Tavuk Tandır
Evet, Tavuk Tandır, ancak öyle bildiğimiz kuyuda pişirilen gerçek tavuk tandır değil. Öyle büyük bahçeler mi var artık yapabilelim…
Apartman hayatında yapılabilecek tarz bunlar ve yapılış itibari ile çok kolay ama bir o kadar da gerçek tandıra çok yakın bir tat arkadaşlar.
Siz buna ev usulü kolay tavuk tandır diyebilirsiniz arzu ederseniz:)
Bir aydır yemekbiz mail grubumuzda bu tarifi yazacağım, tarifi soran arkadaşlarımız oldu ancak malum benim cafe ve diğer işlerimden bir türlü yazamadım, bugün yine mail grubumuzda bu konular geçince ve ben bugün eve erken gelince hemen yazayım yoksa yine kalacak dedim, iftar olmadan yazımı bitirmeliyim.
Haşlama yöntemiyle yapıldığı için oldukça hafif bir ana yemek.
Ramazan sofralarınıza, iftar davetlerinize çok yakışacaktır.
Bu fotoğrafı cafede banka için çekmiştim elimde sadece bu resim vardı, site için çok daha şık bir şekilde sizlere sunmak isterdim. Daha sonraki yapışımda farklı bir resim çekerim ve sitedeki resmi belki güncellerim.
*Bu ölçülerle; vereceğiniz porsiyona göre 13 ~15 kişilik bir yemek çıkar.Diktörtgen bir tepsiye yetebiliyor.Daha az kişi için yapacaksanız 3 kg. ile deneyin derim.
Tavuk Tandır
Malzemeler
• 5 kg. bütün tavuk ( parçalara ayrılmış )
• 1 adet kuru soğan
• Defneyaprağı
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
• 2 su bardağı kadar kaşar peyniri
• Arzuya göre tereyağı
Yapılışı
1. Tavukçunuza parçalattığınız tavuk parçalarını güzelce yıkıyoruz
2. Geniş bir tencereye suyunu koyup tavukları haşlıyoruz
3. Haşlama sırasında suyuna 2 adet defneyaprağı ve bütün bir kuru soğanı ilave ediyoruz, bu şekilde tavuklar iyice pişene dek haşlıyoruz
4. Pişen tavukları tiftiyoruz ve bir tepsiye yayıyoruz
5. Tavuklara tüm baharatları ilave edip harmanlıyoruz
6. Tepsiye yaydığımız tavukların üzerine haşlama suyundan döküyoruz, tavukların seviyesine yakın olacak döktüğümüz su
7. Burada arzu ederseniz üstlerine biraz tereyağı parçaları serpebilirsiniz, ya da direk tavuğun haşlama suyundaki yağ yeterli diyebilirsiniz tercihinize kalmış
8. En üste kaşar rendesini serpiyoruz ve 180 derece fırında üstleri kızarıp suyunu bir miktar çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
17 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Merhaba,
Sitem çok yeni ve sizleride sitemde görmek istiyorum.Beni yalnız bırakmazsanız çok mutlu olurum.Benide linklerine ekler misin?
Hayırlı ramazanlar
www.gulizar1982.blogspot.com
MERHABA BLOĞUNUZDAN ŞAMBALİ TARİFİNİ ALDIM DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU TARİF İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM GÖRMEK İSTERSENİZ BLOGÜMA BAKABİLİRSİNİZ
http://aysee26.blogspot.com/
cok lezetli görünüyor, eminim tadida cok güzeldir.Ellerine saglik.
Çok güzel bir tarif,teşekkür eder sizi de kendi yemek tarifi blogspotuma davet ederim:)
http://evyemegi.blogspot.com/
Merhaba,ziyaretin icin cok tesekürler,sayfami link yaptiginiz icinde ayrica tesekürler,bende sizleri link yaptim :) tariflerle bulusmak üzere
Sevgili Figen'ciğim,
Çok nefis görnüyor,ellerine sağlık canım.
Sevgilerle
Muhtesem bir lezzet Figen'cigim. Su gunlerde o kadar cok ne pisirsem derdi cekiyorum ki. Iyi bir alternatif oldu benim icin. Tesekkurler..
Merhaba, uzun zamandir blogunuzu takip ediyorum, cok basarilisiniz mutfak konusunda, bizleri de cok bilgilendiriyorsunuz! cok tesekkur ederim, ancak bir sorum olacakti, acaba yemekbiz yahoogrubunuza nasil uye olabilirim? bana yardimci olursaniz sevinirim.
Sevgiler,
Gül
Ellerine sağlık Figen'ciğim. Onca işin arasında buraya da yetişiyorsun ya helal olsun sana.
Gülizar, seni linklerime ekledim,siten hayılrı olsun canım:)
ayse, seninde ellerine saglık, Zeynep'in cok ozel bir tarifiydi o.
Ayrıca senide linklerimize ekledim.
Yaren teşekkür ederim sağolasın, linklerimize ekledim.
karakas, teşekkür ederim, az sonra sizdeyim:)
Gül cum cok teşekkür ederim, ozlemiştim seni:)
hanife ciğim cok sağolasın canım, umarım yapıp begenirsin, senden yorum almayı ozledik canım..
Gül merhaba,
guzel sozlerinize teşekkür ederiz.figenkaravas@gmail.com adresine mail atarsanız, sizin uyeliğinizi yaparım.
Tijen im,
Bana diyorsun ama senin de kalır yanın yok, cok sağolasın canım..
Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederim sağolun.
Sevgilerimle,
Figen Karavaş
Selamlar Figen Hanım,
Ellerinize sağlık. Harika ve dediğiniz gibi hafif görünüyor.
Ben eti sadece böyle çok çok pişmişse yiyebiliyorum.
Tam bana göre bir tarif olmuş.
:)
Sevgiler...
Figen'ciğim
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık
Sevgiler
Sevgili Figen Hanım, çok lezzetli görünüyor
ellerinize sağlık
sevgiler
Senin ve ailenin damağını ve çevrenizi tatlandıran mutlu bir bayram diliyorum.
Sevgiler…
merhaba nefıs görunuyor elınıze sağlık ama ben tavuğun içinde kori olsa daha lezzetlı olurdu başarılarının devamını dılıyorum
ıyı akşamlar tavuk tandırı çok severım bır kaşık aldım kaçıyorum
Yorum Gönder