Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

YENİDEN EZOGELİN ÇORBA ! 2009

Evet evet,resim aynı resim!
2005 Ekim ayında yine bir Ramazan ayı başlangıcında yayınlanan tarif...

Tarifi tekrar gündeme getiriyorum çünkü;

Çünkü bu tarife YİNE bir yorum gelmiş bugün ADSIZ , ADI SANI OLMAYAN BİRİNDEN.

Ama adı bile olmayan bu kişi pek bir küstah pek bir terbiye sınırlarını aşan, hatta ve hatta hakaret ederek devam etmiş, o sığ beyniyle, kendince eğlenerek.

Ama görmez ki yaptığı cahilliğini !

Görebilseydi eğer BU ÇORBANIN HEBA OLMADIĞINI DA pek güzel anlardı!
Oradaki yorumların ne anlattığını anlardı CAHİL OLMASAYDI EGER...

Söyleyeceğim çok şey var bu saygısız ve de cahillik kokan yorum hakkında lakin susmaya gayret ediyorum.

Bizi gerçekten takip edenler bilirler ki;

Biz hiç bir zaman ne Zeynep ne de ben işin gösteriş kısmında yer almadık.
İlginç olmak için çırpınmadık.
Yarışmadık.Neysek o olduk.

Anne,teyze,abla,Şerife teyze,Ayşe abla 'nın tarifleriyle sayfalarımızı da doldurmadık! Bizzat emek verdik yaptık...

Denemediğimiz bir şeyi yayınlamadık, kendi yapmadığımız tarifleri biz yapmışız gibi de yapmadık.

Güzel olmayana da Güzel demedik, kandırmadık!


Hem gece gündüz çalıştık, hem ailemize vakit ayırıp hem çocuğumuza da baktık hem de evimizde yemeklerimizi yapıp vaktimiz elverdiğince sevgili dostlarla naçizane paylaştık ki faydamız olabilirse ne ala diye.

Gönülden yapılan sevgiyle sunulan bir hobidir bizim için.
Kar amaçlı yapmadık, şakır şakır da reklamlar almadık.( ki alabiliriz de ! )

Oldukça yoğun, koşturmalı ve zahmetli geçen hayatımızın içinde bu blogda Zeynep ve ben bir nebze nefes aldık, keyif aldık.Yeni dostlar, çok güzel yürekler tanıdık.

Yine bizi gerçekten takip edenler bilirler ki;

Biz bugüne kadar böyle bir yazı da yazmadık.
Onca yersiz yorumlara rağmen sustuk, sataşmalar yapıldı sustuk.
Yorumları sildik.
Arka planda demedik sözler bırakılmadı sustuk bosverdik bu BOS İNSANLARA.

Ve sitemiz Hacklendi, zor kurtardık.

Birilerini birşeyler çok rahatsız ediyor anlaşılan.
Kim-ler olabileceğini yüksek ihtimalle yakaladık!

Ama artık beni de bu durumlar OLDUKÇA RAHATSIZ EDİYOR BİLSİNLER...

Bir daha benzer bir yorum alacak olursak bu sitede,
gereğini yapacağız hiç kuşkuları olmasın!!!...



Ben daha fazla sinirlenmeden ve baş ağrımı arttırmadan bu tatsız yazıyı burada sonlandırıyorum arkadaşlar.

Sözler yerine gidecektir, muhataplarını çok kolay bulacaktır emin olunuz...

Ve Muhteşem Tadıyla :) Ezogelin Çorbasını bir iki ölçü değişimiyle yeniden ağaşıda yayınlıyorum.

Ve hatta yine çokça denenmiş olarak yorum alan tariflerimizden biri olan ET SOTE nin de linkini veriyorum aşağıda.

Zira bu tarife de çokça lüzümsuz yorumlar alıyoruz !Nedense?

Ezogelin Çorba 2005 yayını için tıklayınız,
Et Sote tarifi 2005 yayını için tıklayınız.


Hayırlı Ramazanlar diliyoruz, bereketli geçsin...



Fincan; Türk Kahve Fincanı ölçüsüdür
Et suyu; Dana Bulyon & Kırmızı Et suyudur
Salça; Ben hep ev yapımı salça kullanırım hem domates hem de biber salçası, o yüzden hiç salça türü belirtmek aklıma gelmedi bugüne kadar.
Ama yorumlardan anlıyorum ki belirtmekte fayda var.
Domates ve biber salçası karışık olursa güzel olur.Hele de ev yapımı olursa!


Malzemeler
8 – 10 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç
Yarım fincan ince bulgur
3 çorba kasığı salça
1 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Karabiber, tuz – Arzu ederseniz biraz kırmızı biber yada pul biber
3 Çorba kaşığı kadar kuru nane ve az kekik

Yapılışı

· Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun
· 1 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın
· 8 bardak et suyunu veya kemik suyunu tencereyi karıştırarak yedirin
· Kaynayana kadar karıştırın
· Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın
· Sulandırdığınız kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin
· Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.

Afiyet Olsun,
Figen

Notlarım:
Bu çorbayı yaparken sık sık karıştırın ziraa bakliyatlar dibe çöküp yapışıyor.
Yeterince yoğun oluyor çünkü. Malzeme şiştikçe sıcak su eklemeye devam edebilirsiniz.
Ben genelde ekleyerek devam ediyorum.


FİGEN KARAVAŞ

22 kişi ne demiş, ne sormuş:):

ZeYNeP dedi ki...

Figencim;
biz ikimiz ve yemekbiz dostlari yillardir bu blogu yurutuyoruz.
Eline diline saglik cok guzel yazmissin.
Biz kimlerin sitemize girip hangi saatte neler yazip biraktigini cok iyi takip ediyoruz.
Biraz daha bekleyelim derim sana, bir daha ki sefere bu kisileri lanse edebilecegimizi biliyoruz en azinda.
Hani tabir vardir biraz kabaca ama, eceli gelen cami duvarina ...mis derler.
Tesekkurler arkadasim yazdiklarin icin.
Burada bu blogda emeklerimizi paylasmaktan mutluyuz biz.

Zeynep

pelince dedi ki...

Figencim öncelikle çok üzüldüm.Kim ne için yapar anlamıyorum.Biz ne güzel bir komşuluk ilişkisi içindeyiz...Hepimiz birbirimizden neler neler öğrendik ki siz en eski kurulmuş bloglardansınız.

Ezogelin çorbasını emin ol en kısa zamanda yapıcam...
Ellerine sağlık...

Seni çok seviyorum,üzme kendini...

pelince dedi ki...

Zeynepcim kocaman sevgiler...

Öpüyorum sizi..

Zehra Gürgen dedi ki...

Figen'cim imzasını atmaktan çekinen kişilerin yorumlarını dikkate alma canım.
Ezo gelin çorbası benim en sevdiğim çorbadır.Fazla yapmasamda favorimdir.Senin tarifinide muhakkak deneyeceğim.

Ellerine sağlık canım
sevgiler

nino dedi ki...

meyve veren agac taslanırda bole ramazan ramazanda ayıp yani neden insanlar bunu yapar hic anlamıyorum neden basarılarına ortak olup paylasmazlarda hep kıskanclık ederler ne yazıldıgını bilmesemde bizler heleki ben seni yuz yuze tanımıs biri olarak fgencim vede zeyneğ ablamı yıllar oncesinden cocuklarımızı buyuturkenden tanıdıgımı dusunursek ıkınızınde nasıl guzel insanlar oldugunu ildigimden yuh diyorum bir kase corba iciyorum ohhhhh missssssss

Unknown dedi ki...

Tam olarak ne yazıldığını bilmiyorum ama bloglar sayesinde tanıştım ben zeynep ablamla son zamanlarda görüşemesem bile.
Paylaşımlarınızdan, yemek deneyimlerinizi okumaktan, denemekten keyif alıyorum. Ama
arada çıkar böyle arıza tipler. Meydanı bırakmanızı isteyen... Hiç bir zamanda meydan onlara kalmaz.

Tijen dedi ki...

Canım Figen'ciğim,
Üzme o tatlı canını. Değmez be güzelim. Neler yaşadık, yaşıyoruz. Hem senden ala kim bilebilir ki sakin kalmanın önemini? Boşver. Gerçekten değmiyor.

müjde dedi ki...

Boşverin siz kendini bilmezleri.İnsanların artık emeğe saygısı hiç kalmamamış.:((
Ellerinize sağlık,çorba nefis.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

figenciğim üzme tatlı canını değmez. corban harika her ramazanda bir veye ikikere yaparım ellerine sağlık canım. sen bitanesin.

Özlem dedi ki...

Hiç üzülme sen, cesareti olsaydı o kişinin adını sanını yazardı...
Bu tip yazıların keyfini kaçırmasına izin verme ne olur, amaçları o zaten,
ağzımızın tadını bozmayalım şu güzelim çorbayla keyfimizi bulalım, çok öpüyorum canım

Cafe Gusto dedi ki...

Sizi bilen biliyor.Üzmeyin kendinizi....sevgiler...

Senay dedi ki...

Figencim,
ben bu siteden ve bunun gibi bircok sitelerden okadar cok sey ögrendimki, Allah razi olsun demekten baska bir sey gelmiyor aklima. Okadar emek vermissiniz, bunada nankör gelenlere ne denir bilemem. belkide cekememzlik vardir, kimbilir? sen yinede üzme tatli canini, inan böyle cirkin insanlar icin degmez!! sevgiler senay

burcin ates erdem dedi ki...

Evet canim ya, ben de herkese katiliyorum. Hosuna gitmeyen yorumu sil gitsin. Hic uzulmene bile degmez.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Figencim keşke böyle bir yazıyı hiç yazmasaydın, o gereksiz şahsiyet kendini bir halt sanacak. ama bir taraftan da ne kadar geniş bir gönül grubun olduğun görsün. ben çorbayı bizzat yapan biri olarak harika olduğunu söyleyebilirim. sadece yarım ölçülerle yapmıştım ve de dediğin gibi fazladan su ilave ederek. o adını vermekten korkan şahıs bence işi gücü yok da eli iş yapan marifetli insanları sinir etmeyi iş edinmiş. ama bunlardan çok var blog camiasında, ne karları varsa anlayamadım. hiççç dert etme, bak sesi de kesilir zaten

cafefora dedi ki...

merhablarr..

öncelikle görünüşü iştah açan tarifleriniz için ellerinize sağlık..

ayrıca bir soru sormak istiyorummmm:D

benim daha çok yeni bi blogum var, yemek, hobi,kitap, müzik vb. her konuda yazılarım olacak blogumda ama geniş kitlelere sesimi duyurabilmem için neler yapmam lazım?

nasıl blogumu genişletebilirim?

Yelda Özyurt dedi ki...

agzina saglik cnm, hakkinizi helal edin herseyden once, figenim seni ben anne-bebek gruplarinda buldum, daha sen beni buldun, yillar gecti sayenizde ne cok seyler kazandik lezzet adina, sadece lezzet mi, dolayisiyla kazandigimiz ne cok sey var. Karaktersiz insanlara ne degerli vaktinizi, ne de keyfinizi harcayin... Emeginize, yureginize saglik...

Adsız dedi ki...

merhaba tesadüfen ilk defa sitenize girdim ve yazinizi okudum. ben begendigim yemeksitelerini favorilerime ekledim zaman oldukca kim ne yayinlamis bakarim ve severek yeni lezzetler denerim - cok sey ögrendim. cok nadir iyi sonuc almadigimda oldu, hic kimseyi üzmedim. Siz cok üzülmüssünüz, kim hangi amacla böyle yorum birakmis (cekememezlik, kiskanclik, hasette olabilir) bilmiyorum, ama anladigim birsey var sizi feci sekilde üzmüs, buna izin vermeyin.

sevgiler selma

Bocuruk dedi ki...

Zeynepcim, Figencim,
Bu muhteşem tarifle bilmem kaçıncı kez yaptığım çorbadan biraz önce iki dolu tabak yemiş bulunuyorum :)) Pişman değilim :))) Sağolun, varolun!
Sevgilerimle...

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Ben ezogelin corbasini sizin tarifle yapmaya basladim harika oluyor her seferin. Baska bisey ararken gordum simdi olanlari. Lutfen sikmayin caninizi!

Adsız dedi ki...

merhaba,

et suyu yerine tavuk suyu kullansak tadında çok büyük farlılıklar yaşar mıyım merak ediyorum?

et bulyon kullandığımızda 10su bardağına 2 bulyon yeterli olur mu? ya da bulyonların ölçüsünü nasıl ayarlıyorsunuz? bilgi veririseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler.. sibel

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Sibel hanım merhaba;
Tavuk suyu da olur elbette.LAkin ben et suyu ile daha uyumlu buluyorum ama cafe de iken tavuk suyu ile de yapardık cok lezzetli olur gercek tavuk suyu ile yaaprdık ama yogunluguna dikkat edin cok yogun tavuk suyu olmasın, yani 10 su bardagının 3 su bardagını gercek tavuk suyu koyun.Bulyon olacaksa 2 adet yeterli olur isterseniz 1 adet te olur fazla olmasın derseniz.Aslında ilk yaptıktan sonra siz de damak tadınıza gore ayarlama yapmaya baslıyorsunuz.

Umarım yapar ve begenirsiniz.
Yorumunuzu beklerim:)
sevgiler,
Figen

zahide dedi ki...

Figen'ciğim kim senin bu kadar canını sıktı bilmiyorum ama gereksiz insanlar yaptığı cahillikler yüzünden başının ağrımasına çok üzüldüm.Sakın takma bu boş insanları.Bu hafta ezogelin çorbanı artı bugünde Yayla çorbanı yaptım evdeki iki ufaklıkta bayıldılar inan:)hele sudiş okula yemek saatine getirmem için sıkı sıkı tembihledi.Bu kadar insan seni ve yağtığınız işi bilirken sakın gereksizlere canını sıkma.Seni çok öptüm.Kendine iyi bak yavrum:)