuyor. Bugun ben de yapmistim Ayva tatlisi. Benim karanfilim de yoktu tarcinim da. Belki de o yuzden rengi daha acik oldu. Ellerinize saglik Figen hanim, sunum da cok basarili..
sözün bittiği yer............harika ötesi.
fırına koymaz isek tadında ve görüntüsünde farklılık olur mu acaba................
canikom; merhaba, Fırına koymazsanız tadında bir değişiklik olmaz, daha yumusak olur gotuntude de pek fark olmaz.Fırına koyunca ayvalar biraz daha kendini topluyor yayılma olmuyor.
Sevgilerimle,
Figen Karavaş
bu leziz tarif için çok tşk ederim.beğenerek yedik.denemeyenlere tavsiye ederim.sevgiler...................
harkulade bir tatlı oldu çooooooooook tşk ederim..............
Yorum Gönder