Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Asure















Merhaba
Asure zamani simdi yapmadan olmaz dedim, bu pazar evde olunca
bende asuremi yaptim.
Tarifimi gecen hafta Yemekbiz mail gurubumuzda paylasmistim.
Simdi goruntusu ile birlikte blog dostlarimizla paylasma zamani.
Hepimizin asuresini Allah kabul etsin.

Malzemeler:

1,5 bardak bugday
1/2 su bardak nohut
1/2 bardak kuru fasulye
1/2 bardak kuru borulce
2-3 yemek kasik bal
ben tatli severim asureyi bu sebeple 2.5 - 3 su bardak seker kullanirim.
1 cay kasik tuz
1 cay bardak pirinc
3 yemek kasik pekmez ( var ise evinizde),
kestane, portakal kabuklari kucuk dogranmis,
1 adet ince dilimlenmis elma, kuru incir, kuru kayisi,
kuru uzum, karanfil taneleri.
Severseniz birkac damla gulsuyu.
Uzerine susleme icin, susam, ceviz, findik, tarcin,badem, nar taneleri dileginize gore.

Nasil mi Yaptim?

Asurelik malzemelerin bir kismini bir gece onceden hazirlamaniz gerekiyor.
Ertesi gunu haslama ve karistirma isini yapabilmeniz icin.
Ben once bugdayimi yikiyorum, sonra biraz kaynatiyorum,
kapagini kapatip demlendiriyorum sabaha kadar. Diger bakliyatlar icin
sadece yikayip islatiyorum hepsini ayri kapta.
Sabah herbirini ayri ayri hasliyorum.
Bugdayimi pisirince icine yikanmis pirincimi ve haslayip suzdugum
diger bakliyatlari dahil ediyorum.
Uzumleri bir kasede suda bekletiyorum biraz,
portakal kabuklarimi dilimliyorum, elmalari ince dilimliyorum,
soyulmus haslanmis kestanemi, dogranmis incirimi, kayisimi
ilave ediyorum. Karanfilleri de.Bu sirada sekerimi yavas yavas
ilave ediyorum, sonrada bal ve pekmezi.
Su miktarina gelince bugdayi pisirmeye baslarken,
suyunu ayarliyorum, bugday seviyesinden
2 misli su ilave ediyorum tencereme.( eger pisme esnasinda su
azalirsa sicak su ilave edin) Tum malzemeler birlikte kaynarken
karistirmayi ihmal etmeyin ve ocaginiz cok harli yanmasin.
Son anda gulsuyunuzu ekleyin.
Sicakken kaselere koyun, uzerini badem, ceviz, findik,
tarcin, susam ve nar taneleri ile isteginize gore susleyin.
Allah kabul etsin.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

11 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Özgül dedi ki...

Zeynepcim, Allah kabul etsin ellerine saglik, bu pazar bende yapmaya niyetliyim. tarifi paylastigin icin tesekkürler canim.
Sevgilerimle

Nilay dedi ki...

Allah kabul etsin Zeynep Abla, afiyet olsun. Ben pidelerin tadini unutamadim. Lokanta pidesi gibi diyerek resmen senin pidelere hakaret ettigimi, ertesi gune kalan son pideyi yerken farkettim. Cooook tesekkurler Zeynep Abla bizlerle paylastigin icin. Iyi ki varsin.
Sevgilerimle
Nilay

mehmet livvarcin dedi ki...

Zeynepciğim, ellerine sağlık. Bi tabak da Bush'a yollayıver, sevaptır :))

yemekvebiz dedi ki...

Ozgul'cum, biz calisanlar ancak hafta sonu vakit bulabiliyoruz haklisin, asure vakit aliyor cunku. Ama sonunda da guzel oluyor.
Tesekkur ederim, sanada kolay gelsin hafta sonu.

Nilay'cim, pideleri begendigine cok sevindim. Gecen burada yasayan bir arkadasda yapmis, cok sevmisler, Houston'daki Turk lokantalari beni dava ederse karismam diye yazdim hatta :)))

Mehmet, asuremden mahrum kalsin bosver, bu ona bir ceza :)))
Tesekkur ederim yorumlariniz icin.

Zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim,
Allah kabul etsin canim ne guzel emek verip pisirmissin. Ben bu yil asuremi mayis ayinda yapicam, vakitsizlikten asure ayini degistirdim:))
Sevgilerimle

Age35 dedi ki...

Sevgili Zeynep Allah kabul etsin.Eşimin çook sevmesine rağmen bi türlü cesaret edipde yapamadım aşureyi.Kayınvaldemde o kadar güzel yapıyorki o nedenlede cesaret edemiyorumm

yemekvebiz dedi ki...

Binnur'cum cok guldum, Canada'ya mayistami gelecek asure zamani, ama normal, ancak yol alir :)))
Telasin cok bu ara normal.

Age35, sanlisin o zaman kayinvaliden yapiyorsa, sizde afiyetle yiyin.

Tesekkur ederim yorumlariniz icin.

Zeynep

Hülya YILMAZ dedi ki...

eline sağlık, Allah kabul etsin.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Zeynep'cim Houston'da mı yaşıyorsun? 1998 yılında eşimin işi nedeniyle oraya gelmiştim. 3 hafta kalmıştık. Çok gezmiştik.

yemekvebiz dedi ki...

Merhabalar Hulya hanim,
tesekkur ederim.
Sorunuza yanit vereyim evet houston tx de yasiyoruz. Cok iyi yapmissiniz, umarim yaz sicaginda gelmemissinizdir...Yazin cekilmez cunku burasi. Kis ve baharlar guzel houston'da.

Zeynep

Hülya YILMAZ dedi ki...

eylü-ekim ayıydı. çok sıcaktı. Türkiye'nin Adanası gibi. Nemli ve sıcak...
Ben klimalardan bina içinde üşüdüğüm zaman ısınmak için dışarı çıkıyordum...
eşimin bir arkadaşı yemeğe davet etmişti ve ekmek makinesinde pişmiş ekmeği ilk orda tadmıştım.
sevgilerimle.