Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Patatesli Lezzet ( Iskocya'dan)

Merhaba,
Bu tarifi arkadasim kayinpederinden ogrenmis.
Kokenleri Iskocya ya dayaniyor, Iskocya'da ozel gunlerde,
aile toplantilarinda yapiyorlarmis. Buyuk oglumun kiz

arkadasida Iskocyali, teyit etmek icin ona da yaptim yedirdim, inanamadi.
Benim nereden ogrendigimi sordu hemen. Patates yerine kabakda
kullaniliyormus bunuda ogrendim. Bir dahaki sefere kabak ile yapacagim.


Malzemeler :

Dikdortgen borcam icin
6 buyuk patates
2 buyuk kurusogan
2 yumurta
1.5 su bardagi rende kasar
1.5 su bardagi ezilmis kraker
200 gr tereyag
uzerine dilimlenmis ince kasar


Hazirlanisi:

- Patatesleri ve sogani dilimleyerek tencereye koyun.
- Su seviyesi malzemelerden biraz fazla olsun, haslamaya birakin.
- Haslanan patates ve sogan dilimleri suzguye cikarin.
- Borcaminizi yaglayin, hasladiginiz patates ve soganlari yerlestirin.
- Baska bir kap icinde 2 yumurtayi cirpin, 200 gr. erimis tereyagini
ilave edin.

- Tuzlu krakerleri ezin, 1.5 bardagi kadar olmali.
-Yumurtali, yagli karisima kasari dokun, sonrada krakerleri.
- Bu karisimi patatesli soganli malzemenin uzerine elinizle
yayin guzelce.

- Isinmis firina surun 200 C de 13 dk da pisiyor.
- Uzeri kizarmaya baslayinca da ince dilim kasarlari uzerine yerlestirip

firindan cikariyorsunuz, uzerini yagli kagitla ortuyorsunuz.
Sonrada iliyinca
servise cikariyorsunuz.

not: patates ve sogani hasladiginiz suyu dokmeyin, corba yaparken veya
pilav yaparken kullanin.


Afiyet Olsun.
Zeynep T.

24 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Dilek... dedi ki...

Zeynep, inanilmaz lezzetli gorunuyor!!! Ellerine saglik... Ama kalori hesabini hic yapmamak gerek :-)

just my stories dedi ki...

superrr, hemde cok pratik, hemen denemeliyimmm, yine 6. gobekten akraba bir yemek cikar ama olsun:)

Nilay dedi ki...

Zeynep Abla ay cok guzel gorunuyor. Ben bunu Turkiye'de yapayim. CAyin yanina (benim gunume denk gelecek te gidecegim zaman) nasil olur?
Dunya lezzetlerini ogrenmek ne guzel degil mi?
Sevgilerimle
Nilay

Pitircik dedi ki...

Gercekten de cok pratik bir lezzet. Bizimle de paylastiginiz icin tesekurler:)

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Dilek,
evet yag orani biraz yuksek, bir dahaki sefere sivi yag ile daha azaltarak deneyecegim, ama patates ve krakerler yuzunden yag tam geldi, sanirim kabakla denedigimde bu yag fazla gelebilir cunku kabak fazla yag cekmiyor biliyorsun.
Tesekkur ederim.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Banucum,
bende senin patatesli ekmegine bayildim, ne guzel kabarmis oyle, harika gorunuyor. Pratiklik konusunda haklisin, inan cok basit.
Birde sunu yazayim, evde kraker yoksa bildigimiz corn flakesleri
kullaniyor arkadasim, onu denemedim hic. Ilginc degil mi?
Sevgilerimle.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Nilaycim,
yap yap, once burada dene, patatesli ve kabakli iki ayri usul, degisik bir lezzet eminim konuklarin sever, ne zaman gidiyorsun Turkiye'ye.

Sevgilerimle,

Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Pitircik,
bende ziyaretin icin tesekkur ederim. Vaktinin kisitli aninda imdadina yetisen bir tarif olmustur umarim.
Tesekkur ederim.

Zeynep

Biyce dedi ki...

Çok pratik bir şeye benziyor.
Soğanlar problem olacak gibi ama yine de yapıp deneyeceğim.
Çalışan bayanların böyle hızlı ve değişik tariflere ihtiyacı oluyor.

dentista dedi ki...

sevgili zeynep,
senin zip zipin sugar cookielerini severek yapiyorum ama bir sorum olacak.cup olcusu olarak 250 ml lik su bardagi kullanmama ragmen kurabiye hamuru oldukca civik oluyor,buzdolabinda toparlanip kesilecek kivama geliyor.Dogrumu yapiyorum?
* bir kac sene once iskocyaya gitmistik,ruya gibi bir yer,yazin gunes gece saat 11 de batiyordu.tekrar gormeyi cok isterim.bu arada patatesli lezzet demissiniz ama orjinal ismini biliyor musunuz_
sevgiler

Mutfakta Zen dedi ki...

yasasin patates!
sensiz ne yapardik bilmem ki sevgili patates..
tijen

Hülya YILMAZ dedi ki...

patatesli herşeyi çok severiz. Bu da ilginç ve lezzetli görünüyor. Deneyelim.
Paylaştığın için teşekkürler.

Özgül dedi ki...

Zeynep'cim arkadaslarin fikirlerine katiliyorum. Patatesi bizde cok severiz. Cok nefis ve bir okadarda pratik belli. En kisa zamanda deniyecegim.Ellerine saglik canim.
Sevgilerimle

Nilay dedi ki...

Zeynep Abla, Allah kismet ederse mayista gidecegim. Mayisin ilk gunleri. Senin planlarinda var mi o aralar Turkiye'ye gitmek?

yemekvebiz dedi ki...

Biyce, sogan dograma konusundami sorun olacak diye dusundun, o konuda haklisin, tum puf noktalarini uyguladim, ama soganlarin gozlerimi yasartmalarina engel olamadim, cok pratik bir tarif gercekten, denersen yorumlarini bekliyorum.
Dentista,http://yemekbiz.blogspot.com/2005/08/sekerli-kurabiyeler-sugar-cookies.html bu linkteki kurabiyeleri yapiyorsun, tarifte 3.5 cup un kullaniyorum ben, kivam tam geliyor, orada da yazdigim gibi fazla yapip dolaba kaldiriyorum, kurabiye krizinde ilk yardima yetisiyor hemen.
Arkadasim Patatesli Pay olarak soyledi tarifi ama ben pay olarak gormedim, tam orjinal adini soracagim yarin tekrar.
Tsekkur ederim ziyaretin icin.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Tijen'cim,
Patates ve kabak, bende cok seviyorum, bende biran dusundum simdi ne yapardik acaba olmasalardi diye :)))

Hulya hn. deneyin, bende kabaklisini yapacagim kisa sure icinde, o da eminim hafif olacaktir. Denerseniz yorumunuzu bekleyecegim.

Ozgul'cum, umarim daha iyisindir artik, tsk ederim ziyaretin icin, evet sizde et yemeklerine meraklisiniz, onlarin yaninda cok hos gider deneyin.

Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Nilaycim,
ufukta bir gelisme yok su an.
Makara vereyim ac giderken benim icin, eskiler oyle derdi degil mi?
ardindan hemen gelmek icin:))))

opuyorum seni, bicirigi.

Zeynep

mehmet livvarcin dedi ki...

bi süredir hastaydım. ara verdimdi ama döndüm. tarif çok hoş görünüyo. patates çok büyük bir nimet ya. eline sağlık. döktürmüşsün yine valla

meliha dedi ki...

sevgili Zeynep, bu güzel tarifi bu akşam yiyecegiz. fırında pişmeyi bekliyor. ben sebze çorbası için ayırdıgım 1 sap pırasa ve bir avuç kadar karnabahari da ekledim. ama onları en kenara koydum. bence onlarla da güzel olur bakalım akşam görecegiz.
kraker olarak tuzlu krakerlerden kullandım . ama bir an acaba bu etimek tarzı bir kraker olmasın dedim. inşallah dogru kullandım. yagını da daha az koydum, krakerler de yaglı diye düşündüm. sogan konusunda sana nacizane bir tavsiye, soyma ve başini kesme işlemini musluk suyunun altında yaparsan, dograma sırasında gözlerin çok yanmaz. alerjik oldugum için benim de gözlerim çok hassas, bana iyi geldi. ben yemeklerde bol sogan kullanırım, bu yöntemle pek yanmıyor gözlerim.
En kısa zamanda Türkiye ve ailene kavuşman dilegigle sevgiler. Meliha

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Livvarcin,
kardan adam yaparken demek usuttun, dikkat et kendine gecmisler olsun, tesekkur ederim guzel sozlerine :))

Meliha'cim, merakla bekliyorum sonucu, eminim sizde seveceksiniz,
pirada iyi fikir ama, sogan konusunda ayni uygulamayi yaptim, inan tum puf noktalarini, bende senin gibi alerjikim hemde hat safhada ama hep sorun tekerrur etmistir, sogani bende cok kullaniyorum, cunku Turk yemeklerinde ozellikle en guzel lezzet kaynagi.
Sevgilerimle.
Zeynep

annelog dedi ki...

Zeynep Merhaba,
Ben tuzlu krakerde takıldım:(Acaba tam olarak ne kullanılıyor. Yanlış birşey yapmadan önce sormak istedim. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler.

yemekvebiz dedi ki...

Sevgili Annelog,
hala varmi Turkiye'de bilmiyorum, tac kraker vardi eskiden, o tur kraker kullandiklarim benimde. Kucuk kare krakerlerden, benim kullandiklarim : bu cinsten, fikir vermesi icin linki kopyaladim sana.
Sevgilerimle.

http://www.nabiscoworld.com/brands/brandlist.aspx?SiteId=1&CatalogType=1&BrandKey=premium&BrandLink=/premium/&BrandId=80&PageNo=1

annelog dedi ki...

Tamamdır, çok teşekkürler:))

yemekvebiz dedi ki...

Patatesli olursa potato casserole
kabakli olursa squash casserole deniyormus. Bugun baska bir iskoc arkadasa sordum :))

Zeynep