Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Hirsizlik ve Utanmazlik

Gelismelerle ilgili durumlari sevgili Tijen Inaltog'un sitesinden ogrenmeye devam edecegiz.

ISKENDERIYE.COM'UN ALT SITESI GURME.NET'IN HIRSIZLIGI VE UTANMAZLIGI
BU YAZIYI WWW.ISKENDERIYE.COM SITESININ ALT SITESI OLAN WWW.GURME.NET SITESININ YUZSUZLUGUNU IFSA ETMEK ICIN YAZIYORUM. EGER OTOMATIK OLARAK ALIYORLARSA YAZI VE RESIMLERIMIZI, BUNU DA YAYINLAYACAKLARDIR. SIZLERDEN RICAM SIZLER DE SITELERINIZDE BENZER YAZILAR YAYINLAYINIZ KI ONLARI DA YAYINLASINLAR. SADECE BEN SEN O DEGIL, NEREDEYSE TUM YEMEK BLOGLARININ YAZILARI (KI ARALARINDA OZELLERIMIZ DE VAR, YANI IC DOKTUGUMUZ, GURME.NET SITESININ OKURLARINI NORMALDE ILGILENDIRMEMESI GEREKENLER DE. USTELIK BU ISI 2005 YILININ HAZIRAN'INDAN BERI YAPIYORLAR. SAYFANIN SAG TARAFINDAKI ARSIVLERDE EMINIM KENDI ADRESLERINIZI VE YAZILARINIZI DA BULACAKSINIZ. TESADUFEN GORMESEK DAHA DA DEVAM EDECEKLERDI.

1 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

tijen hanimla yaptigimiz Telefon gorusmesi uzerine gurme.net iki gun kapali kaldi.
Ancak ortada illegal bir durum soz konusu olmadigi icin hem siteyi aktif etmek
hemde aktif ederken kendilerinden ozur dilemek zorunda kaldik.

1 - RSS leri acan sizlersiniz RSS zaten bilgilerinizin baska sitelerde yayinlanmasi icindir. gurme.net te sizin olmasini istediginizi yapiyor ve yaparken de wordpress ( www.wordpress.com ) adli yasal yazilimi kullaniyor. Bu yazilim zaten RSS lere baglanirken alinti yaptigi siteleride her makalenin altina ekliyor.
2 - Tabiki ,siz ( tijen haniminda dedigi gibi ) soyle savunma yapabilirsiniz." Ama biz free bloger kullaniyoruz ve RSS onunla geliyor. Ben RSS nedir bilmem ki ?" .. ancak bu savunma gurme.net i suclama yada isfa etme yada hakaret hakkini vermez.
ornegin ; ben sizler gibi yemek yapmaktan anlamam , birakin yemek yapmayi cay yapmaktan acizimdir. ve ne zaman mutfaga girsem kesin birseylere zarar veririm. altini yaktigim caydanliklarin sayisini ben bile bilmiyorum.. ama bilmiyorum yada bu konuda becerim yok die , yaktigim caydanliklarin zararini suana kadar kimseden talep etmedim ve kimseyide suclamadim.
Size RSS nin size faydasinida anlatayim ;
1 - RSS ler yardimi ile baska siteler sizin yazilarinizi sitelerinde yayinlarlar ve ordan size geri donen linkler size trafic saglar vede arama motorlarinda ratinginiz artar.
2 - RSS lerinizde sadece ozet verebilirsiniz boylelikle yazinin tamamini okumak icin sitenize donmek zorunda kalirlar - ornegin , yemegin ismi ve ufak bir aciklamasini rss den paylastirirsiniz ancak tarif icin sitenize gelmek zorundadirlar.

umarim aciklamalarim yeterli olmustur.

Saygilarimla ,

Turkay DARCAN
Aynet Bilisim Teknolojileri A.S.