Kirmizi Lahana Tursusu
Bu tarif Yemekbiz 'in ilk uyelerinden sevgili Omur Karaoglu'na ait.
2004 yazinda Turkiye tatilinden sonra birgun msn'de
muhabbet ederken annemden cok guzel bir tursu ogrendim,
denemek istermisin dedi.
Bende elbette dedim, tarifi benimle ve yemek gurubumuzla paylasti.
O tarihten beri bu tursu soframizdan eksik olmadi, cok lezzetli.
Bu ay sectigimiz sebzelerden biri Lahana olunca bende sizlerle paylasmak istedim.
Malzemeler:
1 adet kucuk kirmizi lahana
3kg domates
5 adet aci sivri biber ( aci biber orani istege gore ayarlanabilir)
3 dis sarimsak
1/2 cay bardagi sirke
Nasil mi Yaptim?
Kirmizi lahanayi ince ince kiyiyorum once, tuzlayip 7-8 saat bekletiyorum.
Sonra iyice yikiyorum. Sarimsak, sivri biber ve domatesi
robotta cekip ( domatesleri kabuklari soyulmus sekilde kup kup
dograrsak daha guzel oluyor) .
yarim bardak sirke ile karistirip lahanalara dahil ediyorum hepsini.
Bir gece bu kapali bir tencere icinde bekletiyorum. Bekleme
suresinden sonra kavanoza yerlestiriyorum.
Diger tursular gibi gunlerce beklemesine gerek kalmiyor.
Sevgili Omur'e burada yeniden tesekkur ediyorum, beni bu lezzetle
tanistirdigi icin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
12 kişi ne demiş, ne sormuş:):
Sevgili Figen,
Resmen ağzım sulandı nasıl güzel görünüyor. Kırmızı lahanayı çok severim salatalarda sık sık kullanırım. Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Figenciğim merhaba...
Eğer yardımcı olursan sevinirim
Ben de bir blog açtım.Sizin yüzünüzden aldığım kilolarla ilgil
i
ama bir sorunum var.
comment bölümüne sadece ben yorum yazabiliyorum.
other ve anonymous bölümleri yok
Yardımcı olursan sevinirim
Selam
Domatesin 3 kg oluşunda bir yanlışlık yok değilmi?
Sevgili Nihan ben yapmadım Zeynep yaptı:) Hep karıstırıyorlar bizi:)
Teşekkür ederiz cok sagol..
Sevgileirmle
Figen
Sevgili Nihan, sagolasin, olsun Figen yada ben burasi hepimizin, yaptiklarimizi paylasmayi seviyoruz...
Merhaba Sirin, hayir tam olcu bu, bol domates icinde olacak dogradigimiz lahanalar, denersen haber ver, eminim seveceksin sende.
Sevgilerimle
zeynep
Zeynepcim,
Ellerine saglik. Bende bu hafta mor lahana salatasini koyucaktim:) Birkac ay sonraya atarim onuda. Cok guzel bir tarif, domatesin coklugu enteresan, merak ediyorum deniycem. Yalnizca miktarlari kendime gore azalticam, deneme oldugu icin. Onumuz kis, yakinda ilk kar dusucek. Tursu cok guzel gidiyor kis yemekleriyle.
Sevgili Binnur, bende Omur'den tarifi ilk aldigimda senin gibi yarim olcu yapmistim :))
Ama simdi bu olcuyu ikiye katlayarak yapiyorum, cunku cok seviyoruz, hele acilisini esim cok seviyor, denersen haber ver...
Sevgilerimle,
Zeynep
Arkadaslar bu Tursu gercekten harika ozellikle kisin. surekli salata yapmak zorunda degilsiniz hatta yemeginiz bile yoksa ekmekle oturup guzelce yiyebilirsiniz bir arkadasimiz sormus 3 kg domates fazla degil. Tam geliyor domates sulaniyorda sulaniyor harika bir tursu ve suyu oluyor. Lahanalar domates sayesinde curuyor
afiyet olsun yapipda yiyenlere
OMUR
Merhaba Zeynep,lahanaları sabahtan doğradım birazdan turşuyu yapıcam.Yalnız aklıma takıldı tuz konmuyor mu hiç? NİL
Selam Nil
Nasilmi yaptim bolumunde yazmisim ama malzemelere koymamisim haklisin, tuzunu kendin ayarla, cok tuzlu olmasin dersen 2 yemek kasigi ile ovman yeterli.
kolay gelsin.
Zeynep
Zeynepciğim bu turşu harika oldu.Sadece 1 küçük limonun suyunu ilave ettim ben.Sana bir sorum var.Turşuyu hangi şartlarda korumalıyım?Taze domatesten dolayı hemen bozulmasından endişeleniyorum.Nil(ladonil)
best regards, nice info
car credit loan michigan no christian debt management riverside canada free life insurance spy software agent e insurance insurance o host web free
Yorum Gönder