Bal Kabak Payi ( Pumpkin Pie)
Merhaba
Yasadigim kitada bir telastir gidiyor, sukran gunu geldi gecti,
simdide yeni yil heyecani kasip kavuruyor herkesi, surekli
magazalar dolup tasiyor, evler dekore ediliyor, hediyeler
paketleniyor, ortalik piril piril bir goruntu icinde, tabi bu ara
Amerika'lılar ozel gunlerinde bir cok yemek pisiriyorlar. Bunlardan
biri de bal kabakli pay, cok tuketiliyor, bizde seviyoruz,
damak tadimiza ters dusen bir lezzet degil cunku, o yuzden gectiğimiz
pazar pisirdim, birkac gundur YemekBiz yahoo gurubumuzda da
ayin sebzesi ve meyvesi secimini sevgili gurup dostlarina biraktik,
bircok email geldi, en cok alan Bal Kabagi oldu, bu sebeple
hemen bugun Bal Kabakli Pay' imi sizlerle de paylasmak istedim.
Malzemeler:
2 kap pismis ezilmis tatli kabak
2 kap tatli yogunlastirilmis sut
2 yumurta
1 cay kasik tarcin
1/2 cay kasik zencefil
1/2 cay kasik muskat
1/4 cay kasik tuz
Pay hamuru icin:
2 kap un
1/4 cay kasigi tuz
1 1/2 cay kasigi seker ( toz seker veya esmer seker - ben esmer seker kullandim)
125 gr. tereyag
1/2 kap soguk su
Nasil mi Yaptim:
Once yumurtalarimi iyice cirptim, sonra yogunlastirilmis
sutumu ilave ettim.
Tarcin, zencefil, muskat ve tuzu ilave ettikten sonra,
pure halinde bekleyen tatli kabagimi dahil ettim.
Kabak puresi icin hazir olanlardan kullanirsaniz 1 kutu
yeterli, yada evde kendiniz cok az su ile pisirip,
catalla ezip, pure haline getirin.
Hepsini bir guzel karistirdim. Firinimi 425 F ye getirdim bu arada
isinmasi icin. Bu karisimi kaliba yerlestirilmis pay hamurunun
uzerine doktum, sonrada firina koydum. Yaklasik
15 dakika bu isida pisirdikten sonra isiyi 325 F ye dusurup
30 dk daha pisirdim. Soguyunca krem santi ile servise hazir
hale geldi. Dondurma ile de cok guzel oluyor.
Afiyet olsun.
Pay hamurunun yapimi: Un, tuz, seker hepsini iyice karistirdim once, sonra
oda sicakliginda beklemis olan tereyagimi kucuk parcalar halinde kestim,
azar azar karisima ilave edip yogurmaya basladim, tereyag bitince soguk
suyumu hamura yedirip biraz dinlendirdim.
Zeynep T.
Yasadigim kitada bir telastir gidiyor, sukran gunu geldi gecti,
simdide yeni yil heyecani kasip kavuruyor herkesi, surekli
magazalar dolup tasiyor, evler dekore ediliyor, hediyeler
paketleniyor, ortalik piril piril bir goruntu icinde, tabi bu ara
Amerika'lılar ozel gunlerinde bir cok yemek pisiriyorlar. Bunlardan
biri de bal kabakli pay, cok tuketiliyor, bizde seviyoruz,
damak tadimiza ters dusen bir lezzet degil cunku, o yuzden gectiğimiz
pazar pisirdim, birkac gundur YemekBiz yahoo gurubumuzda da
ayin sebzesi ve meyvesi secimini sevgili gurup dostlarina biraktik,
bircok email geldi, en cok alan Bal Kabagi oldu, bu sebeple
hemen bugun Bal Kabakli Pay' imi sizlerle de paylasmak istedim.
Malzemeler:
2 kap pismis ezilmis tatli kabak
2 kap tatli yogunlastirilmis sut
2 yumurta
1 cay kasik tarcin
1/2 cay kasik zencefil
1/2 cay kasik muskat
1/4 cay kasik tuz
Pay hamuru icin:
2 kap un
1/4 cay kasigi tuz
1 1/2 cay kasigi seker ( toz seker veya esmer seker - ben esmer seker kullandim)
125 gr. tereyag
1/2 kap soguk su
Nasil mi Yaptim:
Once yumurtalarimi iyice cirptim, sonra yogunlastirilmis
sutumu ilave ettim.
Tarcin, zencefil, muskat ve tuzu ilave ettikten sonra,
pure halinde bekleyen tatli kabagimi dahil ettim.
Kabak puresi icin hazir olanlardan kullanirsaniz 1 kutu
yeterli, yada evde kendiniz cok az su ile pisirip,
catalla ezip, pure haline getirin.
Hepsini bir guzel karistirdim. Firinimi 425 F ye getirdim bu arada
isinmasi icin. Bu karisimi kaliba yerlestirilmis pay hamurunun
uzerine doktum, sonrada firina koydum. Yaklasik
15 dakika bu isida pisirdikten sonra isiyi 325 F ye dusurup
30 dk daha pisirdim. Soguyunca krem santi ile servise hazir
hale geldi. Dondurma ile de cok guzel oluyor.
Afiyet olsun.
Pay hamurunun yapimi: Un, tuz, seker hepsini iyice karistirdim once, sonra
oda sicakliginda beklemis olan tereyagimi kucuk parcalar halinde kestim,
azar azar karisima ilave edip yogurmaya basladim, tereyag bitince soguk
suyumu hamura yedirip biraz dinlendirdim.
Zeynep T.
12 kişi ne demiş, ne sormuş:):
yoğunlaştırılmış süt nedir?
Merhaba Tulin,
Ingilizcesi evaporated milk olarak geciyor,Tam turkce karsiligi yogunlastirilmis, buharlastirilmis sut.
Yoğunlaştırılmış süt (kondanse) konsantre edilmiştir. En azından %8 süt yağı ve %28 süt katıları içerir. Tatlandırıcılar dahil diğer içeriklere de sahip olabilir.
sutunuzun icine seker ilave edip uzun sure buharlasmasini saglayarak elde edebilirsiniz.
Sevgilerimle
Zeynep
Zeynepcim,
Tam klasik Amerikan Balkabak payi, ellerine saglik:) Bizim buralada da cok tuketiliyor. Gercekten damak zevkimizede cok uygun, dondurma ile de cok guzel oluyor:)
Ellerine saglik Zeynep, muhakkak deniyecegim.
Sevgilerimle
Sevgili Binnur,
haksiz degilim degil mi? tam biz Turklerin damak tadina uygun bir tat, elmali pay ile pumpkin payi seviyorum zaten en cok.
Ozgulcum,
Denersen haber ver, Binnur'un dedigi gibi vanilyali dondurma ile tuketirseniz daha da cok seversiniz eminim.
sevgilerimi yolluyorum sizlere.
Zeynep
Zeynep,
Çok teşekkürler bu tarif için.
Kondense sütü kendim yapmıştım. Yağsız sütü uzun süre kaynatıp içine biraz şeker eklemiş biraz daha kaynatmıştım. Rengi sararmış tadı da krema gibi olmuştu. Aslında sütün besin değerinin bir kısmı kaybolmuş oluyor ama ne yapalım bazen tarifler bunu gerektiriyor. :)
Keep up the good work
toys r us bedroom bondage
Hi Blogger, I found your blog quite informative.
I just came across your blog and wanted to
drop you a note telling you how impressed I was with it.
I give you my best wishes for your future endeavors.
If you have a moment, please visit my yahoo anti spyware software site.
Have a great week!
Merhaba, pumkin pie le ilgili biraz kafam karisti. Tarifinde evapurated milk mi kullandin condensed milk mi? Cunku evapurated sutte seker yokmus condensed te varmis. Ben Tr deyim ve Evapurated yada condensed sutumu kendim yapacagim ama ne kadar seker koymaliyim? senin tarifte seker olmadigina gore tahmin ediyorum condensed sut kullanmisisn dogru mu? oyleyse acaba ne kadar seker koyuyum 1 cup yeter mi?
Merhaba Rana
sutu uzun sure sekerle kaynatarak elde edebilirsin.
Sekeri kendi damak tadiniza gore ayarlamanizi tavsiye ederim, ben pek tatli sevmiyorum bu kabak payini.
Afiyet olsun.
Merhaba, bu tarifi daha az yorucu olmasi icin misafirlerime bir gun once yapsam lezzette farklılaşma olur mu?sevgiler
Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.
Yorum Gönder