Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

çikolata ve fıstıklı barlar


Benzer bir tarifi yapıyordum sürekli. Ama geçen hafta evde epeydir kalan bir fındık ve fıstık ezmesi vardı.
Ve bu tarifi de epeydir bekletiyordum yapmamıştım.

Aldım ve denedim , tarifte fıstık ezmesi diyor ama ben ne varsa onu kullandım:) Biraz Nutella, biraz fındık ve fıstık ezmesi kalanların hepsini değerlendirdim, gayet iyi oldu .
Ne olacak ki hepsi zaten güzel tatlar değil mi?:)

Ben çikolatayı ilk kez benmari uğraşmak istemeyip mikrodalgada eriteyim dedim , sonuç mu hüsran. Çok beklettim galiba yada wat yüksek geldi bilemiyorum çıkarınca anında sertleşti ve süremedim !.. Öylece kapta kaldı taş gibi?

Bende bıraktım ve üzerlerine pudra şekeri serptim. Emin olun harika oldular. Yani evinizde 2 paket çikolata yok diye yapmamazlık etmeyin mutlaka yapın ve pudra şekeri serpin derim...Hem daha ucuz oluyor.:)

Ama ben heba olan çikolatalarıma çok üzüldüm yazık oldu...

Tarif Sofra dergisine ait.

Çikolata ve Fıstıklı Barlar

Malzemeler
o 250 gr. Un haline gelmiş çikolatalı bisküvi
o 70 gr. Eritilmiş margarin
o 50 gr. Fazladan margarin
o ¼ su bardağı esmer seker
o 2 adet yumurta
o ¼ su bardağı süt
o 1 su bardağı fıstık ezmesi
o 150 gr. Eritilmiş sütsüz çikolata
o 2 çorba kaşığı kakao


Ön hazırlık olarak fırını 180 dereceye getirip ısıtın ve 28X18 cm. boyutlarında dikdörtgen bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın

1. Un haline getirilmiş bisküvi ve 70 gr. Margarini iyice karıştırın.Tepsinin altına bu karışımı kaşıkla bastırarak yayın.10-15 dk. kadar buzluğa atıp sertleşmesini bekleyin.

2. Mikser kullanarak 50 gr. Margarin ve şekeri yumuşak bir krema kıvamı alana dek çırpın. Yumurtaları , sütü ve fıstık ezmesini ilave edin.Yumuşayana dek karıştırın.Karışımı bisküvilerin üzerine dökün.15-20 dk. kadar üzeri koyulaşana kadar pişirin.

3. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı soğuyan hamur üzerine sürün / dökün.Çikolata donduktan sonra hamuru dikdörtgen dilimler şeklinde kesin.Üzerine kakao serpin servis edin.


Afiyet olsun,
Figen

9 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Tuhfe dedi ki...

Ben hep microdalga da isitirim hic oyle olmadi senin de belirttigin gibi fazla kaldi ya da Watt yuksek geldi! neyse gecmis olsun. Sonunda guzel tatlar cikmis ya onemli olanda o. Ellerine saglik. Zeynep abla gormesin diyettte ya:))

Sevgiler.

hanimiş dedi ki...

merhaba figen..
hanimisteki yorumun sayesinde kesfettim blogunuzu. ben de benmari yerine bazen mikrodalga kullanıyorum ama ayarını tutturamadım bir türlü. bazen çok güzel oluyor, bazen de senin gibi sorunlarla karşılaşıyorum. hatta bir keresinde yanmıştı bile çikolata! tuhfe bu konuda yardımcı olursan sevinirim. misal ne kadar ısıda ne kadar çikolatayı ne kadar süre tutuyorsun?

ZeYNeP dedi ki...

Tuhfe cim bilsem yaa ? Buugn yemekbiz grubunda Ozlem yazmıs baan muhtemelen cok fazla tuttum ki 1 dk. bile olmamıstı ! demekki hemen cıkarmak gerekli. Gun içinde özlem in mesajını buraya eklemyi dusunuyorum izin alayım kendisinden..Zeynep hiç görmesin evet yaa:) Dun gece aklıma geldi benimde.

Işıl hoşgeldin:)
Tuhfe evet yazarsa bende merak ediyorum ve yukarıda da yazdım yemek mail grubumuzdan bir arkadasım yazdı cok bekletmemek gerekliymiş?
Su işi oğrenince cok rahat edeciz kesin:) tek kasede iş bitecek ama !

teşekkür ederim,

sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

Figen yaaa
yapıcamda kaç kalori alırım sence bunu yersem..kaşıntı yapar mı?:)) sen beni öldürcen miiiiiiii...çildirtcan mı canımmmm:)) özcan deniz anlarsın ya:))

ÇEŞNİ dedi ki...

pardon yani bu arada ben yazdım yukardaki satırları aynur ünsal

ÇEŞNİ dedi ki...

en kısa zamanda bu laptop kalkacak ve yerine evdeki pc gelecek..senle rahatca chattirmek için..ay deli oluyorum valla her bi tarafım çöktü..sadece bu sayfadan sana mesaj atabiliyorum..yılbaşından sonra insanllah ilk işim...ellerine sağlık demeyi unuttuğum için bu satırları yazıyorum yeniden..mucuk aynur

ZeYNeP dedi ki...

:))) Eh Aynur cum yaa:)) Sen ye güzleim ye kilo alıpta sıkıntı yasayacak fizik yok sende kaloriye bakma sen:) Cıldıurma da , senyaz bana burdan olsun:) Ben yılbasını bekleirm artık ne yapalım:))
Opüyorum seni kocaman:)

Figen

Unknown dedi ki...

Resimde çok güzel görünüyor, zaten malzemelerin hepsi bir araya gelince çok lezzetli olduğundan eminim, eline sağlık
Derya..

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on!
driveway alarms