Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Blog Denemelerim - Figen






Bu denemelerim sanırım 2005 yılının son aylarındaydı ?

Sonradan da epeyce denemelerim oldu , ancak bazılarının resimlerini çekemedim , bazılarını ise daha temize çekip yazamadım..















Elma Ezmeli Muffin
Bu güzel şık “Elma Ezmeli Muffin” ler, Sevgili Özgül ün tarifleriydi. Tarifi Yemekvebiz mail grubumuza atmıştı, elmayı oldum olası çok severim, üstelik içinde elma ile muffin fikri çok hoş geldi .
Gruptan not edip yapmıştım, Özgül cüm daha sonra kendi sayfasında da yayınladı, ve ben çok memnun kaldım bu tariften. Ben, eşim ve oğluşum da:) Tarifi iki kalıpta yaptım. Slikon kalıplarımda ve metal Muffin kalıplarımda. Bu sebeple 2 ayrı resim çekmiştim o gun , dayanamadım her ikisi de çok güzel görünüyordu çünkü...
Tarife Buradan ulaşabilirsiniz.
Ellerine sağlık Özgül cüm:)










Hurmalı Turta

Başkaca denediğim tarif, her zaman sayfasını ilk günden bu yana, zevkle takip ettiğim Mine.









"Hurmalı Turta" Mine de tarifi hem grubumuza attı, hem de sitesinde yayınladı. Sitedeki resmi görünce ben durabilir miyim hiç. Aynı gün o tarifi de yaptım.Hurma iyi olmasına iyiydi de, benim o gün evimde İncir vardı ve ben tarifi İncir le denedim, sonuç süper ..
Mine nin tarifine de
buradan ulaşabilirsiniz.

Ellerine sağlık Mine cim:)

Blog denemelerim şu anda bu kadar..

Son dönemlerde Cafe de, Bankanın eğitimlerinde yaptığım kek, poğaça vb. tarifler ve diğer tariflerim var, onlarıda yazacağım.

Çaylı Kek,
Havuçlu Kek,
Z.yağlı Sarımsaklı havuç Salata,
Z.yağlı Patates ve Havuç,
Roka Salatası,
Yoğurtlu Deniz Börülcesi,
Zeytinli Patlıcan Salatası
Tavuk Kalamar
Sodalı Kek ( Hareli Kek )
Lorlu Salatalık Ezme
Sodalı Havuç


Tariflerin resimleri hazır , ancak daha oturup temize çekmem gerekiyor. Umarım bu tariflerde seneye kalmazlar:) Diğerleri gibi !.. Geçen seneden beri bekleyen tarifler...


Vakit buldukça yazacağım inşallah. Bir çoğunu ben yazana kadar önemi gidiyor, veya başka bloglarda denk geliyorum, eh biraz bekliyoruz vakit geçsin diye vs. derken böyle depo da kalıyorlar:)
“Depo” ifadesini Mine den kopya çektim:) Bu ifade bana cuk diye oturdu zira...

Hepinize iyi bir hafta diliyorum, yüreğiniz sıcacık , mutlu ve huzurlu olun...

Sevgilerimle,
Figen Karavaş

5 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Figen'cim gruba yazin gelince hemen Siteye baktim ve sahane bir görünümle sunumla karsi karsiya geldim. Ellerine yüregine saglik, cok nefis bir görünümleri var tadlarini zaten biliyorum :) hemen birer tane almak icin uzanmak geldi icimden. Hele beyin ve oglusunun begenmis olmalari beni dahada mutlu etti. Diger yazdigin denemelerinide merakla bekliyorum, iclerinden cok dikkatimi cekenler oldu.Tesekkürler canim.
Sevgilerimle

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Bende bu tarifi deneyenlerdenim, cok guzel bir lezzet. Figencim ellerine saglik, sayende Ozgul'e buradan tekrar tesekkur ediyorum bende.
Sevgilerimle.

Safran dedi ki...

Harika görünüyor Figenciğim, nefis, hakikaten Özgül doğru söylüyor, insanın uzanıp bir tane alası geliyor mufinlerden, ellerine sağlık canım, yarın ben de deneyeceğim, en içten sevgilerimle...

Safran

ZeYNeP dedi ki...

Özgül cüm tarif için tekrar teşekkür ederim,sağolasın:) Gel yapıp beraber yiyelim:)

Zeynep cim bu sefer ortak olamadı blog denemelerimiz değil mi?)

Safran cım teşekkür ederim, yaparsan bekliyoruz yorumunu Özgül le birlikte:)

İyi haftalar hepinize ben işe gidiyorum:)

Figen

Adsız dedi ki...

Figen'cigim, ben tavuk kalamari, zeytinli patlican salatasi ve lorlu salatalik ezmeyi bekliyorum. Aslinda listenin hepsini istiyorum ama, yüzsüzlük yapmiyim simdi :) Iyi pazarlar canim...