Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Taze Kırmızı Biber Ezmesi



Bu ezmeyi Temmuz ayında yapmıştım.
İster kahvaltıda, isterseniz akşam yemeğinde, isterseniz meze olarak
sunabilirsiniz. Ben her şeklini seviyorum.

Ya daaa Yılbaşı gecesi minik kızarmış ekmeklere sürüp servis yapın,


Malzemeler
4-5 taze kırmızı biber ( közlenmiş )
7 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
100 gr. Kadar beyaz peynir
1 çay kaşığı kimyon, acı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Yapılışı
· Közlenmiş ve kabukları soyulmuş kırmızı biberleri rondo veya robaottan geçirelim
· Daha sonra sırası ile domates salçasını, çatalla ezilmiş peyniri ve ezilmiş sarımsakları ekleyelim karıştıralım
· Zeytinyağını ilave edelim
· Kimyon, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim
· Servis kabına alalım

Mümkünse bir gece bekletelim , tadı bir gün sonra çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun
Figen

10 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Sibel dedi ki...

Demek Temmuz'dan beri saklıyorsun bu tarifi Figen! Bayılırım közlenmiş kırmızı bibere.. Zzeytinyağlı sarımsaklı cevizli bir sosla çok severim, kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte harika olur. Eline sağlık!

ZeYNeP dedi ki...

Sibel cim:)) Evet Temmuz dan bu yna durmus. Ben yapıyorum ve bırakıyorum draftta bekliyor oyle. Daha o kadar cok tarif var ki bekleyen:) Çok guzel oluyor cevizlede evetttt!

sevgilerimle
Figen

ÇEŞNİ dedi ki...

Şekerim..bi de içine ceviz koy bence...bende yapıyorum arada sırada..harika bir lezzet..ellerine sağlık..muck
aynur

pınar dedi ki...

figen harika bir tarif. hep sevdiğim şeyler var içinde. hemen dondurucudan bir poşet közlenmiş kırmızı biber çıkarayım:)

ZeYNeP dedi ki...

Aynur cum tamam cevizde koyacagım sonrakinde:)

Pınar cım afiyet olsun simdiden begenirsen yorum beklerim:)

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Efendim bir kirmizi biber delisi olarak su tarifi eklemeden gecemeyecegim.Ukalaligimi mazur gorun...

Bu hazirladiginiz karisim enfes olmakla beraber, icine cekilmis ceviz ve kiyilmis pastirma veya sucuk ekleyin.

Firindan ekmek hamuru alin veya kendiniz mayalayin.
Hamuru zeytinyaga batmis ellerle acin(yag ile kolay aciliyor) actiginiz yere bu icten koyup rulo yapin.

Ruloyu 3 parmak genisliginde kesin.Kucuk rulolar elde edeceksiniz boylelikle...

Ustune yumurta sarisi surup 200 derece firinda pisirin.

Biz Kanada'da ayda yilda bir Turk pastirmasi buldugumuzda yapariz bunu birkac arkadas, aglaya aglaya yeriz.

ZeYNeP dedi ki...

Benol hosgeldin, merhaba,
Efendim ne demek ukalalık estagfurullah, ben cok mutlu oldum , harika bir tarif verdiniz hemen ayakustu. Mutlaka deneyecegim emin olun.

deneyince mutlaka burada paylaşacagım , cok teşekkür ederim , sağolun.

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Figencim bence bu tarifi şimdiye kadar bekletmen çok büyük bir hata:)) Sabah kahvaltısında kızarmış 1 dilim ekmeğin üstinde ne güzel olur... Ellerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on!
» »

canikom dedi ki...

selam,
ezmeyi yaptım bugün.Bir közbiber tutkunu olarak bayıldım tek kelime ile.ben cevizde koydum içine.mmmmmmmmmmmmmmmm.çok tşk ederim tarif için.