Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Patlıcan Silkme



Önce Hayırlı Kandiller diliyorum.
Miraç Kandiliniz Kutlu Olsun...
Ülkemiz ve Dünya için hayırlara vesile olsun inşallah.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Yaz aylarının serin ve pişme şeklinden dolayı son derece hafif bir sebze yemeği.
Evimde çokça yapardım, Cafe açılınca da Zeytinyağlı çeşidi olarak tezgaha yapmaya başladım. Aslında üzerine ya da yemeğin içine bir miktarda maydanoz serpmek çok yakışıyor. Ancak Cafe de yemek yiyenlerin zevkleri farklı olduğu için ben maydanoz serpmiyorum, sürekli aynı kişilere servis verdiğim için zamanla neyi nasıl tükettiklerini öğreniyorsunuz...

Bu sezon da bitmeden yayınlamak istedim. Zira bu hafta da oldukça koşturmalı geçti.
Ayrıca bir haftadır bilgisayarımda anlamadığım bir problem yaşıyorum, yemekvebiz mail grubumuzun ana sayfasında işlem yapamıyorum, blog sayfasına da resim yüklemek için epeyce uğraştım ?

Neyseki eşim yeni bir Lop Top alıyor , umarım onda bu sorunlar hal olur. Ve belki mevcut bilgisayarımı da Cafe ye taşırım. Orada İnternet bağlantısını çözebilirsem çok mutlu olacağım. Böylelikle eskisi gibi gün içinde de sizlerle ve yemekvebiz mail grubumla olacağım:) Geceden geceye maillere bakıp işlerinizi yapmaya çalışmak çok zor oluyor. Küçük bir yavrunuzda varsa eğer.

Lafı çok uzattım:) Tarifimiz aşağıda...

İyi bir hafta diliyorum hepinize, sağlıkla...


Patlıcan Silkme

malzemeler

o 5 adet patlıcan
o 6 adet domates
o 3 büyükçe soğan
o 7-8 diş sarımsak
o 5-6 sivri yeşil biber
o Zeytinyağı
o Tuz, karabiber


yapılışı


1. Patlıcanları alacalı soyalım

2. Büyüklüklerine göre uzunlamasına 2 ye veya 3 e, hatta 4 e bölelim. Ölçü olarak işaret parmağınızın uzunluğunda ve yaklaşık 2 parmak kalınlığında olmalı. Patlıcanların acısını almak için bol tuzlu suda en azından 10 dk. bekletelim.

3. Soğanları piyazlık keselim ( yarım ay şeklinde ) , domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim ya da rendeleyelim, sarımsakları ayıklayıp bütün bırakalım, biberleri temizleyip küp keselim.

4. Önce tenceremize zeytinyağımızı koyalım, ardından soğanların yarısını serelim

5. Üstüne patlıcanlarımızın yarısını dizip, domateslerimizin yarısını serelim, sarımsakları serpiştirelim ve biberleri ekleyelim.

6. Ve yine soğan, patlıcan, domates şeklinde işlemi yapıp tuz, karabiber ile tatlandıralım

7. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tencereyi asla kasıkla karıştırmıyoruz, sallayarak dibini tutmasını engelliyoruz o kadar. Gerekirse 1-2 fincan sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakıyoruz. Genelde domateslerin kendi suyu yeterli geliyor.


Afiyet Olsun,
Figen K.

18 kişi ne demiş, ne sormuş:):

vintage biscuit dedi ki...

canim kandilin mubarek olsunn !!!
patlicani cok severim , herseye cok yakisiyor ve yemekten keyif aliyorum !!!
bu arada havuclu keki yapicam yakin bi zamanda . Ali bey onuda cok seviyomus bi yolla ogrenmis olduk :)))
bi bardak siviyagla dahami guzel oluyor kek ?

ERDIL dedi ki...

Almanlar bile Patlicani sevmeye basladilar bir kac arkadasima sizlerin site adreslerini verdim oradan takip ediyorlar.Tabii yazilarinizi bilgisayar programi ile tercüme ederek takildiklari yerlerde ben yardimci oluyorum.Bakin Bilgi sayarinizi degistirseniz bile ayni sorunlari yasiyacaksiniz.Bu cihazinizdan kaynaklanan bir sorun degil.Yazilarinizi ölü zamanlarda yazip tarih ve saat ayarlarinizi yapin ana santrale yüklenme olmadigi zaman dilimleri icinde yayinliyabilirsiniz.Tipki el tlf.larinda görülen hatlarin cökmesi veya tikanmasi gibi.Resim yükleme problemi ise Kullandiginiz Internet sitenizin Exstra kismini tiklayin.Orada en alt bölümünü de tikliyarak ayar kismina gecin.Tempörar kismini silin Cookes bölümünü bosaltin.Acikcasi siz internete girip de dolasmaya basladiginiz zaman her gittiginiz yer ve islem sizin bilgisayariniz tarafindan kayda aliniyor.Bu da calismis oldugunuz her hangi bir islemde yavaslamaya neden oluyor.Resim yüklemesi yaparken gecis aninin bir zamanlamasi vardir
bilgisayariniz o anda agar calistigi icin zaman suresini asar ve resim islemi olmaz.Eger dedigim gibi bu sayfayi devamli bosaltirsaniz hem cabuk islem yapar hem de resim yüklemede sikinti cekmezsiniz.Bu konu detaylari ile Blog yardin bölümünde anlatilmistir.Hepinizin ailecek Mubarek kandilini kutlarim.
Sayg.Sevg.

Adsız dedi ki...

Selam, yemek çok güzel görünüyor.

Kandilin mübarek olsun..

ZeYNeP dedi ki...

Biskütüm,
Ali ye kek yapack olman ne iyi:) O guzel Tart tan sonra yakısır:) 1 bardak sıvı yağ ile evet guzel oluyor, öyle dene şeker..İkinize de şimdiden afiyet şeker olsun...

Erdil Babacım bilgiler cok teşekkür ederim, Cookes leri temizliyorum düzenli olarak, ancak Yahoogrubumun ana sayfasında hiç işlem yapamıyorum ? tıklayınca bos sayfada takılıp kalıyor?

Pembeli, çok teşekkür ederim, senin ve aileninde kandili mübarek olsun..

Teşekkür ederim hepinize,

Figen

Adsız dedi ki...

Merhabalar hemşerim,ziyaretinize çok memnun oldum.Bir hemşerimle daha tanışmak beni çok mutlu etti.Ben Gaziemirliyim.İş gereği 6 yıldır Kayseri'de yaşıyoruz.Umarım sık sık görüşür,msjlaşırız.Patlıcana biz de ailecek bayılırız.Yaz günlerinin baştacı bir sebze.Yemekte nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Ayrıca Kandilinizi de kutluyor,tüm dualarınızın kabul olmasını diliyorum...

ArMeda dedi ki...

Figencim merhaba patlıcan nefis görünüyor ellerine sağlık.Kandilinde mubarek olsun canım sevgiler...

ZeYNeP dedi ki...

izmirim hosgeldin:) Evet bende İzmir gecen her sayfaya mutlak yorum bırakırım. İZmir li blog az cunku, mutlaka tanısmak isterim geldiğin bir donemde..

armeda, sağolasın canım. Seninde mübarek olsun kandilin,

teşekkür ederim,
sevgilerimle,

Figen

cenebaz dedi ki...

Yazın en sık yaptığım yemeklerden biri bu. Üstelik ben öyle sıralı falan dizmeden ,hepsini çiğden koyup pişiriyorum. Bir de genel de sabahtan pişirip dolaba koyuyorum. Akşam soğuk soğuk daha lezzetli oluyor,hele ki İzmir'in bu cehennem sıcağı günlerinde.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Figencim,
Kandilin mübarek olsun canım.

Patlıcan silkme harika olmuş canım,ellerine sağlık.Görüntüde çok süper görünüyor.HARİKASIN...

Sevgiler

Nezaket dedi ki...

Merhaba, Patlican silkme tam yaz yemegi, bizde cokca yaz aylarinda tuketilir. Bende daha onceki aylarda yayinlamistim blogumda tarifini. ellerine saglik, sevgilerimle

birisinin yeri dedi ki...

allaaaah işte patlıcan dedin mi duracaksın....herhalde dünyanın en lezzetli sebzlerinden biri olsa gerek..o ne güzel öyle..iyi ki şu an saat tam 12:45...öğlen arasındayım...aslında bu iyi fikir öğlen arasında gireceğim bundan sonra sitenize.:)))
aklıma gelmişken, bu fotoğraf girememe ile ilgili blog yardım merkezine mail atmıştım...
picassa adlı programı kullanmazsanız işiniz zor olabilirmiş..haberiniz olsun :))

pınar dedi ki...

eline sağlık figen. annem de yapar bu yemeği. çok lezzetli olur gerçekten.

ZeYNeP dedi ki...

Çenebaz , sana kesinlikle katılıyorum dolaptan cıkarıp buuuzz gibi yiyeceksin mis misss...

damaktadı, sağolasın canımm.Gorusuruz..

nezaket, evet bu yemegi cokca arkadasım yapıyor,birazdan senin sitede bulacagım tarifi merak ettim:) Eline saglık seninde.

baver, çık gel burda ikram edeyim diyecegim ama?:)
Program olarak picassa ve Hello var, ama sorun programda değil benim pc deymiş:) Değiştirdik umarım artık sorun olmaz, dayanamadı bu kadar bilgiye PC :)

pırtıkım, evlim, mutlum vede işssizim:)) Nasılsın, cok özledik seni gulum... Bırak milyonlareca işi, sen kendine bak iyi ol, ve gel artık aramıza bekliyoruz :)

pınar hoşgeldin,anneciğine sevgilerimi iletirmisin lütfen eline saglık..


teşekkür ederim hepinize,

Figen

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Figencim,
Sana ve ailene çok güzel bir hafta sonu diliyorum,her şey gönlünce,dileğince olsun..

Sevgiler

Gül

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Figencim,
Harika bir hafta diliyorum.

Sevgiler,
Gül

ERDIL dedi ki...

Figen kizim nerde güzel tarifler bekliyoruz.....

ZeYNeP dedi ki...

Gül cüm teşekkür ederim ziyaretlerin için.

Erdil babacım sağolasın, eksik olma.Oyle yogunum ve karmasa varki su sıralar nete 15 dk. girip acil işlerimi yapıp cıkıyorum, Cafe de işler cok karısık sorma:) Ne gun dinlenecegim acaba:) son 4 gundur tatlı tarifi ekleyecegim ekleyemedim gitti.

Sizede uğrayamadım epeydir bu gece inşallah.
Sevgilerimle,
Figen

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Figenciğim,ellerine sağlık,patlıcanla yapılan bütün yemeklere bayılırım...
sevgiler..