Bafra Pidesi
Merhaba
Dun yemekbiz gurubumuzda gunluk yemek olaylarini paylasirken ne zamandir yapmak isteyip yapamadigim Bafra Pidesinin tarifini sordum.
Imdadima sevgili Muzaffer Ozyaman yetisti. Kendisine bir arkadasi tarafindan iletilen tarifi benimle paylasti.
Bende bugun evde izinli olmamdan istifade edip hemen uygulamaya gectim.
Tarif aynen soyle:
Merhaba Zeynep,
Bafrali bir arkadasimin tarifini vereyim sana. Ben denemedim ama hala arsivimde duruyor.
Kıymalı Pide:
4 Su Bardağı Un, 1 Su Bardağı Ilık Süt, 40 Gr Yaş Maya, (1 kibrit kutusu kadar) 1 Adet Yumurta Sarısı, 1 Adet Yumurta, 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, Tuz, Karabiber.
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu ince ince kesin. Eritilen tereyağının kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın.
Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 C ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Muzaffer Ozyaman'a paylasimi icin tekrar cok tesekkur ediyorum.
8 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Bafra pidesinin icine sogan cigden konur, maydanoz ve biber de olmaz diye biliyorum. Muzaffer beyin sayfasinda da zaten Bafra pidesi degil, pide tarifi olarak verilmis.
ayy afiyet olsun size cok lezzetli gözüküyor:)
banada beklerim:)
Bir Bafralı olarak, isimsiz adlı yoruma katılıyorum.''Bafra pidesinin icine sogan cigden konur, maydanoz ve biber de olmaz diye biliyorum''.Arkadaşımız doğru biliyor. Maydanoz ve biber konulmaz. Soğan kavrulmuş kıymaya çiğ ilave edilip karıştırılır.Pide fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürülerek servis yapılır.
Sitenizi yıllardır okadar güzel ve keyifle takip ederimki,her bir tarifiniz yüzünden dosyalarım dolu dolu :) emeğinize sağlık.
BİR SAMSUNLU olarak tşk ediyor ve ellerinize sağlık diyorum.. tşkk.
NuNu
Sasunda yaşayan biri olarak görünüm çok başarılı olmuş..ellerinize sağlık..
Bende şöyle yaptırım bafra pidesini örn bir kilo kıyma olursa bolca kurusoğan kıyma ben tercih olark çok az salça koyarım karabiber tuz dur pişer iç olark fırına gider soğan çiğden ilk kez duyuyorum..
afiyetler olsun..
bocurukdaki pastanın tarfi gelsin şekercim..sevgiler.
Merhaba,
evde oturup pide yapmayı hiç denemedim fakat eğer güzel bir pide yemek istiyorsanız Coşkun usta'nın Kızıltoprak'taki bafra pide restoranı bu işi tüm Türkiye'de en iyi yapan yer öyleki gurmeler tarafından birinci seçilmişler zaten. Mekanın sahibi Bafra'lı, personel Bafra'lı daha ne olsun, hepinize afiyet olsun. Bu arada 2 şubeleri daha var, www.bafrapide.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz, istanbul'un her yerine paket servisleride var.
Bafra pidesine sogan çigden konur,Ayrıca hamuruna un şeker maya ve su koyulur,Burdaki süt,sıvı yag ve yumurta hamurunda olmaz ,Ütüne illa bişi sürülecek olursa melez denilen suya atılmış bir miktar unlu su sürülebilinir
http://bafrapidesinasilyapilir.blogspot.com/ en son budur bence...
Yorum Gönder