Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Yilbasi Agaci

Merhaba
Ben boyle beni oyalayan isleri pek sevmem, cunku vaktim hep kisitlidir.
Ama bu sefer sizler ve Zipzip icin ugrastim yaptim. Yilbasi sofralarinizi
suslersiniz sizlerde belki diye paylasmak istedim. Nasil guzel olmus mu?

Malzemeler:

Beze icin:
5 yumurta aki
175 gr seker
cay kasiginin ucu ile tuz.

Resim kartonu ( buyukce kivirarak huni sekli verip yapistirin)

yapistirmak icin
1 yumurta aki
200 gr pudra sekeri
2 yemek kasik limon suyu

Marshmellow veya bonibon sekerlemeler
(Lokum kullanabilirsiniz)


Nasil mi Yaptim?

Bir gece onceden bezelerimi hazirladim. Yumurta aklarimi kopurttum once,
sonra yavas yavas sekerimi ilave ettim, tuzu koydum, bu is icin kesinlikle
mikser lazim, elle yapmak cok yorar. Bezeler uzun surede pisiyor biliyorsunuz.
Yaklasik 1.5 saatte 90 C 'de pisti benimkiler. Sogumalari icin bir gece biraktim.
Ertesi gun kartonumu hazirladim, sonra uzerine bezelerimi teker teker
yapistirdim. Boslukda kalan yerlere marshmellowlari koydum, M&M ( bonibon)
sekerlerle de suslemeye devam edecektim ama ZipZip masanin uzerinde
gorunce dayanamayip hepsini yemis :))

Beze yerine hindistan cevizli kurabiyeler ile de yapabilirsiniz. Ama sunu yazayim
beni epey ugrastiran bir agac oldu, cunku her bezeyi kartona yapistirirken biraz
bekliyorsunuz. Ama goruntusu bitince cok guzel oluyor. Sonrada bezeleri
koparip koparip yiyorsunuz :))

Kolay Gelsin.
Zeynep T.

14 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Özgül dedi ki...

Ne güzel yapmissin Zeynep'cim bayildim, Zipzip nasil sevinmistir kimbilir. Ellerine yüregine saglik.
Pek güzel olmus.
Sevgilerimle

yemekvebiz dedi ki...

Tesekkurler Ozgul'cum,
guzel oldu ama beni epey ugrastirdi.
Zipzip bayildi zaten sorma...
Basima is aldim bundan sonra surekli isterse :))

Sevgilerimle,

Zeynep

Hülya YILMAZ dedi ki...

Bu ne güzel bir yılbaşı çamı. Zıpzıp'ın yerinde olmak isterdim.
Sevgiler, mutlu yıllar...

annelog dedi ki...

Merhaba Zeynep, gördüğüm en lezzetli yılbaşı ağacı bu!:) Ellerine sağlık.
Sevgiler...

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Hulya,
Cok guzel ve leziz bir yilbasi agaci oldu evet, bende o yuzden sizlerde deneyip yilbasi gunu sofranizda yer vermek isterseniz diye bir hafta onceden hazirlayip sundum. Tesekkur ederim begendigin icin.
Sevgilerimle.
Zeynep

yemekvebiz dedi ki...

Merhaba Annelog,
Cok tesekkur ederim, seninde 2 tane zipzipin var, yilbasi icin yaparsan eminim cok sevecekler.
Sevgilerimle,

Zeynep

Serpilce dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Bloğunu ilk defa ziyarat ediyorum.iyiki de girmişim.çok güzel.hele yılbaşı ağacı bir harika nekadar çok emek.Zıpzıp'a şimdiden afiyet olsun.
Sevgilerimle.

yemekvebiz dedi ki...

Hosgeldiniz Serpil Hanim,
ne kadar beceriklisiniz sizde, el islerinize bayildim, ben hala bir mutfak perdesinin etegini bitirecegim diye ugrasiyorum aylardir.
Yilbasi agacimi begendinizede mutlu oldum, Yeni Yil'da sofralarini renklendirmek isteyenler icin dusundum yaptim.
Tesekkur ederim ziyaretiniz icin,
sevgilerimle,
Zeynep

Nilay dedi ki...

Zeynep Ablacim, gercekten de basina is aldin. Ben olsam ben de her yilbasi zamani isterdim bu agactan. Cok guzel olmus. Ellerine saglik.
Sevgilerimle
Nilay

Özge dedi ki...

Ben beze pişirirken 140 derece civarında kısa sürede pişiriyorum. oldukça da güzel oluyorlar. denemenizi öneririm.

yemekvebiz dedi ki...

Ozge
tesekkur ederim, peki firini onceden isitiyormusun, yoksa bezelerle birliktemi 140 C ye getiriyorsun?
Sevgilerimle
Zeynep

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

zipzip kim acaba:)

yemekvebiz dedi ki...

ISimsiz dostum, Zipzip benim kucuk oglum. :))
yurumek yerine ziplamayi ve kosmayi seven bir cocuk oldugu icin zipzip diye cagiriyoruz.

Zeynep