Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Kremalı Tavuk


Bu tarif çok uzun süredir bekliyor. Yazdan bu yana. Bir türlü sırası gelmedi , derken tam yayınlayalım dedik Kus Gribi cıktı ..
Ancak artık burada tavuk ve yumurta yenmeye başlandı. Ama açık tavuk değil. Marka tavuk alınıyor marketlerden ve marka yumurta. En azından markalar daha dikkatli bu konuda diye düşünülüyor.
Şayet sizde artık tavuk tüketmeye başladıysanız tavuklu tarifleri yavaş yavaş vereceğim. Çünkü epeyce birikti tavuklu tarifler:)
Ya da arşivinizde bulunsun zamanı gelince yaparsınız:)


İşten yorgun argın eve geldiniz , ama yemek yok !
Aniden misafiriniz geldi, ama evde yemek yok !

Buzdolabınızda bir paket krema bulundurun. Ve Kremalı Tavuk yapın.
Yanına bol dereotlu, bezelyeli bir pilav. Ve bir çorba ile mönünüz hazır arkadaşlar. Kurtarıcı bir yemek ve çok pratik. Pilavınız pişene kadar oluyor.
Ve bu kadar kısa zamanda böyle lezzet olsun... Harika !...

Ben kremayı çok seviyorum.Evet kalori ama , yemeklerde, keklerde, tatlılarda , çorbalarda çok güzel lezzetler veriyor.
Hele birde kaşar varsa evinizde off offf, bayılıyorum....

Kremalı Tavuk

Malzemeler

750 gr. Kuşbaşı tavuk
3 Çorba kaşığı soya sosu
1-2 çay kaşığı zencefil , karabiber
1 paket krema = 200 ml.
Küp kesilmiş kaşar peyniri ( varsa )
Sıvı yağ

Yapılışı
Tavuklar sıvı yağda sotelenir. Beyazlaşmaya başlayınca soya sos ilave edilir ve baharatlar eklenir. Tavuklar rengini alınca , yani pişince krema eklenir ve 1-2 dk. en fazla krema ile pişirilir.
Ocağı kapatınca küp kaşarları ekleyin ve kapağı kapatın.

O peynirler eriyecek ve lezzetine doyamayacaksınız...

Afiyet olsun,
Figen

18 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Nilay dedi ki...

Figen ben de kremayi herseye yakistiranlardanim. Hele hele tavukta ayri bir guzel oluyor. Kasarli denememistim ama cok hos geldi gozume. Mutlaka deneyecegim.Ellerine saglik.
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

Figencim ellerine saglik.
Bir krema hastasida benim :)
Tavuk gögsü olan yemek cesitleri benim evde cok sevilir.Kasar peynirini bende hic denemedim. Birdahaki sefere bu tarifi yapacagim.
Sevgilerimle

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Figen nefisss gorunuyor. Bu gidisle bir yedigimiz yemegi bir daha yiyene kadar aradan epey bir zaman gececek :) Ellerine saglik, yaninda da yaptiginiz o guzel tursular olursa ne iyi gider!

ZeYNeP dedi ki...

Nilay evet tavukta inanılmaz lezzetli oluyor, kaşarlı deneyin:)

Özgül cüm ne olacak bu krema sevdamız = kilolar:))

Sevgili Tuhfe evet blog larda öyle güzel şeyler var ki dediğin gibi sıraya aldık hepsini:)
Turşular, sorma çok güzel gercekten:)

Teşekkür ederim,
Figen

Unknown dedi ki...

Figen inanılmaz güzel görünüyor.Tadını düşünemiyorum bile :) Ellerine sağlık ...

ZeYNeP dedi ki...

Derya hoşgeldin:)
Teşekkür ederim ziyaretin için,

Sevgilerimle
Figen

mom dedi ki...

dolapta kremalar duruyor dolayisiyla bu tarif bana uyuyor, goruntude gusel en kisa zamanda deniycem ellerine saglik Figen' cim

Adsız dedi ki...

Selam,
kremalı tavuk çok kolay bir yemek harika oldu valla
tarif için tşk
Sevgiler
BAŞAK TIRNAKLI

ZeYNeP dedi ki...

sevgili mom denedin mi ne oldu:)

Basak cım ellerine saglık cok basit evet, acil menu olusturmak için ideal değil mi:)

teşekkür ederim,
sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

krema su pastalara kullanilan kremami gerci hic kullanmadim desem nasil oldugunuda tam olarak bilmiyorum tozmu sivimi ayrica soya sosunu da hic kullanmadim olmasa olmazmi

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba Anonymous,
Krema marketlerin margarin reyonlarında satılıyor.200 ml. kutularda, sıvı olan krema. Çiğ krema da deniyor. Krem Şanti değil (toz krema dediğimiz )
Soya sosunuz yoksa da olur. Ama uygun bir vakitte alırsanız evinizde bulunsun derim. Farklı bir tat veriyor. Ama yoksa olmayabilir. Krema olsun yeter..

Sevgilerimle
Figen

Adsız dedi ki...

cevabin icin tesekkürler figen ben avusturyada yasiyorum türkiyede olsam sorun yoktu marketlerde sorup bulurdum ama burada soya sosu bulunuyormu hic bilmiyorum merak ettim bu sos tüm yemeklerde kullaniliyormu yoksa belli yemeklerdemi kullaniliyor vede yemeklere nasil bir tat veriyor sevgiler sevilay

ZeYNeP dedi ki...

Sevilay Avusturya da vardır sanırım ? Yani burayada dısarıdan geliyor ama ? Şise içinde koyu kahve renginde bir sos , değişik markalarda satılır. Salatalarda kullanabilirsin , tüm tavuklu yemeklerde . Ama tavuk otelerde cok lezzet katıyor. Ama nasıl bir tat ddiye sorunca ? Bilmem biraz lezzet:)) Eksi tatlı diye tanımlanamaz cunku ?

Olsun sen soyasız yap, krema ile sadece, oylede cok guzel. Adresini ver gondereyim sana burdan,yada bir arastırma yapalım oralarda nerden bulabilirsin diye ?

sevgilerimle,
Figen

Adsız dedi ki...

cok sagol figen cok iyisin ben buralarda bi bakayim bulurum heralde benim cevremde sizler gibi becerikli kimseler yokki burada herkes klasik yemek yapiyor kimsede degisik tarif yok ondan bilende olmazki soralim bende yemek konusunda pek yetenekli degilim evleneli 7 sene olacak hala bende pek cesit bilmiyorum esimde cok yemek arayan biri olmadigindan heralde.bugün marketten krema aldim ramanin bitkisel krema diye geciyor sanirim türkceye cevirince öyle oluyor onu aldim dogrumu kusura bakma senide krema konusunda baya bi mesgul ettim sana cok tesekkür ediyorum figen her soruma üsenmeden cevap verdigin icin sevgiler

Adsız dedi ki...

selam figen yine ben soya sosunu bugün buldum varmis dedigin gibi,evelsi gün yemegi sossuz olarak yaptim ama ben mantarda kattim normaldede öyle yapardim ama kremali yapinca yemegime degisik bir hava katti makarnamin yanina cok güzel bi sos oldu en kisa zamandada soyasoslu deneyecegim tarifin icin cok sagol tam benim gibi kirmizi et yemeyenler icin süper birsey (yiyenler icinde tabiki)

ZeYNeP dedi ki...

Sevilay cok sevindim begenmene. Bu krema ile makarna sosu da yapılır bravo . Ve soya sosu koyunca cok daha lezzetli olacak goreceksin. Hazır paket makarna soslarından cok daha lezzetlidir ve katkısızdır. Kırmız ette kullanacaksan ince uzun kesilmiş et kullan parmak kalınlıgında ve eger kullanıyorsan biraz kırmızı şarap ekle pişirme esnasında sonra kremayı dok, ve sosu dok cok begeneceksin.

Ellerine saglık, afiyet olsun:)

Teşekkür ederim bilgi verdiğin için,
Figen

seyabb dedi ki...

Makarna yaptım ve bu yemeği zengin bir sos olarak yapıyorum.Soya sosu yok ama içindeki kaşarlara oğlum bayılacak

Adsız dedi ki...

bu gün bu tarifinizi denedim ben bide küçük soğan ekledim gerçekten çok lezzetli oldu herkes bayıldı
çok teşekkürler