Mısır Unlu Hamur Kızartmaları
Sanırım yavaş yavaş evde kalmaya alışıp bunu avantaja dönüştürmeye başladım, zira 4 gündür sabahları önce yürüyüş sonra aletli egzersiz yapmaya başladım. Toplam 1 saatimi alıyor şimdilik. Sonra evime gelip diyet kahvaltımı yapıyorum.
En azından evde geçireceğim bu zamanı yararlı kullanayım istiyorum ki yürüyüşe başladığımdan beri nasıl rahatladığımı anlatamam. Evet, ilk günler çok ağrılı geçiyor, ancak yılmak yok:)
Bu tatlıyı Salı günü yaptım.
Bana 3 aydır yaptığım diyetimi bozduran ikinci tatlıdır efendim:)
İlki malum geçtiğimiz bayramda yediğim ev baklavamız.
Bu tatlıyı Salı günü yaptım. Kızartma ve üstüne şuruplu bir tatlı olmasına rağmen son derece hafif geldi bana ve nasıl beğendiğimi anlatamam.
Bu ölçülerden 3 kişilik bir aile için fazla çıkıyor, isterseniz yarı ölçü yapın derim.
Ben tariflerde “gr.” Ölçüleri daha çok seviyorum daha net oluyor.
Bu sebeple tarifi yaparken hem kendim hem de sizler için bardak ölçülerini “gr.” Olarak ta tarttım siz nasıl isterseniz o şekilde ölçerek yapın.
Tarif Kasım ayı Lezzet Dergisine ait.
Mısır Unlu Hamur Kızartmaları
Malzemeler
• 1,5 Su bardağı un = 205 gr.
• Yarım su bardağı mısır unu = 50 gr.
• 2 çorba kaşığı pirinç unu = 40 gr.
• 100 gr. Tereyağı
• 1çorba kaşığı toz şeker
• 6 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 1,5 su bardağı su
• Kızartmak için yağ- üstü için pudraşekeri
Şurup İçin;
• 4 su bardağı şeker
• 6 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
• Önce şurup için su ve şekeri kaynatalım, limon suyunu ekleyip ocaktan alalım.
• Mısır unu, un, vanilya ve pirinç ununu bir kaba eleyin. Şeker ve bir tutam tuz ilave edip harmanlayın.
• Tereyağını tencerede eritin.1,5 bardak suyu ekleyip kaynatın
• Unlu karışımı ilave edip 10 dk. Kavurun
• Ocaktan alın, ılınınca yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın
• Hamuru bir sıkma tabancasına ya da sıkma torbasına koyun, varsa tulumba tatlısı ucu takın veya başkaca geniş ağızlı uç da olabilir.
• Yağı kızdırın ve hamuru uzun şekillerde tencereye sıkın.
• Hamurlar kızarınca sıcakken hemen şurubun içine atın 5 dk. Kadar bekletip alın
• Üstüne pudraşekeri serpip servis yapın
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
11 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Harika görünüyor.Evde misir un vardi,bu güzel tarifle degerlendircem insa.
Ellerine saglik.
Figen'cim,
ellerine saglik cok guzel gorunuyor bu tatli, ben artik vakitsizlikten hic ozel birseyler yapamiyorum, iyi ki sen varsin, blog sayende yenileniyor surekli.
Bu tatliyi vakit bulunca deneyecegim, tatliya hayir denilmiyor bizim evde.
Opuyorum seni canim.
Zeynep
Cok güzel bir tatli olmus,mutlaka deneyecegim.Ellerinize saglik.
Figen'ciğim,
Geçen hafta cuma akşamı yaptım. Tadı çok güzeldi ama benimkiler şuruba atar atmaz yumuşadı. Bol yağda mı kızartmak lazım lokma gibi? Şurup ılıkken kızartır kızartmaz attım içine ama bir yerde hata yaptım:( Kaç gün hayalledim bunları bilsen...Fotoğrafta bile o kadar güzeller ki. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
yaren'cim; ne yaptın denedin mi tarifi :) Umarım begenirsiniz..
Zeynep'cim:) sen gel ben sana İzmir de yaparım şeker:)
kızılcıksurubu; teşekkür ederim sağolasın,
Bocurukum Elvan ım:)
Bol yag gerekiyor evet, ancak kızartma suresi cok yumusak ya da yumusak olmasına sebep oluyor
Zaten tatlı eskiden sokaklarda satılan o tatlılar gigi kıtır ve sert olmuyor bunu yazmıstım yemek grubunda da , eger oyle bekliyorsan değil tatlım. Ancak biraz daha fazla kızartırsan ve 10 dk. değilde ilk 2-3 dakikada alırsan suruptan cok daha guzeloluyor kıtır kıtır ben yaparken hep denedim, az kızarttım atıım suruba, daha cokkızarttım attım suruba, surupta az beklettim cok beklettim hatta hiç atmadıgım 4adet vardı onları da oyle pudra sekeri ile sadece denedim vs.:)) Yani ben de yaparken denemeelr yaptım ve ben en cok kızarmıs ve az surupta kalmısı cok sevdim.
Ama ne olursa olsun tadı cok guzel ve cok hafif, kızartma oldugu halde.
senin de ellerine saglık hayatım.
Tum yorumlar için teşekkür ederim.
Figen Karavas
Tatlı suruba girince yumusuyor ama cok tutarsan daha cok yumusuyor, ben
Ben bu tarifi grupta göreli beri hayalini kuruyorum! Çocukken babam eve tulumba tatlısı getirirdi. Taze oldu mu nasıl da tarif ettiğin gibi dışı incecik çıtır, içi yumuşacık ve sulu sulu olurdu ! Hemen tarifi arşive kopyaladım, yapar-yapmaz haber vereceğim sonucu. Sevgiler !
Tesekkurler bu guzel tarif icin. Yine her zamanki gibi harika, eline saglik.
Benim de yemek sitem var adresi: http://yemektarifleriizle.blogspot.com/
Acemiyim ama herkesi beklerim.
Iyi gunler...
Sevgili Figen, tatli harika görünüyor. Buna benzer bir tatli da Ispanya'da var galiba. Onlar surupsuzdu sanirim, sadece pudra sekeri vardi üzerinde, fakat icindeki malzemeleri bilemiyecegim. Sadece resmi görünce onlar aklima geldi.Mutlaka suruplusu da güzeldir, diyeti bozmaya deger yani.
Sevgiler
merhabalar.sitemde bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorum adı sütlaç tarifleri herkes kendi atrzında yapmıs oldugu sütlaçların fotograflarını bana gönderecek ve kendi sitesinde tarifi yayınlayacak.tarifi yapmak isteyen birisi böylece degisik tarzlarda hazırlanmıs tariften hangisini yapacagına karar verecek.umarım katılırsınız.20 aralıkta sona erecek
Figenciğim darısı benim başıma bende rejim yapsamda sporsuz olmuyor.Ve bütün gün oturarak çalışıyorum.Ne yapacağım bu kiloları bilemiyorum.Sana kolay gelsin.sevgiler...
really good blog thanks kizartmalar
Yorum Gönder