Talas Boregi
Merhaba Sevgili Yemekbiz Dostlari,
Ne zamandir blogumuzu guncelleyemedik. Figen'cim is yogunlugunda, ben ev
yogunlugunda derken epey bir suredir tariflerimizi paylasamadik.
Badana, boya isine kalkistim ben. Ustune bir de usuttum sanirim, 2 gundur
yataktan kalkamiyorum. Yazin hasta olmak hic cekilmiyor.
Sizlerle gecenlerde yaptigim " Talas Boregi " tarifimi paylasmak istedim bugun.
Malzemelerim:
1 paket milfoy hamuru
1/2 Kg Kemiksiz Ve Yagsız Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyagı
1 cay bardagi bezelye (haslanmis)
1 patlican ( kup dogranip kizartilacak)
1 buyuk patates ( kup dogranip kizartilacak)
1 cay Kasigi Tuz
1 Tatlı Kasigi Domates Salcası
1 Su Bardagı Su
Boreklerin ustu icin: 1 Yumurta Sarısı
Hazirlanisi:
Etleri kucuk parcalar halinde dograyin.Tencerede tereyagını eritin.
Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlari icinde hafif pembeleştirin.
Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.
Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.
Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
Kizartilmis patlican, patates ve bezelyeyi dahil edin.
Salca ve suyunu koyup altını kısıp yaklaşık
1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.
Bu suyu bir kenarda saklayın.
Etli karisimi geniş bir kaba alın,soğumaya bırakın.
Milfoy hamurunun orta kismina etli, sebzeli karisimi
koyup dort koseden katlayin.
Katladigimiz kisim alta gelecek sekilde tepsiye siralayin.
Yumurta sarisini uzerlerine surun.
Isitilmis firina suruyorup, hamurlar kizarana kadar bekliyoruz.
Iliyinca servis yapiyoruz.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
Ne zamandir blogumuzu guncelleyemedik. Figen'cim is yogunlugunda, ben ev
yogunlugunda derken epey bir suredir tariflerimizi paylasamadik.
Badana, boya isine kalkistim ben. Ustune bir de usuttum sanirim, 2 gundur
yataktan kalkamiyorum. Yazin hasta olmak hic cekilmiyor.
Sizlerle gecenlerde yaptigim " Talas Boregi " tarifimi paylasmak istedim bugun.
Malzemelerim:
1 paket milfoy hamuru
1/2 Kg Kemiksiz Ve Yagsız Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyagı
1 cay bardagi bezelye (haslanmis)
1 patlican ( kup dogranip kizartilacak)
1 buyuk patates ( kup dogranip kizartilacak)
1 cay Kasigi Tuz
1 Tatlı Kasigi Domates Salcası
1 Su Bardagı Su
Boreklerin ustu icin: 1 Yumurta Sarısı
Hazirlanisi:
Etleri kucuk parcalar halinde dograyin.Tencerede tereyagını eritin.
Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlari icinde hafif pembeleştirin.
Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.
Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.
Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
Kizartilmis patlican, patates ve bezelyeyi dahil edin.
Salca ve suyunu koyup altını kısıp yaklaşık
1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.
Bu suyu bir kenarda saklayın.
Etli karisimi geniş bir kaba alın,soğumaya bırakın.
Milfoy hamurunun orta kismina etli, sebzeli karisimi
koyup dort koseden katlayin.
Katladigimiz kisim alta gelecek sekilde tepsiye siralayin.
Yumurta sarisini uzerlerine surun.
Isitilmis firina suruyorup, hamurlar kizarana kadar bekliyoruz.
Iliyinca servis yapiyoruz.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
13 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Zeynep'ciğim,
Figen ile tanıştık ve iş yoğunluğunu ondan dinlediğim için onu çok iyi anladım. Çok da sevdim. İnsan hiç yabancılık çekmiyor ne garip değil mi?
Talaş böreği üniversite yıllarımızda Bornova'daki Beyaz Fırın dan yediğimiz en güzel tadtı diyebilirim. İnsanı geçmişe götüren şeyler vardır ya benim için de talaş böreği güzelim öğrencilik yıllarımı hatırlatan bir yiyecek. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
çok güzel olmus,sevgi,ali
Merhaba Bocuruk,
Bir Izmir ziyaretimde umarim bizde tanisiriz sizinle. Talas boregini bende ilk olarak ogrenci iken calistigim bir fabrikada yemistim, eve gelip anneme soylemistim hatta.
O zamandan beri evimizde hos bir lezzet.
Tesekkur ederim yorumun icin.
Gorusmek uzere.
Sevgi,Ali,
Tesekkur ederim ziyaretiniz icin.
Zeynep
Sevgili Zeynep, cok güzel bir tat bu. Ben de her zaman Lozan pastanesinde yerdim, coktandir yemedim. Insallah hala eskisi gibidir tadi. Evde de senin tarifinle deneyecegim.
Sevgiler
Merhaba Tata,
bu tarifle herkes biraz gecmise gitti sanirim, sevindim nostaljik bir lezzet demek talas boregi.
Evde denersen eminim sende o lezzete ulasacaksin.
Ziyaretin icin tesekkur ederim.
Zeynep
Merhabalar,Talaş böreğini çok severek yeriz.Sizde çok güzel yapmışsınız.Yapanlar bunu çok güzel yapar.Elinize sağlık..sevgiler..neriman
Merhaba iyi sağlık, huzurlu, neşeli ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle…
Sevgili Zeynep,
Ne güzel nostalji yaşatıp bizleri taaaa eskilere götürdün.Ellerine ve emeklerine sağlık canım.Talaş böreğinin hepimizde çok güzel anıları olduğu kesin.))
Sevgilerimi gönderiyorum.
Sevgili Zeynep
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...Herkes gibi ben de eskiyi hatırladım, ilk yediğimin tadını daha geçenlerde annemle anmıştık...
Sevgiler
Ellerine sağlık Zeynep abla. Güzel bir hafta diliyorum sizlere.
Sevgili Zeynep ve Figen galiba cok yogunsunuz saniyorum.Güzel yenek tariflerini özlüyoruz.
Biraz sikayetciyim.
Saygilarla.
Merhaba sevgili Neriman, tabakta, damaktadi, Eda ve tuhfe,
yorumlariniz icin tesekkur ederim gercekten.
Herkesi biraz gecmise goturdugum icin sevindim acikcasi, gecmisimizi hatirlayarak ileriye dogru adim atmak en guzeli degil mi?
Sevgilerimi kabul edin.
Zeynep
Merhaba Sayin Erdil,
Siteminizde haklisiniz sanirim,
sicaklik, yogunluk derken pek fazla guncelleyemedik blogumuzu.
Ilginize cok tesekkur ederiz,
herzaman bizimle oldugunuzu biliyoruz.
Saygilarimla,
Zeynep
Yorum Gönder