Tarcinli Cek Cekistir Ekmegi ( Cinnamon Pull-Apart Bread)
Merhaba
Bu tarifi her ay Kraft'tan adresime gelen Food&Family dergisinde
gormustum.
Hep yapacagim ama baska seyler one geciyor bu tarif bekliyor.
Bugun burada Xmas, Amerika'li komsum bizim ozel gunlerimizde
beni unutmaz, kurabiyeler, cukulatalar v.s hediye getirir.
Bende bugun onun icin bu tarcinli ekmegi yaptim. Tarifi Turkcelestirmek
zor oldu benim icin :))
Iki olcu yaptim bizimkilerde cok sevdiler.
Tarifin orjinali Food & Family dergisinin web sayfasinda.
Tarifte hazir hamur kullanilmis. Ben kendim mayali hamur
kullandim.
Malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 corba kasigi erimis tereyagı
1 corba kasik toz seker
2 + 3/4 bardak un ( bu oran degisebilir, kendinize gore ayarlayin )
1 poset kuru maya ( 7 gr)
3/4 su bardagi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi tereyag (erimis)
Nasil mi Yaptim?
-Hamurumu mayaladim, 30 dk icinde kivama geldi.
- Sonra hamurdan rulo hamur yaptim, onlari dilimledim,
her yuvarlak dilimide dorde boldum.
(Benimle ayni kitada yasayanlar hazir hamurlardan bu islemi daha
kolay yapabilirsiniz, vakitten tasarruf olur :))
-Bir kasede toz seker ve tarcini karistirdim.
-Sonra o kucuk hamurlari azar azar bu kasedeki karisima buladim.
-Kek kalibimiyagladim, hamurlari ust uste attim.
-Aralarina erimis tereyag gezdirdim cok az.
-Sonra kalan karisimi ekmegin uzerine serpip isinmiz firinima surdum.
-180 C de yaklasik 35 dk. pisti. Firindan cikinca uzerine krem peynirle
yapilan bir sos var tarifin orjinalinde, su an evde olmadigi icin, ben
pudra sekeri serptim.
Az once komsuma goturdum, inanilmaz mutlu oldu, daha once hic
gormedigini yemedigini soyledi, bu aksam Xmas sofralarinda
degisiklik olacak onlar icin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
Bu tarifi her ay Kraft'tan adresime gelen Food&Family dergisinde
gormustum.
Hep yapacagim ama baska seyler one geciyor bu tarif bekliyor.
Bugun burada Xmas, Amerika'li komsum bizim ozel gunlerimizde
beni unutmaz, kurabiyeler, cukulatalar v.s hediye getirir.
Bende bugun onun icin bu tarcinli ekmegi yaptim. Tarifi Turkcelestirmek
zor oldu benim icin :))
Iki olcu yaptim bizimkilerde cok sevdiler.
Tarifin orjinali Food & Family dergisinin web sayfasinda.
Tarifte hazir hamur kullanilmis. Ben kendim mayali hamur
kullandim.
Malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 corba kasigi erimis tereyagı
1 corba kasik toz seker
2 + 3/4 bardak un ( bu oran degisebilir, kendinize gore ayarlayin )
1 poset kuru maya ( 7 gr)
3/4 su bardagi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi tereyag (erimis)
Nasil mi Yaptim?
-Hamurumu mayaladim, 30 dk icinde kivama geldi.
- Sonra hamurdan rulo hamur yaptim, onlari dilimledim,
her yuvarlak dilimide dorde boldum.
(Benimle ayni kitada yasayanlar hazir hamurlardan bu islemi daha
kolay yapabilirsiniz, vakitten tasarruf olur :))
-Bir kasede toz seker ve tarcini karistirdim.
-Sonra o kucuk hamurlari azar azar bu kasedeki karisima buladim.
-Kek kalibimiyagladim, hamurlari ust uste attim.
-Aralarina erimis tereyag gezdirdim cok az.
-Sonra kalan karisimi ekmegin uzerine serpip isinmiz firinima surdum.
-180 C de yaklasik 35 dk. pisti. Firindan cikinca uzerine krem peynirle
yapilan bir sos var tarifin orjinalinde, su an evde olmadigi icin, ben
pudra sekeri serptim.
Az once komsuma goturdum, inanilmaz mutlu oldu, daha once hic
gormedigini yemedigini soyledi, bu aksam Xmas sofralarinda
degisiklik olacak onlar icin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
16 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Zeynepcim,
Turkce ismi cok sevimli olmus:)))
Ellerine saglik, misler gibi kokmustur evin, keske yan komsun olsaydimda ikiciyi sizlerle beraber yeseydim:))))
Ah ah bende yan komsu olmak isterdim dogrusu :) ellerine saglik arkadasim, kokusunu alir gibiyim taa buralardan.
Sevgilerimle
Sevgili Binnurcum, Ozgulcum keske komsularim olaydinizda sizlere hergun yapaydim. Benim komsum cok saygili bir kadin, bizim ozel dini gunlerimizi takip eder, ramazan bayram ne zaman, kurban bayram ne zaman bilir, hep bize jestler yapar. Bende hep birseyler yapiyorum onlarin ozel gunlerinde, bu ekmegi cok begendi goruntusunu.
Az once bahceden seslenir, tadida cok guzel diye :))
Cok basit ama cokda guzel bir tarif. Benimkilerde cok sevdi, ZipZip icin kucuk loplar oyun oldu.
Sevgilerimle.
Zeynep
zeynep ablacim,
ellerine saglik. Turkce ismine ben de cok bayildim. Cek cekistir ekmegi demek... eh yilbasindan sonra ziyaretine gelmek sart oldu artikin ;)
Ne guzel Zeynep Abla, komsun icin kek yapmissin. Bir baskasini mutlu etmek ne kadar guzel birsey. Ben de noel yemeginden geliyorum. Esimin ailesi coluk cocuk aksam yemegi yedik. Su an yan komsumun muzigi hala susmak bilmiyor. Senede bir kere oluyor bu, ses cikarmamak lazim. Ellerine ve yuregine saglik.
Sevgilerimle
Zeynep'cigim, cok cok güzel olmus bu kek. Mailleri okurken internet sayfasina baktim önce, hamurun tarifine benzer bir sey bulamadim. Sonra buttermilk biscuit diye bir sey buldum, onu da begenmedim. Bloga bakayim dedim, mayali hamurun tarifini vermissin bile sen, üstelik en kolay malzemelerle! Cok cok tesekkürler canim.
Öpüyorum, Mine
Sevgili Ycurl,tarifleri Turkcelestirmek zor oluyor, kelimenin tam karsiligi bizim dilimizde farkli oluyor ama dun inan birkac arkadasa sordum, yerine ne isim koyayim bu ekmege diye, cunku hamuru yapip cekip cekistirip kesip mix yapip atiyorsun kaliba: ) onun icin bu isim kalsin dedik.
Her zaman beklerim.
Sevgilerimle,
Zeynep
Nilay'cim,
komsum benim dini gunlerime saygi gosteriyor hep, ramazanda ozellikle cok dikkatli. Bende onun icin onun ozel gununde bu ekmegi yaptim, cok memnun oldu, hersey karsilikli, saygili olmaliyiz birbirimize, seninde dedigin gibi
onlar icin ozel bir gun, sizde ne guzel bir yemek yemissiniz, gorumcen yapmistir yine guzel mamalar :))
esine selamlar, feliz navidad onun icin.
Zeynep
Mine'cim,
Senden mesaj gorunce sevindim, evine dondunmu?
Burada hazir hamurlar var http://www.pillsbury.com/View/breads/oven_baked_classic_biscuits.asp ozellikle bu firmanin, kadinlar icin kolaylik esasinda. Ama malum ben herseyi kendim yapacam hastaligim varya o yuzden o hazirlardan kullanmak yerine kendi bilgidim mayali hamuru kullandim bu ekmek icin. Tarifin orjinalinide ozellikle koydum, merak eden dostlar icin.
sevgilerimle,
Zeynep
Ne ilginc bir tarif, ekmegin aralarindaki tereyagini damagimda hisettim sen anlatirken. Oyle guzel anlattin ki yemis gibi oldum, ellerine saglik.
Sevgiler.
Tuhfecim,
dene, inan yapimi kolay olup
lezzetli olan bir ekmek, cok da hos bir sunum oluyor.
Sevgilerimle,
Zeynep
fırından normal ekmek hamuru alıp kullanabiliriz değil mi zeynep çiğim. malum bir 15 gün daha tek elle idare edicem
Tulaycim yeniden gecmis olsun,
dikkat et kendine olurmu?
elbette ekmek hamuru ile de olur
onlari uzun rulo yap, tarifin orjinalinde zaten hazir hamur kullanmislar, ama ben kendim yoguruverdim :))
mutfak makasinla kesi kesiver kucuk lokmalar halinde karisima bula at kaliba inan cok hos bir lezzet.
sevgilerimle,
Zeynep
Merhabalar:)
Ben de sevgili Yelda'nin onerisiyle araniza yeni katildim.
Cek-dagit ekmegi gercekten ilginc olmus sevgili Zeynep, ilk etapta deneyecegim.
Yabanci tariflerde dil konusunda veya kullanilan urunlerde sorun yasarsaniz, her zaman yardimci olmaya calisirim.
Basarilarinizin devami ile...
Merhaba Bemol,
sizide burada gormekten mutlu olduk,ama ihtiyac aninda size nasil ulasagiz bu konuda bilgi yok ?
Acili ezmedeki eklemelerde cok hos, pastirma konusunda size yardimci olabilirim, ben burada cok kaliteli ve uygun fiyata bulabiliyorum. Dilerseniz sizede yollarim.
Zeynep
Bne gruba uye olmak icin yahoo adresimi Yelda'ya iletmistim.Ancak aceleyle hemen o dakika yeni bir adres aliverdim bu yuzden com veya ca olarak mi verdim emin degilim benim hatam yani:(
adresim:katakinobalu1971@yahoo.ca
beni de eklerseniz gruba memnun olurum.
Bu adresten de ceviri icin bana ulasabilir mail olarak yollayabilirsiniz sorun yasadiginizda...
Pastirma konusunda, siz ne taraftasiniz acaba? Ben Kanada'da Ontario bolgesindeyim.Gercek Turk pastirmasi bulmak mucize yani:)
Yorum Gönder