Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

KIVIRMA

Merhaba
Bu boregi kayinanne yapar. Bende ogrendim. Cok pratik bir tarif.
Ozellikle aksam eve gelince hemen ne yapsam diye
dusundugunuzde yapilacak bir tarif. Gectigimiz gunlerde
arkadasim Istanbul'dan taze yufka getirince hemen bende yaptim.
Eskisehir'de cok fazla yapiliyor bu borek.


Malzemeler

3 yufka
1 su bardagi yogurt
2 yumurta
1 su bardagi ufalanmis beyaz peynir
1/2 cay bardak sivi yag ( normalde 1/2 su bardak )

Hazirlanisi

Yufkalari yagladiginiz tepsiye buzdurerek koyuyorsunuz.
Normal tepsi boregi gibi degil, kumastan hani buzguler yapariz ya
ayni onun gibi. 3 yufkayida buzdurerek tepsiye koyduktan sonra
diger butun malzemeleri baska bir kapta iyice karistiriyoruz.
Sonra tepsiye buzdurdugumuz yufkalarin uzerine dokuyoruz karisimi.
180 C de isitilmis firinda alti ve ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
Kisa surede hazir olan bir borek. Yaninda uzum hosafi ile cok
guzel gidiyor. Ben bunu filo yufka ile de denedim, ama bizim
Turk yufkasinin verdigi lezzet gibi olmuyor nedense.

Afiyet olsun.

Zeynep T.

31 kişi ne demiş, ne sormuş:):

ÇEŞNİ dedi ki...

Kayınanne ya:))
hiç tarife bakmadan direk bu kelimeye odaklanmışım:))) severim seni:))
eline sağlık gelin hanım:))2 martta geliyorum ...2 hafta mutfak görevi demektir bu:))
öpüyorum seni eline sağlık
aynur

Adsız dedi ki...

Zeyneeeep, bizimkiler de yapar bunu. Öyle güzel olur ki. En sevdigim böreklerden biridir. Ve gercekten üzüm hosafi ile cok iyi gider. Bir de durup, biraz lastiklesince, daha bile cok severim :) Ellerine saglik canim, mideler bayram etsin biraz degil mi?

Sevgiler, Mine

Adsız dedi ki...

pratik bir börek elinize sağlık. İki kat yapılsa su böreği gibi olurmu acaba?

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Güzel tarifleriniz için çok teşekkür ederiz. Bu böreğin yapımı da çok kolay gözüküyor.. yanlız bir şey soracaktım.. Peyniri yufkaların arasına değil üstündeki karışıma ekliyoruz öyle mi?

Çok teşekkür ederim.

Sevgiler..

yasemin

ZeYNeP dedi ki...

Banucum, yap inan cok kisa surede ikrama hazir oluyor, sonuctan haberdar etmeyi unutma.

Aynurcum, valide kelimesini sevmem pek, o yuzden kayinanne demek daha hos geliyor kulagima nedense:)) hadi gel, kizinda ozlemistir senin yemeklerini :))

Mine'cim,evet cok yapiliyor bu borek, ama yufka olmayinca filolarla denedim leziz olmadi, Turk yufkasi ipip ipil oyle ince ve guzeldi ki,

Sude, 2 kat denemedim, neden olmasin, cunku cok yumusak oluyor, denersen yazarmisin bize de.

Sevgili Yasemin, kesinlikle yufka aralarina birsey koymuyorsun, tum malzemeyi karistirip yufkalarin uzerine dokup firina suruyorsun.

Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin.
Deneyen dostlardan sonuclari yazmalarini bekliyorum.
Sevgilerimle.
Zeynep

IPEK dedi ki...

Merhaba
Bu boregi ben de yapiyorum ama yufkaları butun olarak kıvırmıyorum, 4 parmak kalınlıgında seritler keserek kıvırıyorum. bir de üzerine sizin malzemelerinize ek olarak patates rendeliyorum.
Sevgiler

evcilkedi dedi ki...

Tıpkı babaanemin yaptığı gibi Zeynep, ellerine sağlık. Yufka olsa keşke ben de yapabilsem. Üzerine kaymak da çok yakışıyor. Sizinkiler bayram etmiştir:-)

ZeYNeP dedi ki...

Ipekcim, senin soyledigin sekli ile de denemek isterim. Patatesleri haslayip rendeliyorsun sanirim degil mi?
Bir daha Turk yufkasi buldugumda, ya da kendim actigimda bu sekilde denemek isterim.
Tesekkur ederim.
Zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Evcilkedi, bak kaymakla hic denememistim, aklima soktun simdi :))
bu yakinlarda Turkiye'den kimler var bir sehri talan edeyim bakayim...
Sevgilerimle.

Zeynep

Toplu İğne dedi ki...

Zeynepcim,
çok güzele benziyor."Yemek ve biz"de günlerdir dolanıyorum, okadar çok güzel şey var ki, hangisini seçeceğim bilemedim. Benim hayatımdaki ilk altın günüm var ve bir sürü obur ötesi pasta-börek canavarı arkadaşım geliyor ve ben bu konuda zır cahilim.benim gibi bir amatöre ne önerebilirsin?
not:ben bilmiyorum da yazdıklarından merak ettim;sen nerde yaşıyorsun allasen? ben nedense seni İzmirli ama eş durumundan başka bir şehre göç eylemiş sanırdım. Çözemedim.
sevgilerimle

ZeYNeP dedi ki...

toplu ignecim,
senin yorumlarina biraktim sorularina yanitlari :))

Zeynep

Adsız dedi ki...

zeynepcim,

senin bu boregi arnavut olan ddem ananeme yaptirirmis adi da kaymakli kirma borekti. tereyagive loricine konur uzerine de gercekten kaymak ,yumurta ve yogurt karistirip dokulurdu.o piserken butun mutfak mis gibi sut kokardi.

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Aylin,
kaymak konuldugunu bilmiyordum bende,kayinannemin annesi bulgaristandan gelmis, o cok yaparmis rahmetli, ama bir daha sefere kaymak koyacagim.
Tesekkur ederim.

Zeynep

Sibel dedi ki...

Çook güzel ve pratik bir börek, ben bile yapabilirim:)) Ellerine sağlık ablacım! (bunları yapıp da yemiyorsan iradene hayranım!!)

Adsız dedi ki...

sevgili zeynep,
biraz once ginger snaps tarifi okurken tesadufen oglusunun sitesine girdim ve bayildim.benim kizim zeyno da 2002 dogumlu.tumcocuklari allah anne babalarina bagislasin

pınar dedi ki...

zeynep ben de yaparım bunu. çok güzel oluyor. evde de tam 3 yufka vardı zaten:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, babannemin,anneannemin,annemin daha doğrusu Rumelili olan herkezin yaptığı benim en çok sevdiğim,abimin bir oturuşta bir tepsi yediği börek.
Rumelili olduğumuz için biz ona kırma yada kesme deriz. Bizdede kaymaklı yapılır varsa tabi. Yanında içilen kompostoya da soğukluk denir. Ellerinize sağlık

ZeYNeP dedi ki...

Sibelcim,
dusun yasadigim iskenceyi, yapiyorum sadece tadina bakacak kadar yiyorum, yoksa hepsini yerim :))
Pinarcim, yap inan cok seveceksiniz sizde..
Sadiye hanim, benim kayinannenin anneside Rumeli'den. O yuzden bende ogrendim, kaymakla yapildigini soylemedi yalniz bana, bir daha yufka bulunca kaymakli deneyecegim ozellikle. Yorumlarda bircok dost kaymakli soyledi, merak ettim acikcasi.
Dentista- Aylincim, akranlar demek bizim Zipzip ile Zeyno. Eylul dogumlu Zipzip, abimizde eylul dogumlu ama o 21 yasinda artik :))

Tesekkur ederim ziyaret ve yorumlariniz icin.
Sevgilerimle.
Zeynep

Adsız dedi ki...

benimde bir sorum olacak börek cok ilgimi cekti yanliz tepsi derken normal bildigimiz büyük firin tepsisimi ince olmazmi onda

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Sevilay
benim kullandigim tepsi,
cam dikdortgen isiya dayanikli tepsilerden, olcusunu su an yazamiyorum, isyerindeyim cunku.
Pasabahcenin dikdortgen tepsileri boyutunda.

Zeynep

Hanife dedi ki...

Burada satilan Turk yufkalari var. Onlarla olur mu acaba Zeynep, ne dersin?? Ayy nasil guzel gozuktu. Dolapda da hazir yufka var. Ama onlar biraz sert ve kalin oluyor.
Yiyenlere afiyet olsun, yapanin ellerine saglik..

Hanife dedi ki...

Burada satilan Turk yufkalari var. Onlarla olur mu acaba Zeynep, ne dersin?? Ayy nasil guzel gozuktu. Dolapda da hazir yufka var. Ama onlar biraz sert ve kalin oluyor.
Yiyenlere afiyet olsun, yapanin ellerine saglik..

Pitircik dedi ki...

Merhaba Zeynep,
Gercekten cok pratik bir borek. Farkli da..Malzemeyi yufkalarin uzerine koymak ilginc geldi bana. Turk yufkasi bulabilirsem mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik...
Sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Hanife, bizim burada da bir Turk bakkali var, hazir yufka geliyor ama birkac kere aldim kuflu cikti, birkacinda cok sert ve yirtikti derken vazgectim.
Dene bakalim seninkilerle nasil olacak?

Pitircik, bana gore kuzeydesin sen, kuzeyde Turk mali urunleri bulmak daha kolay oluyor. Kolay ve leziz, eminim yapinca seveceksin sende.

Tesekkur ederim.

Zeynep

Mr_TD dedi ki...

Bunun adinida cok sevgim,
Kütük pastadan sonra yeni favorum bu.

Adsız dedi ki...

merhaba zeynep cevabin icin sagol bendede var dikdörtgen cam tepsi bende hep onunla yaparim böregimi bu arada ben avusturyada yasiyorum sende yurt disindasin sanirim ben hep burada hazir türk yufkasi kullaniyorum evet bazen küflü cikiyor alirken dikkat etmek lazim ve hep cam tepsimde yaparim baya begenilir benim böregim(cok becerikli biri degilim ama neyse).tarifinide vereyim yapmak isteyen olursa 5 yufka(zaten pakette o kadar var)4 yumurta,yarim litre yada biraz daha fazla süt,125 gr tere yagi ben biraz tere yagi birazda sivi yag karistiriyorum ici icin peynir maydanoz.yagi eritip sütü ve yumurtayida karistiriyorum cam tesiyi biraz yagliyorum sivi yag ile sonra yufkalari parcaliyorum sosa batirip tepsiye diziyorum yarisinda arasina icini koyup devam yapiyorum en son kalan sosuda üstüne döküyorum yapan olursa gercekten güzel oluyor

IPEK dedi ki...

Merhaba, patatesi haslamadan cig olarak rendeliyorum. Zaten üzerinde çok kalın bir tabaka olacak sekilde rendelemedigim için pişebiliyor.

ZeYNeP dedi ki...

Ipekcim yanitin icin tesekkur ederim.
Sevilay tarifin cok hos, Turk yufkasi bulamaz isem normal kendim acip deneyecegim,
ellerine saglik.

Zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim, Babannemin pide adini verdigi hamur isini yapmissin, bayilirim, mis gibi sut ve peynir kokusu yayilir eve. Bende buradaki yufkalar ile denedim ama ayni lezzeti bulamadim. Burada satilan turk yufkasida sert oluyor. Turkiyeden gelirken getirdigim yufkalar ile muhakkak bir kere yaparim, bende de kenarda post edilmeyi bekliyenler arasinda, seneye artik...
Ellerine saglik pek guzel olmus:)
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

begenmene cok sevindim zeynep umarim yapincada begenir memnun kalirsin

ZeYNeP dedi ki...

Binnur'cum, bence seneyi bekleme,
senin siten iki dilde, bence yabanci dildede bunu anlatip sunmalisin, simdiden ellerine saglik arkadasim.
Sevgilerimle.


Zeynep