Pratik, lezzetli, pırasalı yemek

Meyaneli Pırasa yemeği

Aşure

IMG_5905

Hareli Kek

IMG_4711

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar

Çikolata Soslu Elmalı Kek

elmalı kek

Kestaneli Bugday Pilavi


Merhaba
Bugday, Anadolu mutfaginda cok fazla tuketilen bir tahil.
Bende Anadolu'da
yetistigim icin cok severek yedim yillarca,
simdi bende evde tuketmeye
calisiyorum,
bugun sizlerle Kestaneli Bugday Pilavi' mi paylasmak istedim.


Malzemeler:

2 kap bugday ( 1-2 saat oncesinden suda bekletin, sonra yikayin)
4 kap tavuk suyu
4 adet yesil sogan ( dogranmis)
2 adet havuc ( dogranmis)
1/2 adet yesil biber ( dogranmis)
1 kap kestane ( haslanmis, soyulmus ve dogranmis)
1 kap mantar ( yikanmis, dogranmis)
2 yemek kasik soya sosu
3 yemek kasik zeytinyag
1/2 kap kereviz sapi ( dogranmis)
1 adet sarimsak ( dogranmis)
tuz

Nasil mi Yaptim?

Once suda bekleyen bugdaylarimi bol suyla yikadim, tenceredeki
tavuk suyuma bugdaylari ilave edip pisirmeye basladim. Diger bir
tavada dogranmis tum sebzelerimi ilave edip zeytinyagda sote ettim,
soya sosumu ilave ettikten sonra en son haslanmis kestanelerimi
koydum ve kapagi kapatip demlenmeye biraktim.
Tavuk suyunda suyunu
ceken bugdaylarimi sonra sebzelerimi
kavurdugum tavama ilave edip
silkeleyerek birbirlerine
karismasini sagladim, tuzunu ilave ettim bu esnada,
sonra cok kisik ateste biraz demlendirdim.
Sonra ayran ile servis yaptim.

Afiyet Olsun.

Zeynep T.

not: 1 kap 240 ml.

28 kişi ne demiş, ne sormuş:):

Adsız dedi ki...

Zeynepcim, ellerine saglik, nefis bir tarif. En kisa zamanda deniyecegim. Hic duymadigim bir tarif benim. Evdekiler zaten kestane hastasi, bayilacaklar buna. Sagol canim bizlerle paylastigin icin.
Sevgilerimle

ZeYNeP dedi ki...

sevgili Ozgul, hic duymaman normal, cunku ben uydurdum bu tarifi, bugdayi kullanmayi seviyorum, salata bile yaparim bugdayla ben, bulgurdan, pirincten pilav yapiyoruz da, bugdaydan niye yapilmasin diye dusundum. Cok severek yiyoruz bizde, ozellikle kestane ve mantar girince icine, soya sosta hos bir lezzet veriyor, denersen eminim sizde seveceksiniz.
Sevgilerimle,
Zeynep

Nilay dedi ki...

Ben de hic duymamistim Zeynep Abla bu tarifi. Ne iyi yaptin da koydun bu tarifi bloga. Gercekten de cok lezzetli ve besleyici gorunuyor. Ellerine saglik.
Sevgilerimle
Nilay

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Zeynep harika olmuş ellerine sağlık.Denemem lazım hemen:) Keşke ayın 15 indeki kestane ye etkinliğine katılsaydın bu tarifle.Birincilik kesin olurdu:)

Adsız dedi ki...

zeynepcim çok değişik bir tat olmalı :). Ellerine sağlık. Kestane soymanın bir püf noktası var mı!!

ZeYNeP dedi ki...

Nilaycim sagolasin,
bugday tuketilmesi gereken bir besin ozellikle cocuklar icin, zipzip pilav olunca seviyor herseyi, o yuzden bu bugdayli pilavida cok severek yedi,sende pisirince bizdiga yedir, umarim sever.
sevgilerimle,

zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Merhabalar Burcukusu,
Begendigine sevindim, inan sende pisirince cok seveceksin eminim,
bizim yemek gurubumuzda heray bazi sebze ve meyveler one cikiyor ve onlarla ilgili tarifleri paylasiyoruz, bu ay yani Kasim ayinda kestaneler tezgahlara ciktigi icin biz ay basinda secmistik, o yuzden kestaneli tarifleri paylastik gurup icinde, benimkide bunlardan biri.
Tesekkur ediyorum ziyaret icin.
Sevgilerimle.
Zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Sulecim,
tesekkur ederim, kestane soymak gercekten ugras gerektiriyor degil mi? ama inan bir puf noktam olmasini isterdim :))
cunku hazirlayinca tum ev halkina ben soyup ikram ediyorum...
sevgilerimle,

zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim,
Ne kadar da seviliyor kestane:) Ve harika bir tarif cikarmissin. Ben senin pilavi yapmak icin gene konserve alicam, cok kolayima gidiyor:)
Son bir haftadir her aksam kestane kebaplari ayiklamaktan bas ve isaret parmaklarim aciyor. Para sayarken kulllanilan plastik parmak uclarindan mi alsam ne yapsam bilmiyorum:))
Ellerine saglik arkadasim:)

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Binnur,
birkac konserve kestane denemem oldu, tadi degisik geldi, sen hangi markayi kullaniyorsun, ogrenmek isterim, aynen benimde parmaklarim aciyor soyacagim diye,
pilavdan denersen haber ver...
Sevgilerimle,

zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Diyet kardesim Sheker,
evet bende mumkun oldukca beyaz pirincten uzak duruyorum, pilavlarimi artik celtik denilen esmer pirincten yapiyorum, onun pismesi gec oldugu icin bir formul buldum mikrodalga firinda cok kisa surede pilavim pismis oluyor, bugdayda cok kolay pisiyor, bence dene, tam bizler icin, diyet yapan tum kardeslere uygun bencede.
sevgilerimi yolluyorum sana simsicak Houston'dan
zeynep

Yesim dedi ki...

Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık Zeynep. Buğdayı yemeklerde kullanmayı ben de seviyorum,bu pilav da iyi fikir!

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Yesim,
sende bugday seviyorsan o zaman bu pilavida seversin, ben seviyorum,
ben bugdayi haslayip, haslanmis misirda koyup uzerine ceviz ve pekmez dokup yemeyide seviyorum :)))
sen denedin mi boyle hic?

sevgilerimle,

zeynep

Binnur dedi ki...

Zeynepcim, Ilk firsatta senin pilavi deniycem, cunku daha yeni bugday corbasi yaptim (onumuzdeki hafta yayinliyabilirim, yapimi cook kolay), evde bir dolu bugdayim var:) Bu hafta icinde de konserve kestaneyi alip sana adini gondericem:)
Bu arada evde tahin ve pekmezim var, iyiki daha karistirmamisim, senin pekmezli bugdayida deniycem:)

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Zeynep abla. Kestaneli ne kadar güzel olmuştur. Kestanenin de yakışmadığı tarif yok gibi neredeyse. Çiğ ayrı bir tat pişmiş ayrı. Ben ikisini de seviyorum.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu tarifi okuyunca aklıma Keşkek geldi.
Bizim ailede çok bilinen bir tat değil ama eski komşumuz her kurban bayramında yapar ve bir tabak verirdi.Hmmm nefis olurdu.Yapmayı bilen varsa lütfen bir porsiyon. :))
Ellerine sağlık canım görüntü harika..

Unknown dedi ki...

Zeynep ellerine sğalık görüntü muhteşem. Bakalım kestane ye etkinliğinde hangi güzel tarifi yapacaksın :)canım istedi şimdi... :)

ZeYNeP dedi ki...

Tuhfecim, tesekkur ediyorum,
Kestane herseye yakisiyor, herkes severek tuketiyor, ne mutlu kestane icin degil mi?

sevgilerimle,

zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Arzum,
Keskeki bilmezmiyim, gecen hafta dovdum bende, su an hazir, blogda bu hafta yerini alacak hic merak etme :)))
Ege'de ozellikle dugunlerde cok yapilir.

Sevgilerimle,

Zeynep

ZeYNeP dedi ki...

Deryacim,
kolay bir tarif, dene inan sizde seveceksiniz, hemde cok saglikli bir besin maddesi bugday :))

tesekkur ederim.

Zeynep

Tijen dedi ki...

eline saglik çaliskan kadin!
bugday ne olaganüstü bir lezzet degil mi?
hele de anadolu'nun farkli bugday türleri ne güzeldir!
ben en çok 'tam bugday' alirim, yani kabuklusunu ve bakliyat gibi 7-8 saat suda beklettikten sonra haslarim. sonra çerez gibi ye! her seye yakisir gerçekten de.
tijen

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Tijen,
tesekkur ederim iltifatin icin.
Bende cok severim kabuklusunu, Ankaraliyim biliyorsun, Keskinde halamlar yasardi onlar bize arada yollardi o kabuklu bugdaydan, annemde cok severdi cunku, bizede kaldi o aliskanlik, ama burada pek arastirmadim, normal bugday tuketiyorum hep.
Afiyet olsun sanada, bana da, tum bugday severlere de...
Zeynep

Serra dedi ki...

ben bugday pilavi yedim burada yugoslav bir arkadasta, seninki gibi icinde kestane filan da olmadigi halde guzeldi tadi. Senin kattiklarinla daha da guzellesmistir eminim ki. Afiyet olsun.

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Serra,
ziyaretine sevindim, bugday cok guzel lezzet, Tijen'in dedigi gibi haslayip bile yense yine damakta biraktigi tat cok hos.

sevgilerimle ,

zeynep

Adsız dedi ki...

Excellent, love it!
free hardcore anal sex http://www.hardcore-sex-0.info/Teen-porn.html Website design services Symptoms stopping lexapro

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok ilginç bir tarif ismini duymadığım ama resimde iştah açıcı

Adsız dedi ki...

elinize sağlık hiç duymadığım bir tarif resimde de iştah açıcı duruyor:)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık bir kestane sever olarak bu tarifiniz beni cezbetti