Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Bebek Partisi Pastası ve Detayları:)

ana sayfa

Eveeettt bol resimli bir yazı ile karşınızdayım:)
Ve çok çok gecikmiş bir yazı bu.
( yazı yine azıcık uzun olmuş dikkat )

Çok sevgili dostum Zeynep çiğime doğum öncesi sürpriz olarak hazırladığımız Bebek Partisi - Baby Shower denilen olayı yaptık.

Çekirdek Grup olarak buluştuğumuz bir gün Zeynebe " sana bir bebek partisi yapalım doğumdan önce" dediğimde çok hoşuna gitmişti ve " gerçekten yapar mıyız" dedi.
Ben de "yaparız tabii ne demek hatta sana pasta bile yaparım" dediğimde Zeynom mutluydu ve aslında bu iş lafta kalır diye de düşündü eminim:)))

Lakin lafta kalmadı aynen biz Çekirdek Grup başladık çalışmalara daha doğrusu Çekirdek Gruptan 2 kişimiz ancak uygundu bu işlerle ilgilenmeye ben ve canım İdil im:)
1 ay uğraştık, niye uğraştık ; önce tüm bunları Zeynom bilmeyecekti.

Hep kendi aramızda mailleştik vs hatta arada maillerimizi bazı arkadaşlarımız !:)) farkında olmadan Zeynoya da CC yapmışlardı:) ki durumu nasıl kurtaralım telaşına girişimizi görmeniz gerekirdi:)

Sonuç olarak konsept mağazalara gidildi, alınacaklar çok zor karar verilerek alındı, Bez Pasta nasıl yapılır örnekleri tarandı, Kapı Süsü ona keza bakıldı en hoşumuza gideni yaptık İdil le ( itiraf ediyorum İdil yaptı ben yanında olamadım maalesef ) Anı defteri, pastası, özel koltuğu, yarışmalar, yemek içmek, davetliler ki bunu laf arasında sormuştuk kimler olabilir derken Zeynonun ağzından çıkan ilk isimleri kafamıza yazdık ve çağırdık onlar da sağolsunlar hemen evet dediler renk kattılar günümüze.

Derken buluşma günümüz geldi çattı.
Zeyno sanıyor ki biz rutin Çekirdek Buluşmamızı yapacağız.
Kordonda:)))

Lakin ben her seferinde "şu işe kocasını da dahil edelim" dememe rağmen çekirdeklerim bana kulak asmayıp gerek yok demelerine rağmen buluşma gününde beklediğim şok:) Zeyno " ben gelemeyeceğim çok halsizim halim yok valla siz buluşun ne olur bu karnımla çıkarmayın" !!!

Anacıımmmm:)) Nasıl yani ne demek gelmiyorum mümkün değil !
Onca hazırlık vs vs..

Derhal Özlem le telefon zincirleri, çekirdeklerle mail zincirleri, son 1 saat nasıl geçti bilmiyorum ki ben gün içinde bin türlü aksilikle boğuşup Temmuz sıcagında son katta olan evimde tabiri yerindeyse hamam gibi bir mutfakta Şeker Hamurlu pasta yapmaya gayret ediyorum Zeynoma, ama mutfak sıcak hamur erir Ulus un odasına gittim düzenek hazırladım masa vs o da ne ! Ulus un odasının kliması bozuldu ! Haydiii yatak odasına:) Yatak odamda tuttum pastayı kapladım vs:))))))))))
Derken ne demek gelemiyorum ! :)

Sonuç olarak Zeynonun kocası anında dahil edilir sürprize, kocası aranır, Zeyno yu derhal arabayla alıp Alsancağa getir denir plan anlatılır.
Çok şükür kocası uyumludur:)))))))

( burada Özlem ciğime katkılarından dolayı teşekkür ederim, Haluğu Özlem aradı :))))

Lakin bu arada Figen ( ben ) boş durmaz ve Zeynoyu arayıp tacize başlamıştır.
Aynen şöye der Figen Zeynoya ;

Figen ; Gelmen lazım, çünkü bu buluşma senin için yapılıyor biliyorsun.Haftaya evinde yapacağımız bebek partisinin detaylarını konuşacağız planlayacağız.

Zeyno; Aman ne detayı canım cağırcaz arkadaşları eğlencez işte tamam bak valla yeni girdim eve Nefin le dışardaydık ( Nefin ilk evladı )

Figen; Ben anlamam derhal geliyorsun valla bak tüm çekirdek grup eksiksiz geliyoruz senin için bu günü ayarladık ancak, haftaya veya başka gün valla toplanamayız ayıp oluyor bak. Aaaaa valla kızıyorum ama bak onca hazırlık yaptık biz İdil le dosyalar hazırladık sana göstereceğiz bir yığın plan yaptık interneten topladık ettik valla olmaz aaa çok ayıp ! ( Zeyno burada şaşkın hadi yaa harbiden o kadar hazırlık mı yaptınız valla çılgınsınız siz ) --- Sen asıl sonraki çılgınlığı gör diye düşünür Figen içinden:))))

Zeynep; yaa bilmiyorum bi Haluk la konuşayım bakayım ne der ?

Figen ; Konuş ne diycek tamam der sen ikna edersin kocanı söyle ona o getirsin seni.Üstelik hava civ civ sıcak diye Kordon yerine İdil de toplanıyoruz bak klimalı ortam diye kızın evine gitcez ayrıca bir sürü de Pizza sipariş ettik akşam yemeği diye onları da iptal edemeyiz valla oyarım seni gelmezsen onca şeye yazık olur ayıp olur hemen çık ve gel !

Benim ses tonumu duymanız gerekli o sırada:)))
Ama bu arada ev telefonu da çalar mesajlar yağar maillere :)))))

Veeee süper sonuç Zeynom arar beni Tur Atlamıs bir eda ile " Figenim geliyorum tamam Haluk beni bırakacakmıs İdil in evine geliyorum "

Figen ; Helal sana yavrum budur işte afferim sana kız kocanı dize getirdin benim arkadaşım budur işte !:))) diyerek olayı iyice sabitler :)))))))

Ben tabii bir derin ohhhhhhhhh çekip yarım yamalak yapmaya çalıştığım makyajıma döndüm harala gürele hazırlan, Selma ile al pastayı vs in aşağı git İdil e .
İdil im evi süslemiş etmiş her şey hazır sağ olsun bizi bekler.Son hazırlıklar yapılır heyecan dorukta.Çekirdek Kadro tamamlandı ,misafirler de geldi herkes tam kadro bekliyoruz.

Veeeeeeeeeeee Zeyno zile bastı biz kapıya yığıldık ve SÜRPRİZZZZZZZZZZZZZZ:))))))))



Zeyno önce neye uğradığını anlayamadı kalakaldı öyle duygulandı ağladı:)
Ben bunları yazarken o anı anımsıyorum da benim de şu anda gözlerim yine doldu.
Ne güzel bir gündü onu öyle mutlu görmek şaşkın görmek zaten yetti bize.

Veeee parti, başladı.
İdil cim bir sürü yarışma hazırlamıştı yarışmalada çok eğlendik çok güldük, bir çok yarışmada 1. oldum:)))) Her ne kadar bazı arkadaşlar bu işte şike var dese de vallahi hakkımla aldım o emziklerimi:))))))) 1. ye emzik verildi de sürekli:)))))))))))



Göbeğin çevresinin kaç cm. olduğunu en iyi tahmin eden kişi:) Yani ben:))))

Bez Pasta, Bezden yapılan Kapı Süsü, ve minik bir sepet içinde bebek ihtiyaçları, balonlar ve kocaman bir biberon seklinde tavan süsü vardı ama resim iyi değildi, koyamadım buraya.




Eveeett benim çene yine düşmüş yerlede:) ama o günü ancak bu kadarcık yazarak anlatabilirdim.Ben hala yazarken anımsarken accayip keyif alıyorum çünkü çok hoş anılarla geçti.

Zeynom bu arada doğum yaptı hatta kızımız neredeyse yaşına girecek:))) o 1 yaşına gelmeden bir zahmet resimleri yayınlamak istedim ki bu Sürprizimiz buradan da bir anı olarak kalsın...

Pastayı önce klasik bebek ayakları, bebek figürü emzik gibi figurlerle yapacaktım hoş bir tema vardı aklımda. Ama bir gece yabancı siteleri dolaşırken ( Zeyno ya davetiye örneği ararken ) bir karikatürize edilmiş resim buldum çok hoşuma gitti hamile resmi.Kafa gerçek kişinin.

Resim hemen kaydedildi bilgisayara ve Zeyno nun en son çekilmiş en uygun kafa resmi arandı tarafımca bulundu kesildi biçildi. Kardeşimden yardım alınıp foto montajı yapıldı yapılabilecek en iyi şekliyle bu kadar olmuştu:)

Ve o gece resimli pastaya karar verdim:) Zira zaten matrak geçecek bir gece olacaktı pastamız da matrak olsun dedim:))

4


İşte efendim bir pasta da böylece civ civ sıcakta yapıldı.
Hikayesi de yukarıdaki minicik özette:)))))))

Haaaaa unutmadan; Zeyno asansörde Pizacıyla karşılaşmış :))))))) Ama içinden "hah Figen nin dediği Pizzalar galiba valla haklıymış gelmezsem yazık olacakmış pizzalara diye düşünmüş" :)

Ve zile bastığında yanında Pizzacıda vardı, ama Pizzacı bizim SÜRPRİİİZZZZ diye çığlıklarımızı duyunca neye uğradığını şaşırdı:)))))) Adamcagız da şokta olayı anlamaya çalışıyor :)))))))))) Resimde bile hatıra olarak o anın karesinde kaldı:)))))))


Buraya kadar okuyabildiyseniz , kalınız sağlıcakla efendim...:))

PIC_02sss73

Figen Karavaş

6 kişi ne demiş, ne sormuş:):

özlem dedi ki...

Merhaba, çok güzel anlatmıssınız, ve pastada cok güzel olmuş çok beğendim.Ne güzel dostluklarınız var.
Elinize sağlık

uygarimizlahayat dedi ki...

Kızzzzzzzzzz Figennnnnnnnnn bana referans olsun diye mi anlattın bunları heheheheheheheheh.... Kızım bizim sürpriz gitti o CC meselesi varya bizde ne yazık ki atlatılamadı... Sinirden delircem ama napayım, her zaman ki gibi harikasınızzzzzzzzzzz sizin gibi dostlar dost başına :)))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

inan ben de gözlerim dolu dolu okudum. ne güzel arkadaşlarsınız siz yaaa, Allah arkadaşlığınızı bozmasın insallah.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canım figenciğim,
harikasınız,
tek tek, satır satır keyifle okudum..
tebrik ediyorum bebeği,
sizi herkesi...

şule dedi ki...

Figen çok güzel anlatmışsın, sonuna kadar okudum vallahi :) İnsanın sizin gibi arkadaşları olması çok güzel.. Zeynep'e de sevgiler, benim kızım da 2 hafta sonra 1 yaşını dolduracak.. Sevgiler..

ESMA dedi ki...

Böyle arkadasliklar nekadar güzel,okurken önce gözlerim doldu sonra kapidaki pizzaciya bi kahkaha attim:):):)kücük oglum kostu geldi anne neden gülüyosun diye;gelde anlat neye güldügümü.